Monday, 5 September 2016

DIDOAKAN MOGA MENDAPAT HAJI MABRUR. kepada semua bakal Jamaah 1437 H 'Tabung Haji'

SEGALA yang terbaik dari Yang Maha Esa.


"Alhamdulillah", 
tahun ke 2 berturut-turut sebagai 
'SAHABAT KORPORAT 
TABUNG HAJI'.

Didoakan semua bakal HAJI 1437 H mendapat HAJI MABRUR, Aamin...

Tahun lepas, 1436 H membekalkan Nu-Prep lelaki kepada semua Jemaah dari Wilayah Persekutuan. Kelebihan produk dari sudut fakta SAINS ISLAM, pengamal kearah SIHATA BERTENAGA permudahkan segala urusan & ibadah seharian.

USAHA KEARAH BAIK & TERBAIK seiring tuntutan agama.DULU, kerapa dinyatakan KALAU TAK BATUK / SELSEMA
'bukan haji namanya'
TERKINI
'In Sha Allah'
Bakal Jemaah adalah sukar perolehi atau dijangkiti 
'SELSEMA
BATUK'.

SIHAT BERTENAGA
kelebihan kesan kebaikan dari amalan awal Nu-Prep lelaki dari sekarang hingga musim haji tiba. Harapan agar diteruskan hingga bila-bila & bila ia diperlukan.

MEKAH 1436 H.
Tahun lepas 2016.

TABUNG HAJI, KELANA JAYA.

Menanti waktu sebelum bermula 'Sessi Penerangan - SAHABT KORPORAT TABUNG HAJI'.

Penerangan ringkas diadakan di Dewan Seri Jugra dihadiri oleh 'Bakal-Bakal Tetamu Allah 1437 H, LELAKI & WANITA'. 

Jemaah seramai 150 adalah dari Wilayah Persekutuan. Mereka dikalangan saudara mara atau jiran atau adik beradik atau IBUBAPA ANDA.

Dijelaskan semudah mungkin apakah kelebihan dari fakta Sains Islam seiring yang dituntut agama supaya sentiasa SIHAT BERTENAGA.

Pada waktu ada ruang & kesampatan ini ingin saya kongsikan bersama. 

NASIHAT / panduan untuk lebih baik kepada semua Jemaah memandangkan hampir tibanya musim haji 'TOLONG JANGAN AMBIL / MAKAN KAPIT JERING'. Kerna kandungan asid jengkolik mengakibatkan rosaknya buah pinggang dalam seminggu.

MAKA kepada ANDA yang adanya saudara mara atau kawan / jiran atau adik beradik atau IBUBAPA ANDA sendiri SILA  NASIHATKAN. Jika tahap kesihatan tidak baik bakal menyukarkan tugasan Haji di Mekah  atau mungkin dibatalkan atas sebab 'KESIHATAN TERGANGGU'. 

SOAL JAWAB
dari Bakal Jemaah

10hb May 2016. Di Dewan Jogra, Kelana Jaya. ( Tabung Haji ).

Soalan hanya wanita Kerna lelaki ( bercakap dah tahu – hanya sembunyi soalan atas dasar kemungkinan BENAR-BENAR SUDAH FAHAM & TAHU ATAU LELAKI MALU BERTANYA  ).

Kongsi Bersama.

Wanita pertama Hajah Maimunah 65 tahun masalah buah pinggang Belum Dialisis Boleh Makan Nu-Prep. Serta Sakit lutut yang amat sangat sukar Nak Solat. ( makan 10 jenis ubat hospital - termasuk Insulin 14 pagi, 14 tengah hari, 14 petang & 18 malam unit ). Jawapan Boleh Selang Sehari. 1 kapsul sahaja.

Soalan kedua berkaitan hormone testosterone tiada masalah boleh atas faktor herba sahaja. ( bukan dari sumber dadah ).

