Wednesday, 17 December 2014

TESTIMONIAL NU-PREP. Demam DENGGI 'dengue fever',Kencing Manis ( diabetes type 1 & 2 ) MENURUN PANTAS, Slipped Disc seperti 'pain killer' TIADA SAKIT MELAMPAU, Cardiovascular Tiada ganti BETERI, Uric Asid, Period PAIN ( segugut ), & testimoni, Doping WADA - Approved Ratio 1:1 TIADA DADAH, Mengurangkan Tekanan 'Stress Reducer'. Ini semua berkaitan kajian klinikal dari produk yang terhasil dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (US). Paten sepenuh HAK KERAJAAN MALAYSIA terjamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. Kelebihan SIHAT BERTENAGA PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN SEHARIAN & IBADAH. BERADA DI MEKAH BERSAMA KESIHATAN YANG BAIK DI TUNTUT AGAMA.

‘MALAYSIA BOLEH’
PERHATIAN UNTUK SEMUA.
TERUSKAN BERDOA MOGA DIPERMUDAHKAN SEGALANYA. AMIN......


Kandungan 'pure extract' yang paling banyak menjalani kajian klinikal TERBUKTI di dunia adalah kandungan Tongkat Ali Nu-Prep lelaki. 
( KKM - 8hn April 2015 )


'Alhamdulillah'
Satu langkah kehadapan.
(selama ini perjuangan di pandang sepi kini menghasilkan
kejayaan dari KKM ).

AMARAN - produk lain dipasaran tempatan didapati tidak mempunyai bahan aktif pada kandungannya. Hasil laporan makmal mendapati 11 produk berkaitan Tongkat Ali dipasaran TERUS MENIPU PENGGUNA - malah prosesnya tidak larut boleh merosakkan Buah Pinggang & Hati. Kesemua produk tidak mengikut 'Standard Malaysia' - SIRIM ( tetapi mendapat kelulusan KKM untuk di niagakan ). 
Pencapaian & kejayaan produk Malaysia 'Fakta Siantifik' memberi kebaikan & keberkesanan kesihatan tubuh badan seiring tuntutan agama. 22 RAMADHAN 1436 H ( Khamis 9hb Julai 2015 )
Utusan Malaysia.

JIHAD KESIHATAN - Perjuangan Ramadhan Yang Mulia ini, 'Gesaan Dr.Maamor sendiri ( Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia - PPIM ), kerajaan menerusi Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ) harus melakukan penyelidikan ke atas semua produk berasaskan Tongkat Ali yang berada di pasaran untuk mengesahkan dakwaan, produk mereka adalah yang terbaik & mengandungi bahan-bahan yang diyakini berkualiti'. ( KOSMO. Isnin 6hb Julai 2015 )
Umat Islam digalakkan untuk mengambil suplemen kesihatan bagi mengekalkan tenaga sepanjang RAMAHDAN ini. kata Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia
Datuk Dr Maamor Osman.

Nu-Prep lelaki
berada di klinika.
Pesakit yang memerlukan untuk - kelesuan / keletuhan melampau
LOH - late onset hypogonadism kini kos perubatan ditanggung majikan / kos insuran. 

SOLAT 
keutamaan permudahkan tanpa bantuan bahan terlarang / DADAH

Produk Malaysia
PERTAMA mendahului perubatan barat untuk BERTENAGA tanpa bantuan bahan terlarang / DADAH. Produk berasaskan dari sumber tongkat ali yanga paling banyak menjalani kajian klinikal terbukti. ( malah cadangan akan datang untuk 'HIV-AIDS, KARDIOVASKULAR, KANSER & lain-lain - terdapat yang sudah bakal disiarkan pada journal antarabangsa ).

Pastikan untuk mengamalkan sesuatu produk untuk TENAGA BERPANJANGAN sebagai seorang Muslim - fakta saintifik yang utama. 'jangan mudah terpengaruh'. Berasaskan Tongkat Ali hanya Nu-Prep lelaki telah menjalani kajian klinikal terbukti. 

BELUM ADA SEBARANG produk berasaskan dari herba Tongkat Ali yang menjalani kajian klinikal & berjaya seperti Nu-Prep lelaki.

INGAT semua Pengguna ISLAM, Jaga Diri & Jaga Keluarga dengan berada pada kesihatan yang baik sentiasa, itu di tuntut agama supaya dipermudahkan segala urusan & ibadah seharian. 

SEBARANG produk berasaskan Tongkat Ali dipasaran & dari syarikat MLM, TIDAK MEMPUNYAI FAKTA KAJIAN KLINIKAL 
malah kandungan bahan aktif
tidak diketahui.
Pihak berwajib / berkenaan bertanggungjawab besar memastikan semua produk mempunyai 'STANDARD MALAYSIA'. 
Nu-Prep dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI.

2 kapsul sudah memadai seperti kajian klinikal terbukti.

Tahniah
Anugerah
Olaragawan
Negara
2014.
Mr.Universe 2014
Sazali Samad.
28hb April 2015


MR.NU-PREP LELAKI
SAZALI SAMAD
Approved DOPING-WADA
World Anti-Doping Agency
Negative Substance Prohibited List.

MALAYSIA BOLEHHARIAN METRO 
27 Jun 2015


JUARA 'WORLD POLICE & FIRE GAMES 2015'
WASHINGTON DC, USA.
USA Champion 


PERHATIAN
Terkini
Percuma
'For our users in Malaysia'
Access The Cochrane Library for free from now until 24 April 2015. 

Jangan lepaskan peluang ini. Jika ANDA professor atau doktor pakar SILA TANYA SOALAN.
ATAU
PIHAK UNIVERSITI, AGENSI & BADAN KERAJAAN ATAU NGOs
SEBARANG BENTUK SOALAN AMAT DIHARGAI. 

SOALAN CONTOH 'STRESS REDUCER' 
terbukti dari pengamalan biasa dari susut agama
& bukti pathology - hormon cartisol menurun.
Ini kejayaan fakta SAINS ISLAM, telah mendahului perubatan barat 'western medicine' tanpa bantuan bahan terlarang / DADAH.

( The stress hormone, cartisol, is public health enemy NO 1 - USA )


'MALAYSIA
BOLEH'
"IN SHA ALLAH"
'KOMITMEN KERAJAAN'
JENAMA MALAYSIA

PERHATIAN
'DEMAM DENGGI'


ISU TERKINI, masalah demam denggi laporan MAUT pada sepanjang 2014 adalah tinggi & melebihi 2015 dalam tempuh 2 bulan pertama. ( iaitu Januari & Februari 2015, 2 bulan sahaja )HARI INI 14hb January 2015 ( SABTU ). SILA JAGA DIRI & JAGA KELUARGA ANDA.JAGA DIRI 
JAGA KELUARGA. 
 HIDUP 
TANPA DENGGI.

JIHAD KESIHATAN – IQRA. “DENGGI”. ( Sampai-sampaikan kepada saudara-saudara di Johor, statistik di JOHOR kini meningkat. Begitu juga di negeri yang lain ). JAGA DIRI & JAGA KELUARGA ANDA. JANGAN SAMPAI KITA KEHILANGAN AHLI KELUARGA. AMALAN Nu-Prep lelaki dari sekarang adalah satu kelebihan ‘Anti-Fever’.( SEMASA SIHAT SEBELUM DATANGNYA SAKIT ). Seorang ibu 40an, dijangkiti selepas anak sulungnya ( lelaki pelajar 18 tahun ) dijangkiti. Pada masa yang sama jiran telah dimasukan ke hospital untuk mendapatkan rawatan DEMAM DENGGI. ( PERHATIAN keluarga anak isteri - bukan medan PERCUBAAN, HASIL MAKMAL ADALAH PASTI 'PLATELET' MENINGKAT ).

JANGAN SALAHKAN PIHAK LAIN, SALAHKAN DIRI SENDIRI. ( jangan ada pihak lain / luar, menyatakan sudah ADA UBAT DENGGI TERBARU UNTUK MERAWAT ‘TEMPUH SINGKAT’ – PERCAYALAH PERKARA INI MEMBERI KESEMPATAN & RUANG SEBESAR-BESARNYA kepada ‘distributor’ serta pihak luar yang akan nyatakan ‘JANGAN BIMBANG SUDAH ADA UBAT DENGGI’.

Laporan terkini bilangan MAUT BERTAMBAH dengan pantas. Contoh dari sepanjang 2014, sementara tahun 2015 baru bermula ‘Januari / Feb’ jumlah MAUT terus meningkat & melebihi laporan sepanjang tahun 2014. Peluang amat selesa ini, pihak LUAR / TERTENTU akan perkenalkan UBAT BARU UNTUK DENGGI.

YANG AMAT HEBAT ADALAH ANDA YANG MENJAGA PESAKIT DEMAM DENGGI. ( SILA AMBIL CUTI – sentiasa menemani yang sakit, jasa baik ANDA akan lebih mempercepatkan SEMBUH ‘recovery’ dari DEMAM DENGGI ). Hingga kini tiada penawar 'specific' dari perubatan barat yang berjaya MENURUNKAN SUHU PANAS BADAN KETIKA DEMAM DENGGI, berjaya meningkatkan 'platelet' 320 pada hari ke 3 ( PERHATIAN BUKAN HARI KE 3, baru nak ke klinik untuk memastikan bacaan ‘platelet’ JIKA RENDAH AKAN ‘TERUS RUJUK KE HOSPITAL – KADAR SEGERA ).

'PANDANGAN PROFESSIONAL', benar untuk melihat bukan sahaja 'Platelet' meningkat, jika parameter lain simptom Denggi berstatus ke arah baik. CONTOH BENAR HILANGNYA SIMPTOM DENGGI SEPERTI 'TIADA SUHU MELAMPAU - 38 KE ATAS, TIADA PENING MELAMPAU, MEMBERI & BERTENAGA, SELERA YANG BAIK SEMULA - TIADA MUNTAH-MUNTAH, TIADA SAKIT PADA SENDI-SENDI' / TIDAK MENGIGIL'. Ini semua kelebihan PATI ASLI kandungan yang ada pada Nu-Prep dapat mengatasi 'SIMPTOM DENGGI'. Secara langsung menjauhi diri dari sebarang bentuk atau jenis DEMAM. ( jika dilihat dari ciri awal persamaan SIMPTOM DENGGI ATAU SEBARANG JENIS DEMAM LAIN di dunia ). Juga pastikan STATUS BUAH PINGGANG, HATI, GINJAL, DEBARAN JANTUNG NORMAL, TEKANAN DARAH NORMAL sentiasa berada pada tahap baik ( hasil laporan makmal PASTI ).

BERTENAGA SEMULA bersama Nu-Prep lelaki. ( “dengue treatment”, pengambilan Nu-Prep lelaki setiap 2 atau 4 jam ketika sedang DEMAM DENGGI, LAPORAN MAKMAL peningkatan ‘platelet’ adalah pasti, tiada kesakitan pada sendi-sendi & BERTENAGA 'discovery' mudah mengatasi kelesuan melampau ). https://www.youtube.com/watch?v=tCN--rRXDGs

Pada rancangan HALAL HAB 2010 RTM, terdapatnya kenyataan bahawa  ‘DEMAM MALARIA’ hingga kini hanya pati kandungan Tongkat Ali asli ‘extract’ berjaya merawatnya. ( Malaria Treatments - 'Almost all deaths from malaria are due to Plasmodium falciparum' ).

PERHATIAN - ANDA yang sihat, SILA AMBIL CUTI untuk menjaga yang sakit ‘DEMAM DENGGI’. AWASI & PEKA SELALU, melihat bacaan SUHI BADAN YANG MENINGKAT, ( basahkan kepala guna kain basah, ketiak basahkan guna kapas biasa ). JANGAN BIARKAN pesakit DENGGI yang sentiasa hendak TIDUR. ( hanya MAHU TIDUR & perlukan selimut SAHAJA atau stokin, pada hakikat semasa sejuk mengigil SUHU BADAN SEDANG NAIK MELEBIHI 37 , 38 KE ATAS, selera makan hilang, pening kepala ). Selepas ambil Nu-Prep lelaki, pastikan SELERA MAKAN KEMBALI & memperolehi tenaga dari permakanan, teruskan dengan makan biasa berkhasiat SUP, buah-buahan, di ikuti kegemaran seharian & PASTIKAN ‘banyakan minum air’. ( selera tiada bila suhu badan naik & akan menyukarkan lagi ke arah KELESUAN MELAMPAU ).

SEGERA DAPATKAN PRODUK NU-PREP LELAKI DARI RANGKAIAN PENGEDAR ERBA TERBESAR MALAYSIA IAITU PT WIDURI 03-2692 5320 & EMIQ 03-2072 7777.

Aktitivit Peneraju Herba Negara http://www.nuprepkl.blogspot.com Produk terhasil dari ‘KOMITMEN KERAJAAN’ kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT (USA) dipatenkan di USA, EU, JAPAN & MALAYSIA.

Aktiviti di pantau Majlis Pembangunan Herba Negara http://nu-prep100tongkatalipaten.blogspot.com/

Aktiviti ‘ KOMITMEN KERAJAAN’. Produk terhasil adalah BERSAINTIFIK. FAKTA KAJIAN KLINIKAL TERANG, JELAS & BENAR. Pihak yang bertangunggjawab penuh memperbetulkan segala informasi & status herba ‘Harta Khazanah Negara -Tongkat Ali’.

KEBENARAN saintifik, MEMPERBETULKAN sebarang jenama produk dipasaran tempatan atau antarabangsa berasaskan TONGKAT ALI contoh seperti berkapsul, tablet atau minuman pracampuran 3,5,10 atau lebih DALAM SATU (1). Pihak yang menjadi rujukan / panduan dunia perubatan moden berkaitan herba Tongkat Ali adalah BIOTROPICS MALAYSIA BERHAD http://www.biotropicsmalaysia.com


Yang Maha Esa, permudahkanlah segala tugas seharian & IBADAH pertugas yang melakukan JIHAD menyelamatkan mangsa-mangsa banjir di semua negeri-negeri. AMIN...
MALAYSIA FLOODING

BBC News‎ - 46 mins ago ( 28th Dec 2014 )
At least five people have been killed in the floods along Malaysia's east coast, with over ...Pandangan pada 3hb January 2015
MISI BANTUAN dari rakyat MALAYSIA.
Jutaan Terima Kasih 'ANDA SEMUA TERHEBAT'
Yang Maha Esa, permudahkanlah segala tugas seharian & IBADAH pertugas yang melakukan JIHAD menyelamatkan mangsa-mangsa banjir di semua negeri-negeri. AMIN...


Yang Maha Esa, permudahkanlah segala tugas seharian & IBADAH pertugas yang melakukan JIHAD menyelamatkan mangsa-mangsa banjir di semua negeri-negeri. AMIN...Yang Maha Esa, permudahkanlah segala tugas seharian & IBADAH pertugas yang melakukan JIHAD menyelamatkan mangsa-mangsa banjir di semua negeri-negeri. AMIN...

PERHATIAN - TERUSKAN BERDOA MOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA USAHA / URUSAN MENGATASI BANJIR DI NEGERI-NEGERI YANG TERLIBAT. YANG MEMBANTU DARI SEGI HARTA BENDA / WANG RINGGIT / TENAGA & PELBAGAI KETAHUILAH 'ANDA SEMUA ADALAH INSAN TERHEBAT DI BUMI INI. AMIN....'


PERHATIAN
teruskan
IQRA
untuk 2015MENDAHULUI PERUBATAN MODEN TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG
/ DADAHMEMANDANGKAN ADA GANGGUAN YANG TAK DAPAT DIKENAL PASTI, MAKA
 ‘BAHAGIAN PENYAMBUNGAN SETERUSNYA’ akan di teruskan mengikut peringkat.

Inilah akibatnya  atas kehebatan JENAMA MALAYSIA yang kini mendapat PERHATIAN DUNIA telah cuba dihentikan / dirosakkan oleh pihak TERTENTU. Namun tanggungjawab blog ini untuk terus mendidik pengguna tempatan & antarabangsa tetap diteruskan.
Segala kesulitan dipohon  ‘MAAF’.

Sokongan ANDA semua amat dihargai & didahului jutaan TERIMA KASIH. ‘SENTIASA MALAYSIA BOLEH’. 
Beberapa isu kebaikan yang bakal dibentangkan
seperti :-
Kebaikan & keberkesanan mendahului
perubatan barat. ( western medicine ) berasaskan kandungan bahan kimia / DADAH. TIDAK MEMBANTU & RISIKO BURUK MENANTI ANDA.

AKTIVIT PAMIRAN BERKAITAN HERBA 2014
KLCC, PWTC, MAHA 2014.

KEJAYAAN MR.UNIVERSE 2014
ASYIK2 DIA
bakal berada pada laporan & catatan dunia 'The Guinness World Record'
kemenangan untuk kali ke 10 'Mr.Universe' & Mr. Asia kali yang ke 9.