Soalan ke 3 apakah kandungan sebenar Nu-Prep?.( jawapan tongkat alu pati asli 'extract ' larut dalam air tidak merosakan buah pinggang ).

Soalan ke 4 Wanita boleh makan Nu-Prep?.( jawapan boleh mengurangkan Stress 11%, Anger 12% & Confusion 15% selain mengatasi kelesuan Tidak ke arah keletihan Melampau ).

Soalan ke 5, Ada disemua Farmasi ( jawapan Benar, Guardian, caring, Watson & Kedai herba seluruh negara ).


BMB, mengetahui bahan kandungan sebenar untuk memastikan kandungan bahan aktif di sah berkualiti & dijamin selamat. TAK ada unsur PENIPUAN pada produk tersebut. Malah kajian klinikal terbukti membawa kepada hasil yang baik - kesan kebaikan ke atas kesihatan tubuh badan Umat Islam.Kesempatan yang ada, kepada bakal haji ke Mekah sementara menanti waktu untuk menjadi 'Tetamu Allah' JANGANLAH SENTUH / MAKAN KAPIT JERING.

Dari sekarang hingga menunaikan HAJI & selepas pulang nanti. Kerna kandungan 'asid jengkolik' boleh merosakan 'Buah Pinggang' dalam seminggu.

Perkara ini bakal menjadi halangan untuk menunaikan haji. ( malah mungkin bacaan parameter yang lain juga terganggu ).


JIHAD KESIHATAN - JutaanTerima Kasih kepada Tabung Haji, untuk tahun ke 2 sebagai 'Sahabat Korporat Tabung Haji'. Pada Ahad 15hb Mei 2016. ( di Mini Auditorium, UIAM, Gombak ).

'iQRA'. Sesi Soal - Jawab. Jemaah Haji 1437 H dibekalkan makanan tambahan Nu-Prep lelaki untuk kekal Sihat Bertenaga di Mekah. Permudahkan segala urusan & ibadah.

NOTA PENTING -'Pesanan Istimewa' tambahan kepada semua bakal Tetamu Allah 1437 H, untuk memastikan status kesihatan yang baik ke arah lebih baik SILA JANGAN amal / makan 'KAPIT JERING'. ( kandungan 'asid jengkolik' boleh merosakan Buah Pinggang, dalam tempuh seminggu. Nasihat / Panduan Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan ). Secara tidak langsung akan mengganggu kesihatan Para Jemaah. Kepada yang berumur & kerap sakit-sakit badan bahagian belakang adalah AMAT BAIK TIDAK MENGAMBIL 'KAPIT JERING'. ( bacaan 'pathology - creatinine' meningkat 'MERBAHAYA' ). BOLEH menjadi punca UTAMA KESIHATAN terganggu & tidak dapat meneruskan niat ke tanah Suci.

FAKTA NASIHAT / PANDUAN 'KAPIT JERING AKIBATKAN KEGAGALAN BUAH PINGGANG'. http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp…
PERHATIAN :- Produk makanan tambahan yang berasaskan Tongkat Ali semata-mata hanya Nu-Prep lelaki yang digalakan untuk semua Pengguna Islam oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia ‪#‎ppim‬ Setiausaha Agung Dato Dr Ma'amor Bin Osman. UNTUK BERSTAMINA.

Pihak Biotropics Malaysia Barhad, bertanggungjawab penuh untuk memastikan semua Jemaah Haji 1437 H, supaya berada pada tahap kesihatan yang maksimum. ( dengan membekalkan Nu-Prep lelaki 'supplement' untuk semua bakal Tetamu Allah Jemaah 'Lelaki & Wanita' dari W. Persekutuan Sahaja ). Produk yang terbukti dari kajian klinikal & di patenkan. ( Clinically Proven & Patented ).