PERHATIAN
‘1’  biggest mistakes

in history


Kesilapan besar pihak tertentu yang mengelirukan YANG MANA SATU
TONGKAT ALI TERBAIK DI DUNIA BERSAMA KAJIAN KLINIKAL TERBUKTI. MALAH melewatkan hasil sumber ekonomi MALAYSIA.


HOW DID
THIS HAPPEN?
16th OCTOBER 2014. ABC News
&
WHY?

MERUGIKAN NEGARA.
MELAMBATKAN KEMAJUAN & PEMBANGUNAN NEGARA DARI SUDUT EKONOMI.
MAKA AKAN DATANG WAJIB MENDAPATKAN KELULUSAN SEBENAR
UNTUK APA & TUJUAN APAKAH LIPUTAN DI BUAT UNTUK BERADA DIHUTAN MALAYSIA. ( JANGAN BUAT CARA BAIK & DIJELASKAN MERUGIKAN NEGARA )


PERHATIAN
PERHATIAN

Kebelakangan ini, didapati statistic ‘page views’  paling ramai adalah dari negeri CHINA. Melebihi  negara yang lain, ini  adalah berita baik SUPAYA MEREKA-MEREKA dapat mengetahui akan fakta BENAR, TERANG & JELAS adalah dari JENAMA MALAYSIA NU-PREP ( dipatenkan di USA, EU, JAPAN & MALAYSIA ).  Jenama Malaysia berasaskan dari Tongkat Ali hanya dari Biotropics Malaysia Berhad di jamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI di dunia.  ( bukan dari produk lain yang tidak mempunyai KAJIAN KLINIKAL ).

SEBARANG PENIPUAN YANG MERUGIKAN & BOLEH MENDATANGKAN KEBURUKKAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN ‘ANDA DI CHINA’. SILA BUAT LAPORAN SEGERA. PIHAK BERKUASA DI CHINA AKAN MENGAMBIL TINDAKAN TEGAS SERTA MERTA.  PIHAK BERKENAAN SILA AMBIL PERHATIAN SEGERA.

JIHAD KESIHATAN – ‘IQRA’ Bacalah...PENJELASAN TERANG & BENAR DI MAHA 2014. SILA HADIR BERAMAI-RAMAI untuk mendapatkan kepastian. 'KEBIMBANGAN MENTERI, telah benar berlaku KERUGIAN pada negara & bakal memburukkan nama, reputasi MALAYSIA. Pihak lain memaparkan KAJIAN KLINIKAL terbukti - akan tetapi menyiarkan produk pihak yang lain ( tidak ada kaitan langsung akan pati asli yang sebenar - proses yang dipatenkan di US & EU - inilah kekuatan MALAYSIA apabila dipatenkan TETAPI di salah ertikan / guna bersama kajian klinikal ‘HAK HARTA INTERLEK’ ). http://abcnews.go.com/…/natural-remedy-dramatically-…/story… Malah persoalan yang mana satu berkaitan kajian klinikal & produk mana yang sebenarnya. Inilah kesilapan merugikan pembangunan negara. http://www.youtube.com/watch?v=lfQWf8DuskM

Ini semua sepatutnya tidak berlaku jika semua pihak faham akan peranan & tanggungjawab penuh seperti KENYATAAN AKHBAR (PRESS STATEMENT) MESYUARAT MAJLIS PEMBANGUNAN HERBA NEGARA (MPHN) BIL. 1/2014 9 APRIL 2014 (RABU), KUALA LUMPUR. DIPENGERUSIKAN OLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB. MENTERI PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI.Majlis Pembangunan Herba Negara (MPHN) telah diluluskan oleh Kabinet pada 09 Februari 2011 susulan daripada Makmal NKEA dan merupakan agenda pelaksanaan pembangunan dan kemajuan industri herba di bawah NKEA Pertanian melalui program transformasi ekonomi negara.
Pada tahun 2010, pelaksanaan Program Transformasi Ekonomi atau ETP di bawah PEMANDU telah menyenaraikan herba sebagai salah satu EPP atau projek permulaan di bawah NKEA Pertanian. Perancangan memajukan industri herba di negara ini juga telah diambil kira dan dimasukkan di dalam Dasar Agro Makanan (DAN) bagi tempoh 2011-2020 di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani.
Ini menunjukkan bahawa pembangunan industri herba diberi perhatian oleh pihak Kerajaan dan pelaksanaan aktiviti-aktiviti mengikut perancangan sedang diusahakan serta dipertingkatkan bagi memastikan pelaksanaan fasa kemajuan industri adalah terancang, sistematik dan teratur.Secara keseluruhannya, di bawah projek EPP1 subsektor herba, pelbagai agenda dan aktiviti-aktiviti telah dirancang dan sedang dilaksanakan sama ada di peringkat huluan ataupun di peringkat hiliran, yang melibatkan pelbagai agensi dan badan Kerajaan serta pihak swasta. Sokongan Kerajaan di dalam membangunkan industri herba di dalam negara dicerminkan dengan pelbagai insentif dalam bentuk kewangan dan kemudahan yang diberikan kepada usahawan-usahawan bahan mentah sehinggalah kepada insentif di dalam bentuk geran R&D bagi kajian pra-klinikal dan klinikal bagi meningkatkan dan mengukuhkan bukti kandungan saintifik produk-produk syarikat peneraju yang dilantik di bawah projek EPP#1 NKEA Pertanian. Geran EPP#1
Di bawah projek NKEA Pertanian, projek permulaan EPP#1 diberi peruntukan insentif geran R&D bertujuan untuk meningkatkan penyelidikan oleh IPTA dan institut penyelidikan bagi pokok-pokok herba terutama spesis tempatan serta meningkatkan kandungan saintifik produk herba sehingga ke tahap praklinikal
KEMENTERIAN PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI MALAYSIA (MINISTRY OF AGRICULTURE AND AGRO-BASED INDUSTRY MALAYSIA), WISMA TANI, NO. 28, PERSIARAN PERDANA, PRESINT 4, 62624 PUTRAJAYA.

E-mail : pro@moa.gov.my Homepage :
 http://www.moa.gov.my/ 
Telefon : 03-8870 1373 Telefax : 03-8888 6906


2
dan klinikal untuk dipasarkan ke luar negara. Peruntukan juga disediakan di bawah projek ini bagi membangunkan monograf pokok herba.

Keperluan bahan mentahSemenjak tahun 2011, terdapat 17 kawasan penanaman herba ladang kontrak dibangunkan di bawah herbal cluster program yang dikendalikan oleh Jabatan Pertanian dengan penglibatan seramai 233 usahawantani. Nilai pengeluaran hasil tanaman herba di bawah program ini telah meningkat daripada RM1.1 juta pada akhir tahun 2012 kepada RM2.3 juta pada akhir tahun 2013.
Masalah utama yang dihadapi oleh penanaman dan pengeluar bahan mentah herba, penyelidik, pegawai pengembangan, syarikat penanam dan industri herba secara amnya di Malaysia iaitu kurang kefahaman tentang elemen-elemen Amalan Pertanian dan pengumpulan yang baik (GACP) dan Standard Operation Procedure (SOP) dalam penanaman dan pengumpulan bahan mentah herba berkualiti. Pada masa yang sama, bahan rujukan dan keterangan mengenai GACP dan SOP untuk setiap jenis herba juga berkurangan atau tiada. Kedua-dua perkara ini menjadi masaalah rumit dan batu penghalang kepada pembangunan produk herba bernilai tinggi.

Hak harta intelek.


Sebagai sebuah negara yang kaya dengan alam flora dan fauna yang terkenal di dunia yang mempunyai nilai-nilai perubatan yang tinggi (high medicinal values), Malaysia tidak seharusnya terlepas peluang daripada memperolehi dan menikmati harta intelek daripada kajian dan penyelidikan tanaman-tanaman herba di negara ini.Tidak dapat dinafikan hak harta intelek adalah satu aspek penting bagi industri herba. Harta intelek merupakan satu aspek bagi industri herba dan sememanglah wajar bagi kita untuk meningkatkan pengetahuan dan pendedahan dalam hal ini supaya kita tidak terlepas peluang daripada memperoleh dan meraih kekayaan daripada harta intelek dalam inisiatif membangunkan produk herba bernilai tinggi dan juga supaya kita tidak dieksploitasi oleh pihak asing.
Sudah pasti beberapa kes dan contoh pengalaman telah berlaku kepada para penyelidik kita yang terlepas peluang untuk mempertahankan paten. Pihak MyIPO diharap dapat memainkan peranan dalam usaha menyelaras dan memantapkan kapasiti dari segi modal insan, pangkalan data dan keperluan fasiliti serta infrastruktur untuk membangunkan dan memajukan harta intelek bagi industri herba.

Garis panduan tuntutan (claim on labels) ke atas produk herba
Di bawah projek EPP#1, produk herba menjalani kajian praklinikal dan klinikal bagi meningkatkan tahap keselamatan, kualiti dan keberkesanannya. Produk herba yang bernilai tinggi perlu mengubah tuntutan ke atas label produk apabila membuat pendaftaran. Garis panduan tuntutan ke atas produk herba masih belum dimuktamadkan.

3

Pentingnya perancangan yang bersepadu

Secara keseluruhannya, di bawah projek EPP1 subsektor herba, pelbagai agenda dan aktiviti-aktiviti telah dirancang dan dilaksanakan di peringkat huluan dan juga hiliran yang melibatkan pelbagai agensi dan badan Kerajaan serta pihak swasta.


Justeru itu, perancangan yang bersepadu adalah amat penting dan persefahaman serta kerjasama daripada semua pihak adalah kritikal bagi melaksanakan segala tindakan yang dirancang. Sehubungan itu, saya berharap agar semua pihak yang bertanggungjawab di dalam melaksanakan perancangan aktiviti dan program bagi pembangunan industri herba di dalam negara ini memberi komitmen serta bekerjasama dalam mencapai objektif memajukan industri ini. ### Nota : Wan Rafidah Awg Isa, Bahagian Industri Tanaman, Ternakan dan Perikanan

Unit Komunikasi Korporat, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani.

PERHATIAN.

PENULISAN DI ATAS GELAP 
( tidak TERANG ATAU JELAS )
jadi di bawah ini ULANGAN PERLUKAN
 'IQRA'.
ANDA YANG BERKAITAN
AGENSI, BADAN KERAJAAN & SYARIKAT SWASTA.


Secara keseluruhannya, di bawah projek EPP1 subsektor herba, pelbagai agenda dan aktiviti-aktiviti telah dirancang dan dilaksanakan di peringkat huluan dan juga hiliran yang melibatkan pelbagai agensi dan badan Kerajaan serta pihak swasta. 


Justeru itu, perancangan yang bersepadu adalah amat penting dan persefahaman serta kerjasama daripada semua pihak adalah kritikal bagi melaksanakan segala tindakan yang dirancang. Sehubungan itu, saya berharap agar semua pihak yang bertanggungjawab di dalam melaksanakan perancangan aktiviti dan program bagi pembangunan industri herba di dalam negara ini memberi komitmen serta bekerjasama dalam mencapai objektif memajukan industri ini. ### Nota : Wan Rafidah Awg Isa, Bahagian Industri Tanaman, Ternakan dan Perikanan

Unit Komunikasi Korporat, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani.


ADAKAH MEMERLUKAN TTPM
ATAU PIHAK
SPRMFAKTA
KEJAYAAN HASIL SAINS SUKAN MALAYSIA menjadi rujukan SUKAN DUNIA untuk SIHAT BERTENAGA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH. 


PERHATIAN
Hadiah 2014
untuk
MU
MALAYSIA

FAKTA KEMAJUAN SAINS SUKAN NEGARA
TERBUKTI KOMITMEN KERAJAAN.
( dari kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT (USA )

AMALAN KETIKA SIHAT SEBELUM DATANGNYA SAKITMR UNIVERSE 2014
SAZALI SAMAD
Untuk semua ahli sukan tempatan / antarabangsa dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI.

Jenama Malaysia terhasil dari peninggalan nenek moyang terdahulu
TERBUKTI MENDAHULUI PERUBATAN BARAT
UNTUK SIHAT BERTENAGA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH.
DIDAHULUI FAKTA SAINS ISLAM, DIIKUTI FAKTA SAINS SUKAN. 
PERHATIAN

KOMITMEN AHLI SUKAN NEGARA
MR.UNIVERSE 2014
FAKTA
BERGELAR 
JUARA SEBELUM BERTANDING


JUARA SEBELUM BERTANDING
'MALAYSIA
BOLEH'

PERHATIAN
DUNIA SUKAN KINI
BERUBAH 
BERTENAGA
TANPA BAHAN TERLARANG
/ DADAH.JIHAD KESIHATAN - 'IQRA' Bacalah..MUKJIZAT BERGELAR TONGKAT ALI NU-PREP LELAKI. BERTENAGA tanpa bahan terlarang / DADAH. Mendahului perubatan moden / barat (western medicine) yang banyak RISIKO BURUK menanti ANDA. Nu-Prep pilihan dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. Aktiviti dipantau & di bawah KOMITMEN KERAJAAN, JENAMA MALAYSIA terhasil dari kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT (USA) dipatenkan di USA & EU - ( patented US 7, 132,117 B2 & Europe Specification Patent EP 1 313 491 B1).

PERHATIAN

Tanggungjawab negara untuk dirujuk, untuk mendapatkan nasihat ( YANG MANA SATU YANG SEBENAR BERSAMA KAJIAN KLINIKAL DIJAMIN SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI ) membetulkan segala berkaitan herba Tongkat Ali, sebarang JENAMA berasaskan Tongkat Ali di dunia ( kapsul, tablet, minuman par-campuran 3,5,10,20 atau lebih DALAM 1 di pasaran tempatan & antarabangsa yang selama ini BANYAK MENIPU 'KANDUNGAN - TIADA BAHAN AKTIF’, MENDATANGKAN KEBURUKKAN seperti merosakkan buah pinggang / hati, selain meningkat KENCING MANIS ‘ terutama minuman pra-campuran & lain). JAWAPANNYA untuk mengatasi kelesuan & BERTENAGA http://nu-prep100tongkatalipaten.blogspot.com/

PERHATIAN

Alhamdulillah' rekod dunia 'The Guinness World Record' sudah pun TERCATAT. ( hanya masa bakal menentukan berlaku, oleh pihak BERKENAAN ). Ahli Sukan Bina Badan Negara 'SAZALI SAMAD' dengan kejayaan kali ke 10 ( malah category terbaru 75kg, dengan peningkatan 5 kg BERAT BADAN bersama saiz otot yang membesar ). Juga bersama rekod sedia ada 'Mr.Asia' kali ke 9, 'MACAU 2014', fakta kemenangan ini menjadikan beliau layak berada pada catatan 'The Guinness World Record'. Sentiasa bersama slogan 'MALAYSIA BOLEH'. PERHATIAN belum ada sebarang negara ahli sukannya berjaya seperti SAZALI SAMAD atau BELUM TENTU BAKAL ADANYA REKOD BOLEH DILAKUKAN OLEH GENERASI AKAN DATANG.

PERHATIAN

'Alhamdulillah' Asyik2 Dia, Sazali Samad 'Mr Universe 2014 latihan sebelum Mr Universe 2014 BERTENAGA tanpa bahan terlarang / DADAH. 'MALAYSIA BOLEH'. Semua jenis SUKAN DUNIA kini merujuk 'SAINS SUKAN MALAYSIA'. Tercatat 2 rekod DUNIA, "The Guinness World Record" & Asyik2 Dia 'Mr Universe 2014' ke 10 kali & rekod 'Mr.Asia' 9 kali, hanya dari ahli sukan Malaysia 'SAZALI SAMAD' yang berjaya. Sentiasa mengharumkan 'NAMA MU MALAYSIA'.
PERHATIAN
MALAYSIA
KINI
BERJAYA
menjadi rujukan
&
nasihat untuk
sukan dunia
peningkatan
TERTOSTERONE
tanpa DADAH.
'MALAYSIA
BOLEH'
KEMENANGAN
TERBUKA KUWAIT
pada '6th February 2015'
tempat kedua.
PENYERI
AWAL TAHUN DARI
AHLI SUKAN NEGARA
SAZALI SAMAD


'MALAYSIA
BOLEH'

'MALAYSIA
BOLEH'

'MALAYSIA
BOLEH'

'MALAYSIA
BOLEH'

'MALAYSIA
BOLEH'

JIHAD KESIHATAN - Jutaan Terima Kasih atas 'DOA ANDA SEMUA' - 'Platinum Bodybuilding Competition 2015' - ‘Mr. Open Platinum’ Kuwait - February 6th, 2015. 

                                  FOCUS 2015. 