"In Sha Allah" segala yang terbaik dari Yang Maha Esa, kita berusaha bersama-sama ke arah baik & terbaik. Sihat Bertenaga amalan dari sekarang permudahkan SOLAT ( hilang sakit-sakit badan , lengoh-lengoh, tiada sakit pada lutut & kaki - MUDAH RUKUK & SUJUD. Perkara ini ramai yang nyatakan. ). Selain menahan dari keletihan melampau. Malah dengan senaman 'contract & large' membantu sedikit sebanyak tempoh air 'Wadhu' lebih lama sedikit ( panjang waktunya dari biasa, kurang terkentut & mengurangkan kekerapan buang air kecil ).

Jika di Mekah dengan urusan 'TAWAF', memastikan SOLAT Fardhu Tepat Pada WAKTUNYA ( agar pada setiap waktu memperolehi ribuan / ratusan kali PAHALA ). Perjalanan tempata tinggal ke Masjid, mungkin terdapatnya jarak perjalanan beratus meter. Semua ini memerlukan tenaga yang berkekalan sewaktu menunaikan haji di Mekah.

Suhu yang panas di Padang Arafat melebihi 40 / 50 lebih ( Mina & Muzalifah ) jarak 'Lontar Jamrah' pergi & balik hampir 7 km. Pada waktu ini akan berlaku SAKIT TEKAK & SELSEMA ( selain batuk ). JIKA DULU-DULU nenek moyang cakap 'KALAU TAK BATU, BUKAN HAJI NAMANYA'. Nu-Prep lelaki menguatkan daya tahanan badan dari demam & keletihan melampau. Selain mengurangkan TEKANAN BADAN ( stress reducer ). Ambil Nu-Prep dari sekarang & minum air yang banyak. ( bakal membantu 'In Sha Allah' ).


PERHATIAN :- Nu-Prep lelaki Tongkat Ali merupakan produk yang terhasil dari kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT ( USA ). Nu-Prep lelaki adalah satu-satunya produk berasaskan dari herba Tongkat Ali yang paling berjaya di bawah Komitmen Kerajaan - NKEA - 'Bidang Utama Ekonomi Negara'. Produk yang paling banyak di dunia menjalani kajian klinikal terbukti. ( 15 kajian klinikal terbukti & masih ada yang sedang dijalankan serta akan datang lebih banyak kajian akan dilakukan ).
Pihak kami mendoakan semua Jemaah memperolehi 'HAJI MABRUR'. Sekali lagi Jutaan Terima Kasih kepada Tabung Haji.
Aktiviti penerangan kepada bakal Jemaah Haji 'Tetamu Allah' diteruskan di UIA, Gombak.


SOAL JAWAB bersama Jemaah Bakal Tetamu Allah 1437 H.

SOAL  JAWAP. Di UIAM, Gombak pada AHAD 15hb Mei,2016.  Jemaah lelaki & wanita, berperanan baik dengan bertanyakan pelbagai soalan.

Soalan-soalan seperti berikut : -

Pertama.
Dari Wanita 'Adakah benar wanita boleh ambil Nu-Prep LELAKI ?.
( jawapan YA BOLEH, kerna ia mengurangkan tekanan/stress 11%, kemarahan berkurangan 12% & kekeliruan 15% ) selain menghalang keletihan MELAMPAU. Sila minum air lebih banyak.( saya tidak jelaskan nu-prep boleh mengurangkan hormon 'cartisol' ada hubungan dengan STRESS - bimbang banyak saintifik boleh menyukarkan untuk lebih faham ).

Kedua.
Dari Wanita. Mana Nak Beli lepas habis & berapa harganya ?.
( Jawapan berada disemua Farmasi & Kedai herba diseluruh negara. Sebotol 60s  RM160.00, boleh dapat RM120 bila ada primosi ).

Ketiga.
Dari Wanita. ' Cara Makan?'. ( Jawapan - selepas sarapan & tunggu hingga 2 jam kemudian.
Perhatian Sila Makan Dulu Sebarang Ubat Doktor.