HEBAT adalah pasti SIHAT BERTENAGA tanpa bantuan bahan terlarang / DADAH. Jaminan SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI NU-PREP LELAKI Tongkat Ali bersama aktiviti saintifik. Fakta bersama kejayaan 'MR.UNIVERSE 2014',( Approved 'DOPING -WADA, Negative Prohibited List 'Urine Test' ). Jenama Malaysia terhasil dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (USA).
Fakta saintifik menjadi rujukan / panduan perubatan barat 'western medicine' untuk sentiasa SIHAT BERTENAGA. Pihak bertanggungjawab penuh memperbetulkan segala jenama / produk berasaskan dari sumber HARTA KHAZANAH NEGARA iaitu Tongkat Ali sama ada dipasaran tempatan / antarabangsa. 

Aktiviti sebagai PENERAJU HERBA NEGARA dipantau Majlis Pembangunan Herba Negara. Jenama Malaysia pertama berasaskan dari sumber Tongkat Ali 'Nu-Prep lelaki' adalah satu-satunya di dunia mempunyai KAJIAN KLINIKAL terbukti. http://www.biotropicsmalaysia.com/
Kejayaan terdahulu saksi aksi
sebelum 2014
'Juara Dunia'
(category 70  kg)
sebarang pertandingan TERBUKA
Antarabangsa


LATIHAN 2015 BERTERUSAN

24/7 'GYM'.

PERHATIAN
PEMERIKSAAN DOKTOR 
ADALAH KEUTAMAAN
SEBELUM KEPERTANDINGAN
ANTARABANGSA 

MISI UNTUK MU MALAYSIA
'MALAYSIA BOLEH'

JUARA MR. ASIA 2014 
KALI KE 9 'MACAU'.

JUARA bersama ahli bina badan antarabangsa.


BANGKOK 2014

BANGKOK 2014

SAZALI SAMAD BERSAMA JUARA DUNIA.

KEJAYAAN DEMI KEJAYAAN
ATAS SOKONGAN 
KELUARGA.
JUTAAN TERIMA KASIH.


TERUS BERGELAR JUARA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH.

MR.UNIVERSE 10 KALI ( mengejar untuk kali ke 11 )
MALAYSIA BOLEH 2015

LATIHAN 24/7

Perhatian bersama doktor. Sebelum ke luar negara. KEISHATAN ADALAH UTAMA.


TERBUKA BANGKOK 2014

MR.ASIA KALI KE 9 'MACAU'.

AHLI SUKAN BINA BADAN NEGARA
YANG BANYAK  KALI MENGHARUMKAN & MENAIKKAN REPUTASI MALAYSIA.
 I

LATIHAN TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH.KEJAYAAN JENAMA MALAYSIA
'Pakar Perubatan' memanggil PENAWAR PAHIT yang MUJARAB merawat pelbagai masalah kesihatan 
& penyakit
Nu-Prep Lelaki
Untuk
pengetahuan Nu-Prep,
 yang PERTAMA menjalani paling banyak kajian klinikal
& masih dijalankan lagi.

Pada suatu masa dahulu, dengan cara yang lama kini telah dipermodenkan melalui proses Teknologi Tercanggih ( BAT - Best Available Technology ). Keutamaan adalah RAMUAN ASLI ( bersama COA ) yang kekal yang berjaya memberi kebaikan & keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan. kehebatan ini disusuli COA tiada bahan logam berat - jesteru TIADA KEROSAKKAN BUAH PINGGANG & ATAU HATI. Kehebatannya ditambah kelarutan sepenuhnya dalam air TIDAK AKAN MEROSAKKAN BUAH PINGGANG dalam jangka pendek / panjang kerana TIDAK BERHAMPAS. ( berkeladak - perkara ini tidak dapat diterma oleh tubuh badan manusia - bakal mempercepatkan kerosakkan 'ORGAN DALAMAN - TUBUH BADAN').

Kekuatan hasil nenek moyang, yang ditinggalakn untuk generasi seterusnya tumbuhan Tongkat Ali pada masa KINI. Perkara pertama dilakukan dengan MENYANGKAL sebarang persoalan yang bakal ujud dimasa hadapan. Maksud MUDAH dijawapan & diatasi dengan adanya fakta saintifik. Oleh yang demikian di mulai Pakar Perubatan terkemuka seperti PAKAR ANDROLOGI MALAYSIA Dr Ismail Tambi diikuti pakar dari China, South Africa & Amerika Syarikat. Ketepatan dos telah mula di tentukan dari hasil kajian klinikal yang dijalankan. Dos -dos yang membawa hasil yang baik dari pengambilan 200mg hingga lebih ini disokong bersama hasil ujian makmal akan status bacaan berkaitan tubuh badan berada pada tahap NORMAL.  

Nu-Prep Lelaki

KEHEBATAN "Harta Khazanah Negara" peninggalan nenek moyang terdahulu, untuk generasi seterusnya. 'Alhamdulillah' kini bersama kemajuan teknologi berjaya dihasilkan 'LARUT DALAM AIR' sepenuhnya. keutamaan tidak merosakkan buah pinggang dalan jangka pendek / panjang. ( begitu juga pada dalaman yang lain seperti HATI - Tiada Keracunan & ATAU Keracunan Kronik ). Tongkat Ali Nu-Prep lelaki berkapsul adalah satu-satunya kejayaan MALAYSIA, mendahului perubatan moden / barat ' SIHAT BERTENAGA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH. 

Dahulu cara pembuatan CARA LAMA - tetapi pada waktu & ketika ITULAH SAINS. Nenek Moyang kita mengambil AKAR TONGKAT ALI, di potong kecil-kecil kemudian direbus BERJAM-JAM contoh dari 5 hingga jadi 2 gelas ( lalu di minum ). Atau di tumbuk-tumbuk hingga halus ( dari kaca mata mereka bahawa ianya sudah hancur ) TETAPI hakikatnya ia berhampas. HAMPASAN inilah bakal merosakkan buah pinggang jika diamalkan 10-15 tahun ( atau kurang dari tempuh tersebut, bagi mereka yang SUDAH sakit tetapi tidak pernah mendapatkan nasihat Doktor PAKAR ). INI AMAT MERBAHAYA kepada semua masyarakat sebagai PENGGUNA. Sementara dari sudut hasil sains laporan MAKMAL pula pada waktu tersebut TIDAK DAPAT menyatakan jenis kandungan aktif dari akar tersebut. Kini bersama Teknologi Tercanggih ( BAT - Best Available Technology ) ia telah berjaya di hasilkan 'PATI ASLI' yang mempunyai paras kandungan aktif yang sama bacaannya pada setiap kali 'etxract' dihasilkan. Inilah kelebihannya hingga menjadi panduan/ rujukan oleh pakar antarabangsa dari hasil kajian klinikal yang berjaya seperti KESUBURAN, LOH - late onset hypogonadism - Kelesuan, DOPING studies - nisbahn 1:1 bukan nisbah 4:1. mengurangkan TEKANAN BADAN ( stress reducer ) kajian dilakukan di Amerika TERBAIKNYA UNTUK WANITA. 

AWET MUDA seterusnya untuk wanita, memandangkan jika ANDA membaca penulisan pakar barat / moden BERKAITAN 'SUPPLEMENT / DRUGS' oleh pihak 'pharmaceutical'. PENGILANG-PENGILANG ini juga sebagai pengeluar produk berasaskan DADAH, sedang berlumba-lumba mencari satu penyelesaian terbaik untuk wanita berkaitan testosterone TETAPI HINGGA KINI MASIH GAGAL. kehebatan pengilang BARAT ini melihat bukan KEBAIKAN tetapi dari sudut 'komersialnya' dimana SASARAN adalah pengguna  WANITA. Contoh tercatatnya pada penulisan barat berkaita 'supplement / DRUGS' bahawa untuk WANITA yang berada pada tahap pada faktor BERUSIA ( monopause ) dimana mempunyai masalah 'ovari' yang memerlukan testosterone TETAPI yang pasti ia berasaskan dari sumber DADAH tidak seperti dari PATI ASLI terhasil dari tumbuhan berkualti di dunia iaitu TONGAKAT ALI ( eurycoma longifolai Jack )   

Ujian haiwan oleh produk lain banyak dilakukan TETAPI ADAKAH ANDA TAHU ' BANYAK TIKUS MATI ' dalam tempuh uji kaji tersebut. TETAPI ia tidak berlaku dari ' Etxract' yang dipatenkan di Amerika Syarikat & Eropah. ( US patent 7, 132, 117 B2 & Europe Specification Patent EP 1 313 491 B1 ).   
SIHAT BERTENAGA PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN & IBADAH SEHARIAN.
IN SHA ALLAH'.


PERHATIAN
TESTIMONI
HAK NEGARA
DICURI
DIGUNA
PAKAI PIHAK
LUAR.

DIABETES 'RECOVERY & REDUCER'
SUNTIKAN INSULAI AKAN DI KURANGKAN 
APABILA BACAAN Hba1C KEMBALI NORMAL.

NAMUN UNTUK TIDAK KELIRU
BACAAN NORMAL DI SOKONG LAPORAN MAKMAL 'PATHOLOGY'
BUAH PINGGAN JUGA NORMAL.

 
TETAP NORMAL
dengan amalan 8 tahun tanpa gagal.


 
'MAKAN TIADA PANTANG'
Alhamdulillah, bacaan masih NORMAL


'Mukjizat Bergelar Tongkat Ali Nu-Prep lelaki' mendahului perubatan moden. Penemuan dari peninggalan nenek moyang terdahulu untuk generasi terkini TERBUKTI 'ANUGERAH'  YANG MAHA ESA. 

Alhamdulillah, 'Diabetes - Recovery & Reducer' ( gambar atas - TAPAK kaki yang berlubang ) dari Jenama Malaysia Nu-Prep lelaki. Pengisian kejayaan patent ( tercatatan pada tuntutan paten 'USA,JAPAN,MALAYSIA & EU' meningkatkan TESTOTERONE ( maksud sama berkaitan meningkatkan testosterone & mengurangkan kandungan 'glukos' dalam darah ).

'Alhamdulillah' Kurang 5 hari, laporan PPUM telah turun dari 17 - bacaan Kencing Manis telah menurun hingga 8 & akan ke arah NORMAL jika diamalkan bersama BERHENTI SEBELUM KENYANG 'IN SHA ALLAH'.'Alhamdulillah' Kini TIADA SAKIT LAGI tanpa 'pain killer', bacaan kembali 'NORMAL'. Keistimewa pada bahagian yang sakit ( cepat kering ) & KINI TIDAK BERTONGKAT LAGI. MASIH mempunyai kaki 'WALAU' dinasihatkan doktor supaya di potong. Juga MASIH ke kawasan 'projek / side' melakukan tugas seharian ( sebarang kerja kontrak, 'Tender' & sebagainya ).
PERHATIAN
AMAT MERUGIKAN PEMBANGUNAN HERBA NEGARA – JESTERU EKONOMI MALAYSIA. APABILA ‘HAK HARTA INTELEK’ TIDAK DIPATUHI.

AGENSI ATAU BADAN YANG BERKENAAN MASIH ADA LOGO PADA PAPARAN INI BAKAL DIBUANG ‘DELETE’ DALAM MASA TERDEKAT.

MAKA, tidak akan ada lagi sebarang ‘status atau perkembangan yang berkaitan akan dikongsikan bersama’. INI ADALAH KERNA BERCANGGAH  & TIDAK BERKERJASAMA SEPERTI KENYATAAN YANG DI BUAT PADA ‘MAJLIS PEMBANGUNAN HERBA NEGARA’ KERJASAMA BERSEPADU – AGENSI, BADAN KERAJAAN & PIHAK SYARIKAT SWASTA TIDAK UJUD.
PERHATIAN
AMAT MERUGIKAN PEMBANGUNAN HERBA NEGARA – JESTERU EKONOMI MALAYSIA. APABILA ‘HAK HARTA INTELEK’ TIDAK DIPATUHI.

AGENSI ATAU BADAN YANG BERKENAAN MASIH ADA LOGO PADA PAPARAN INI BAKAL DIBUANG ‘DELETE’ DALAM MASA TERDEKAT.

MAKA, tidak akan ada lagi sebarang ‘status atau perkembangan yang berkaitan akan dikongsikan bersama’. INI ADALAH KERNA BERCANGGAH  & TIDAK BERKERJASAMA SEPERTI KENYATAAN YANG DI BUAT PADA ‘MAJLIS PEMBANGUNAN HERBA NEGARA’ KERJASAMA BERSEPADU – AGENSI, BADAN KERAJAAN & PIHAK SYARIKAT SWASTA TIDAK UJUD.
PERHATIAN
AMAT MERUGIKAN PEMBANGUNAN HERBA NEGARA – JESTERU EKONOMI MALAYSIA. APABILA ‘HAK HARTA INTELEK’ TIDAK DIPATUHI.

AGENSI ATAU BADAN YANG BERKENAAN MASIH ADA LOGO PADA PAPARAN INI BAKAL DIBUANG ‘DELETE’ DALAM MASA TERDEKAT.

MAKA, tidak akan ada lagi sebarang ‘status atau perkembangan yang berkaitan akan dikongsikan bersama’. INI ADALAH KERNA BERCANGGAH  & TIDAK BERKERJASAMA SEPERTI KENYATAAN YANG DI BUAT PADA ‘MAJLIS PEMBANGUNAN HERBA NEGARA’ KERJASAMA BERSEPADU – AGENSI, BADAN KERAJAAN & PIHAK SYARIKAT SWASTA TIDAK UJUD.
PERHATIAN
AMAT MERUGIKAN PEMBANGUNAN HERBA NEGARA – JESTERU EKONOMI MALAYSIA. APABILA ‘HAK HARTA INTELEK’ TIDAK DIPATUHI.

AGENSI ATAU BADAN YANG BERKENAAN MASIH ADA LOGO PADA PAPARAN INI BAKAL DIBUANG ‘DELETE’ DALAM MASA TERDEKAT.

MAKA, tidak akan ada lagi sebarang ‘status atau perkembangan yang berkaitan akan dikongsikan bersama’. INI ADALAH KERNA BERCANGGAH  & TIDAK BERKERJASAMA SEPERTI KENYATAAN YANG DI BUAT PADA ‘MAJLIS PEMBANGUNAN HERBA NEGARA’ KERJASAMA BERSEPADU – AGENSI, BADAN KERAJAAN & PIHAK SYARIKAT SWASTA TIDAK UJUD.


HAK HARTA INTELEK.

Merugikan MALAYSIA, segala usaha penyelidikan para doktor pakar negara & antarabangsa dengan KOS YANG TINGGI, MASA & PELBAGAI SYARAT / PERATURAN - PROTOKOL' UNTUK MENDAPATKAN KAJIAN KLINIKAL UNTUK DISIARKAN. 

PERHATIAN


PERHATIAN
pelbagai
kejayaan
testimoni
dari kebaikan 
keberkesanan
BAKAL 
DICURI LAGI
 OLEH
PIHAK
TERTENTU.
PERINGATAN
IA 
TIDAK
AKAN
BERLAKU
JIKA PIHAK
MALAYSIA
SEMUANYA
BERSEPADU
KERNA
BAHAN MENTAH
TERBAIK 
DIDUNIA
HANYA
ADA DI
MALAYSIA
SAHAJA.


JIHAD KESIHATAN – IQRA, Bacalah...TESTIMONI DEMAM DENGGI . “ DENGUE FEVER” . Sebarang jenis DEMAM bermula dengan SUHU meningkat. ( sebelum keputusan makmal diperolehi JENIS SAKIT / DEMAM ANDA ). Kementerian Kesihatan Malaysia akan menghubungi ANDA untuk mendapatkan info lebih lanjut. ( 03- 6120 7601 ).

Sebarang bentuk DEMAM, kebiasaan perkara asas mendapati jika disentuh kulit mereka-mereka yang DEMAM seperti di dahi, leher & lain bahagian badan terasa ‘Panas’. ( suhu yang TINGGI & Pening yang melampau, kerana TIDAK PERNAH MENGALAMI PENING SEDEMIKIAN RUPA ). Apabila di rujuk doktor klinik, pesakit akan diperiksa terlebih dahulu didapati suhu 38. Diberikan ‘UBAT berkaitan seperti UBAT PENING & UBAT DEMAM’. Nasihat doktor banyakkan rehat, datang semula dalam tempuh 2 hari berikutnya. ( dinasihatkan minum air banyak bersama jus jambu merah & sup ketam ). Untuk melihat status DEMAM. Jika berlanjutan & meningkatkannya suhu badan, ‘ Ambil DARAH’ diperlukan untuk pemeriksaan lanjut. ( Ujian DARAH akan di beritahu dengan KADAR SEGARA kurang dari 6 jam – kerana pihak klinikal terpaksa menghantar contoh DARAH ke MAKMAL berkaitan contoh ‘Gribble Pathology’ & atau lain-lain. ). Pihak klinikal doktor akan menalipon setelah menerima laporan bacaan ‘DARAH’ didapati 128 & dimaklumkan DEMAM DENGGI ( Dengue Fever ). Ini kelebihan ‘PERUBATAN MODEN / BARAT’ yang dapat memberi jawapan segera status ANDA sebagai pesakit ( yang dimaklumkan JENIS SAKIT ANDA dari hasil keputusan makmal ). Kelebihan HEBAT Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ), hari MINGGU BERTUGAS panggilan diterima jam 11.30 pagi dari no 03-6120 7601 memberi nasihat untuk pemeriksaan DARAH seterusnya. ( selain SEMBURAN DIKAWASAN SEKITAR jika diperlu – ‘Insecticide Forgging’, pihak KKM cuba mendapatkan sejarah 2 minggu SEBELUM ini segala ‘Aktiviti Berada Di Mana’ ? ). Laporan KLINIK disampaikan kepada KKM untuk tindakan lanjut. ( kerjasama TERBAIK UNTUK MENGATASINYA ) 