Keempat.
Dari Lelaki. Darah tinggi boleh makan ?. Dalam suasana panas di Mekah melebihi 40/50 suhunya. Contoh Padang Arafah.
( Jawapannya BOLEH, sila minum air lebih banyak. Nu-Prep mengimbangi suhu mengikut kehendak badan. Selain menghindar Demam 'anti-demam/ tahanan badan lebih kuat. ( JIKA DEMAM, Nu-Prep menahan suhu badan dari terus meningkat ).
PERHATIAN :- Herba kebanyakannya adalah panas tapi yang berkimia / chemical lagi panas & risiko buruk.

Kelima
Dari  lelaki. Setelah balik dari Mekah, APA akan berlaku risikonya apabila berhenti amal Nu-Prep tongkat Ali ?.
( Jawapan Tidak ada masalah & TIADA RISIKO. ANDA boleh berhenti ambil / amal Nu-Prep bila-bila masa. ‘In Sha Allah’ kerna ia bukan UBAT hospital / DADAH. Malah bersyukur ‘Alhamdulillah’ sihat semasa di Mekah atas kejayaan & berjaya 'mengerjakan Haji'.

Akan tetapi saya tidak menjanjikan bacaan parameter yang lain berada pada status yang lebih baik seperti semasa mengamalkan Nu-Prep ). Segala yang terbaik dari Yang Maha Esa, kita berusaha ke arah baik & terbaik. ‘In Sha Allah’.

Pegawai atasan Tabung Haji 👆🏽👆🏽👆🏽 Hajah Zaitun Yusof amalkan Nu-Prep semasa di Mekah tahun lepas 'mengurangkan Sakit Lutut' permudah segala urusan & ibadah. Lebih-lebih lagi dengan tugas menjaga 'Maktab' ribuan jemaah haji dari Malaysia di sana. Sememangnya Membantu. 👌🏾👍🏼💪🏽

MALAH
nasihat / panduan
oleh PPIM
Persatuan
Pennguna Islam
Malaysia
'Untuk Stamina pada Ramadhan, digalakan Umat Islam
mengamalkan
Nu-Prep lelaki.

JIHAD KESIHATAN - Selamat Menyambut 'Ramadhan Al Mubarak'. Sihat Bertenaga permudahkan segala urusan & Ibadah Puasa sepanjang Ramadhan.

Jangan ada hidangan KAPIT JERING pada Ramadhan & seterusnya.
http://www.utusan.com.my/…/nu-prep-lelaki-untuk-stamina-1.1…

Untuk 'STAMINA' sepanjang Ramadhan, Nu-Prep lelaki adalah produk yang digalakan oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia ‪#‎ppim 'Sahur' 2 kapsul. Sepanjang hari di permudahkan bersama sunat 'Bertarawih' 8 rakaat atau lebih dipermudahkan. 'In Sha Allah'.

Satu-satunya produk berasaskan dari sumber herba Tongkat Ali yang diiktiraf & disahkan oleh PPIM Persatuan Pengguna Islam Malaysia untuk SIHAT BERTENAGA, semestinya BERSTAMINA PADA RAMADHAN ‘Nu-Prep lelaki’. Produk paling berjaya di bawah Komitment Kerajaan yang dijamin SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. ( NKEA – Bidang Utama Ekonomi Negara ). Produk terhasil dari program kerjasama ‘KERAJAAN MALAYSIA & MIT (USA)’. Proses yang berjaya di patenkan ‘BAT – Best Available Technology’ Larut Dalam Air & kesan kebaikan juga dipatenkan di Amerika Syarikat, Eropah, Japan & Malaysia. Jesteru ‘KESIHATAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA ADALAH TANGGUNGJAWAB KAMI’.

DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...
Ikhlas dari Biotropics Malaysia BerhadDOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...


DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...


DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...
DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...


BEKAS PELARI PECUT NEGARA
'Rabuan Pit - Jutaan Terima Kasih'

DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...

DOA moga semua Jemaah Haji 1437 H
( 2016 ) perolehi Haji Yang Mabrur.
Aamin...

No comments:

Post a Comment