JAWAPAN BENAR, TERANG & JUJUR, Kelebihan setelah TIADA DEMAM kepada KKM ( lihat fakta di atas , nasihat dari pihak klinik untuk berjumpa semula ‘2 hari kemudian’ setelah dibekalkan ‘UBAT PENING & DEMAM’ harus berjumpa doktor jika DEMAM masih tiada BERKURANGAN. Pertemuan semula bersama doktor iaitu pada hari yang ke 3, setelah mengambil DARAH, kurang dari 6 jam ( sebelah petangnya ) setelah pihak klinik mendapati JENIS DEMAM hasil dari laporan MAKMAL bacaan darah 128 & ‘JAWAPAN PASTI DISAHKAN ADALAH DEMAM DENGGI’ ).

Untuk dikongsikan bersama, bahawa pada hari ke 6 ( KURANG SEMINGGU ), sudah mula ‘BERJOGGING’ sejauh hampir 2 KM seperti biasa. Malah kehebatan hubungan suami isteri adalah lebih baik seperti NORMAL( pada hari ke 3 setelah mengambil TONGKAT ALI NU-PREP LELAKI 2 KAPSUL bermula apabila disahkan oleh doktor ‘DEMAM DENGGI’ ‘Dengue Fever’ – kelebihan tugas IBADAH ‘SUAMI ISTERI’ teramat baik untuk 3 hari ‘turutan’ tanpa gagal, sebelum ‘jogging’ dimulakan pada hari ke 6 ). Ini kebaikan & keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan yang amat ketara setelah KEMBALI NORMAL & mengamalkan hampir 2 tahun TANPA GAGAL TONGKAT ALI NU-PREP lelaki.( ANTI-DEMAM ‘AntI- Fever ). Semasa DEMAM ‘2 kapsul’ setiap hari. ( jika sebelum ini 2 tahun yang lalu hanya 1 kapsul sahaja setiap hari selepas SARAPAN ). Bertenaga untuk ‘Jog’ adalah perkara yang mudah dilakukan hingga kini. Pastikan ANDA semua bersama Tongkat Ali Nu-Prep lelaki ‘Sihat Bertenaga Tanpa Bantuan Bahan Terlarang / DADAH’. Terbaik adalah mengambilnya sebelum datangnya ‘BADAN MULA MERASAI SEJUK-SEJUK SEBELUM DATANGNYA ‘KESEJUKAN’ YANG MANA AKAN MENJADIKAN PESAKIT suka berselimut kerana KESEJUKAN, pada hakikat SUHU PANAS BADAN MENINGKAT ( DEMAM PANAS – selimut TIDAK MEMBANTU ANDA ) & SEBELUM BADAN LEMAH, SENDI-SENDI DIKAKI & TANGAN TERASA SAKIT. Pada setiap 4 jam ambil 2 kapsul. Kemudian minum air banyak & pastikan BOLEH MAKAN mengisi perut sebelum datang ‘mual, tiada selera atau bakal muntah-muntah’. Sila pastikan dengan MAKANAN walaupun BUBUR. ( makanan berkhasiat adalah lebih baik bersama buah-buahan juga ). 

PERHATIAN - Kos rawatan di hospital pakar MAHAL jumlah ribuan ringgit. Kelebihan PESAKIT mempunyai ‘Takaful – Coverage’ atau ‘Undertaking – Guarantee Letter’ dari majikan ini adalah saat TERBAIK. Kos rawatan ditanggung penuh pada had ( limit ) yang dibenarkan. Teringat kisah lama hampir ‘15 TAHUN DAHULU’, kawan yang baik – 2 orang anak dimasukan kehospital pakar telah menanggung kos yang AMAT TINGGI. ( ribuan ringgit ). Menyesal kerana ‘TIADA PELINDUNGAN TAKAFUL’. Kisah lain berkaitan DEMAM DENGGI - terdapat juga JIRAN yang baik telah meninggal dunia setelah dimasukkan kehospital – LEWAT BERTINDAK . hidung & telinga BERDARAH. 
Tambahan kelebihan ANTI – DEMAM ‘Anti-Fever’ contoh seperti ‘Malaria plasmodium falciparum’ sejenis DEMAM MALARIA yang membawa MAUT, tiada sebarang perubatan moden / barat yang berjaya merawatnya KECUALI BAHAN KANDUNGAN AKTIF TONGKAT ALI sahaja hingga kini. Fakta saintifik di iktiraf & disahkan oleh ‘Perubatan Moden / Barat’. INI ADALAH SATU LAGI CONTOH FAKTA BERSAINTIFIK YANG TIDAK BOLEH ATAU DINAFIKAN KEBAIKAN TONGKAT ALI NU-PREP LELAKI MENDAHULUI PERUBATAN MODEN / BARAT. ‘ANTI-DEMAM’.( Anti-Fever ). 

http://www.nuprepkl.blogspot.com/. ‘SIHAT BERTENAGA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH’. Aktiviti Sains & Islam bersama Doktor Pakar MALAYSIA.

http://etp.pemandu.gov.my/Related_Stories-@-Nu_Prep_Lelaki_Takes_You_Further.aspx

Produk terhasil dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (US), satu-satunya & pertama di MALAYSIA produk berasaskan tumbuhan Tongkat Ali yang diiktiraf & disahkan berada pada ‘portal / website’ KERAJAAN MALAYSIA. Dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. Kelebihan ini bakal menjadi ‘SIFAR’ kekeliruan Pengguna Bijak Malaysia & untuk pihak antarabangsa yang berminat ‘MENGETAHUI AKAN FAKTA BENAR BAHAWA TONGKAT ALI NU-PREP LELAKI ADALAH JENAMA MALAYSIA YANG TERBAIK’. Meningkatkan Testosterone Tanpa Bantuan Bahan Terlarang / DADAH. Pelbagai ‘Scientific Discovery’ contoh ‘DOPING Studies, ratio 1:1 Testosterone’, Stress Reducer, Fertility, LOH – late onset hypogonadism & lain-lain. 


http://www.biotropicsmalaysia.com/

Syarikat bertanggungjawab besar membawa AMANAH ‘Harta Khazanah Negara’ Tongkat Ali “Extract” pati asli dari proses Larut Dalam Air Sepenuhnya ( Water Soluble Extract – Freeze Dried. US Patent 7,132,117 B2 & Europe Specification Patent EP 1 313 491 B1 ). Pelbagai kajian klinikal dilakukan & berjaya dibuktikan secara saintifik ‘Berkriteriakan WHO’. Kajian klinikal oleh dari PAKAR MALAYSIA, SOUTH AFRICA, CHINA & UNITED STATES. ’Scientific Discovery’.

PIHAK
PERUBATAN BARAT
'WESTERN MEDICINE'
AKAN ROBOH.
( GULUNG TIKAR )


JIHAD KESIHATAN - nasihat / panduan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ), Feb 10, 2014 mengamalkan TABIAT memeriksa setiap produk & bahannya. Para Pengguna Bijak Malaysia sila layari status pendaftaran produkhttp://portal.bpfk.gov.my/index.cfm atau menyemak produk yang dikenakan tindakan http://www.pharmacy.gov.my/v2/ms  . Produk Tongkat Ali Nu-Prep lelaki, terhasil dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (US)
Produk Tongkat Ali Nu-Prep lelaki, terhasil dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (US) berjaya dipatenkan di US 7,132,117 B2 & Europe Specification Patent  EP 1 313 491 B1.

Produk PERTAMA berasaskan Tongkat Ali menepati saranan 'nasihat / panduan' Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) 'Produk mempunyai PERUNDING / PAKAR' & FOMCA - Federation of Malaysia Consumers Associations 'Produk mempunyai kajian PAKAR'.

'Scientific Discovery'  Tongkat Ali Nu-Prep lelaki adalah Produk Berdaftar, Produk berkelulusan KKM ( MAL ), Produk PERTAMA di dunia mempunyai KAJIAN KLINIKAL ( oleh Doktor Pakar Malaysia, China, South Africa & United States ), Produk PERTAMA di dunia 'Meningkatkan Testosterone - TANPA BANTUA BAHAN TERLARANG / DADAH'. Produk PERTAMA di dunia mendahului perubatan moden / barat untuk Sihat Bertenaga TANPA BANTUA DADAH. Produk PERTAMA di dunia TANPA MELALUI IVF - 'In Vitro Fertilization' ( selain kos IVF amat tinggi hingga puluhan ribu ringgit MALAH WANITA BERISIKO MENDAPAT KANSER OVARI SELEPAS 10 - 15 TAHUN KEMUDIAN ), Produk PERTAMA di dunia mengatasi KELESUAN TANPA DADAH ( LOH - late onset hypogonadism ), Produk PERTAMA di dunia mengurangkan TEKANAN BADAN 'Stress Reducer' kelebihan untuk WANITA adalah TERBAIK, Produk PERTAMA di dunia bersesuaian untuk semua ahli sukan negara ' SAINS & SUKAN ' ( DOPING Studies )  Ratio 1:1 testosterone dari ujian kencing ( urine test ) LEBIH BERTENAGA TANPA DADAH, Produk PERTAMA di dunia TANPA RISIKO 'Negative' mengurangkan TEKANAN BADAN, Produk PERTAMA di dunia berjaya di hasilkan dari kerjasama KERAJAAN MALAYSIA & MIT (US) dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. Fakta kajian klinikal seiring 'SAINS & ISLAM' mendahului kebaikan & keberkesanan kesihatan tubuh badan - aktiviti bersama Doktor Pakar 'Seminar Kesihatan' ( health talk - scientific discovery ) http://www.nuprepkl.blogspot.com 

http://etp.pemandu.gov.my/Related_Stories-@-Nu_Prep_Lelaki_Takes_You_Further.aspx
Satu-satunya & PERTAMA dari produk berasaskan herba 'Harta Khazanah Negara' Jenama Malaysia iaitu Tongkat Ali Nu-Prep lelaki berada pada 'portal / website' KERAJAAN MALAYSIA. Kejayaan atas landasan bersaintifik & berkriteriakan WHO> 

http://www.biotropicsmalaysia.com
Syarikat Malaysia yang bertanggungjawab membawa produk negara ketahap tertinggi di dunia. Menjaga reputasi negara berkaitan 'Herba Negara' & menyakinkan semua pihak dengan kajian klinikal SIHAT BERTENAGA TANPA BANTUAN BAHAN TERLARANG / DADAH
PERHATIAN
INI SEMUA TIDAK AKAN BERLAKU ATAU BERHASIL DARI MANA-MANA JENAMA LAIN YANG BERASASKAN TONGKAT ALI DIPASARAN. KERNA YANG LAIN TIDAK MEMPUNYAI ‘KAJIAN KLINIKAL - FAKTA SAINTIFIK’.

Produk lain TIDAK mempunyai bahan aktif kandungan ‘extract’ yang sebenar malah berkeladak yang boleh merosakkan BUAH PINGGANG juga ‘Hati’, jika diamalkan. ( segalanya wajib disokong bacaan keputusan makmal ‘pathology’ seperti ‘creatinine & LFT – Liver Function Test oleh peminat / pengamal produk. Ini belum lagi disertakan ‘Sijil Analisa – COA – Certificate of Analysis’ contoh logam berat, kandungan bahan aktif, ujian pada haiwan ‘dos yang tinggi 4000-5000 mg’, ujian ‘keracunan biasa & keracunan kritikal’ ( INI SEMUA WAJIB TAHU BANYAK UJIAN DARI PROSES LAIN MENDAPATI HAIWAN ATAU TIKUS TERSEBUT MATI – ROSAKNYA BUAH PINGGANG, namun masih boleh dijual dipasaran ). Diikuti kajian awal pada manusia ‘ Comprehensive - full blood test’ & pelbagai jenis /untuk kajian klinikal contoh ketara UNTUK SIHAT BERTENAGA ). YANG PASTI INI SEMUA TIDAK ADA PADA PRODUK LAIN DIPASARAN.

Yang pasti jika minuman pracampuran biasa di pasaran mengandungi pelbagai kandungan herba lain ATAU GULA yang mengamalnya  akan mendapat KENCING MANIS ( diabetes ) TIDAK MEMBANTU. Malah tablet atau kapsul yang lain juga TIDAK mengandungi  bahan aktif sebenar. TAHUKAH ANDA – pengilang & pengeluar hanya ambil dari kajian pihak lain serta beranggapan campuran lain-lain herba akan membantu. Ini adalah PENIPUAN TERNAG & JELAS tanpa sokongan kajian klinikal dari produk tersebut. ( yang digabungkan dalam satu jenis produk ).
Ujian yang dilakukan terdapatnya  dari pelbagai jenis  produk dipasaran ‘YANG ANDA AMBIL’ sebagai pengguna bijak berkaitan produk yang mengandungi kandungan bahan Tongkat Ali. Hasil keputusan makmal mendapati kandungan terendah hanya 0.05 mg yang TIDAK MEMBANTU juga BERKELADAK. Jika  dilihat dibandingkan dari sudut ‘Ilmiah’ fakta kajian klinikal. Oleh demikian, ANDA memerlukan puluhan minuman pracampuran atau kapsul tersebut dalam seharia YANG HANYA MENJANJIKAN KEROSAKKAN BUAH PINGGANG & PELUANG BESAR MENDAPAT PENYAKIT LAIN. ( jangka pendek / jangka panjang ). ‘AWAS’ -  JANGAN ANDA MENJADI BAHAN KETAWA  YANG BERPANJANGAN ATAS PERBUATAN DIRI SENDIRI. ( MEMALUKAN DIRI SENDIRI & KELUARGA ).

PERHATIAN.
Adalah satu kesalahan jika terdapatnya pihak berkaitan GLC melabur dalam syarikat berkaitan TONGKAT ALI yang TIDAK MEMPUNYAI KEJIAN KLINIKAL – ‘fakta saintifik’. Juga satu kesalahan juga jika ‘pengilang atau pengeluar’ membuat menghasilkan produk berkaitan Tongkat Ali seperti berkapsul atau tablet atau ‘minuman pracampuran’ 3,5,10 atau 20 ATAU lebih ‘DALAM 1’.( JUGA dalam bentuk ‘juice’ ).

Semua ini menyokong kepada PENIPUAN MELAMPAU & memudaratkan ‘KESAN BURUK’ kepada kesihatan tubuh badan pengamal ‘PENGGUNA BIJAK’. Jika ini dengan serta merta dapat dihentikan ‘KADAR SEGERA’ akan datang bukan esok TETAPI DALAM 2 TAHUN jumlah pesakit KENCING MANIS, KEROSAKKAN BUAH PINGGANG, HATI, JANTUNG, KENCING MANIS & lain akan berkurangan.

Maka, akan berlaku satu catatan sejarah peningkatan KESIHATAN dari golongan ini kearah baik & LEBIH BAIK. ( TIADA BERPENYAKIT – yang dirancang atau dengan sengaja dirancang UNTUK RAKYAT MALAYSIA LEBIH BERPENYAKIT ). 
Tujuan NYATA ingin melihat Rakyat Malaysia ‘Sihat Bertenaga Tanpa Bantuan Bahanterlarang /DADAH’. Hidup tanpa KENCING MANIS ‘diabetes’,  tanpa kerosakkan BUAH PINGGANG, tanpa kerosakkan HATI & lain-lain lagi. Ini akan memberi satu ‘keputusan amat baik’ pada masa akan datang kos perubatan yang ditanggung KERAJAAN akan berkurangan & disalurkan kepada yang lain sebagai contoh PELAJARAN ATAU PEMBANGUNAN UMMAH YANG LAIN. Ini akan berlaku satu perubahan BENAR iaitu mengurangkan KEWANGAN WANG PUSAT ZAKAT NEGERI-NEGERI dengan berkurangannya Umat ISLAM  yang menghadapi ‘KEROSAKKAN BUAH PINGGANG’.

Fakta ini BUKAN UNTUK RENUNGAN, TETAPI UNTUK BERTINDAK TERUS ‘YA LAKUKAN SEKARANG’. ( bukan esok atau lusa ). 


NU-PREP Lelaki
Tongkat Ali 'eurycoma longifolia'


NU-PREP LELAKI
Tongkat Ali 'eurycoma longifolia'

'SLIPPED DISC'
http://www.youtube.com/watch?v=wuT1iJPSNVw

No comments:

Post a Comment