Thursday, 25 October 2012

Nu-Prep 100 Halfest 2012 PWTC - Salam Aidiladha.

Menuju Kemajuan dan Pembangunan Ummah

Long Jack, Eurycoma Longifolia, Tongkat Ali
Nu-Prep 100 Jenama Malaysia Menuju Kesejahteraan Ummah

Berhati-hati
 Selamat Memandu
 Nu-Prep 100 
sentiasa bersama
 kearah sifar 
kemalangan 
jalan raya.Nu-Prep 100

Permulaan yang baik ‘Berhenti Sebelum Kenyang’ – makanan berkhasiat, bersenam, beriadah bersama keluarga, berkumunikasi secara halal – pertuturan yang baik. Ini adalah bentuk mudah & senang yang perlu ada bukan atas sifat budaya TETAPI AMALAN Menuju kemajuan & Pembangunan Ummah.Nu-Prep 100
Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 sokongan berfakta dari kajian klinikal PERTAMA DI DUNIA DARI SUMBER ALAM BERASASKAN HERBA TONGKAT ALI SAHAJA. ANDA PASTI BERJAYA. 

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 BERKUALITI TINGGI DI IKTIRAF DILUAR NEGARA.

Nu-Prep 100
NU-PREP 100, KEJAYAAN MALAYSIA YANG TERTINGGI DI DUNIA BERASASKAN HERBA 
TONGKAT ALI 

Nu-Prep 100

Jika dilihat ubat palsu, negara maju seperti Amerika Syarikat selain China , Jordan, Israel. yang dinyatakan oleh WHO. Negara maju ini, denga peralatan  tercanggih, undang-undang, penguatkuasaan tetapi usaha mengatasi adalah SUKAR dan ia di klasifikasikan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia. PERSOALANNYA DIMANAKAH KERJASAMA KEARAH TERSEBUT. ( sifarkan segara, semua lapisan masyarakat bertanggungjawab memberi kerjasama sekurang-kurang menjadi telinga atau mata dan SETERUSNYA MULUT , untuk tindakan seterusnya oleh badan, agensi atau kementerian berkenaan. 

YANG PASTI DAN AMAT MALANG SEKALI TERDAPAT DI KALANGAN KITA ADIK BERADIK dan atau AHLI KELUARGA KAWAN KITA YANG MELIBATKAN DIRI BUKAN SECARA BERNIAGA ATAU MEMBAWA MASUK ATAU MEMBUATNYA TETAPI 'ANDA SEBAGAI PENGGUNANYA' / terdapatnya permintaan yang tinggi dikalangan ANDA ( cepat memberi tindak balas - MALAH RAMAI DIKALANGAN KITA ATAU ANDA DILUAR SANA TAHU AKAN AKIBATNYA ATAU RISIKO BURUK SELAIN MAUT ( jka ditangkap maka hukuman / denda, sudah pasti  ). jangan jadi cakap tak serupa bikin.Nu-Prep 100

BH Selasa 23 Oktober 2012
Denda RM 1j, penjara 5 tahun iklan palsu.
Akta dikuat kuasa mulai Januari depan
Oleh Sophia Ahmad Sophia@bharian.com.my
Kuala Lumpur
Mulai 1 Januari depan, individu dan organisasi yang mengiklankan iklan palsu dan mengelirukan boleh didakwa di mahkamah.

Mereka akan didakwa mengikut Akta Perlindungan Pengguna 1999 yang membawa hukuman denda di antara RM50,000 hingga RM 1 juta atau penjara tiga tahun hingga lima tahun jika sabit kesalahan.

Antara perkara disifatkan mengelirukan dan palsu ialah butiran mengenai kuantiti, kualiti, harga, keberkesanan produk dan kebolehdapatan.

Tubuh jawatankuasa khas

Satu jawatankuasa khas dikenali sebagai Jawatankuasa Pengiklanan akan ditubuhkan dibawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan untuk memantau penyiaran iklan melalui semua media, termasuk papan iklan.

Menterinya, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, jawatan kuasa itu akan mengguna pakai garis panduan khas yang disediakan untuk rujukan pengiklanan.

‘Garis panduan ini kita sediakan supaya pengeluar tahu dan tidak langgar syarat iklan. Daripada aspek penguatkuasaan atau jenis tindakan, semua kementerian dan agensi boleh ambil tindakan jika iklan itu membabitkan mereka,” katanya pada siding media disini, semalam.

Beliau berkata, semua pengiklanan membabitkan pemilihan barang, perkhidmatan, agensi pengiklanan, media cetak dan penyiaran akan dikawal selia garis panduan itu.

Jawatankuasa itu akan dianggotai pelbagai pihak, termasuk wakil kementerian, persatuan pengiklanan, ahli akademik dan wakil persatuan pengguna.

‘Jawatankuasa itu ditubuhkan berpandukan kepada undang-undang tempatan dan luar negara, seperti Akta Perihal Dagangan 2011, Kod Kandungan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia seta kod Amalan Pengiklanan Malaysia.

“Undang-undang dan peraturan luar negara yang dirujuk adalah Kod Penyiaran Pengiklanan United Kingdom dan Kod Pengikalanan Standard Kanada,’ katanya.

Banyak aduan diterima

Ismail Sabri berkata, tindakan kawalan itu sangat kritikal berikutan banyak aduan di terima pihaknya kebelakangan ini membabitkan penipuan melalui iklan.

“Dengan adanya garis panduan ini, pengiklanan juga wajib memaklumkan kepada pengguna jika sesuatu barangan atau perkhidmatan yang diiklankan itu mempunyai terma dan syarat tertentu dengan jelas,” katanya.

Terma dan syarat itu wajib menggunakan tulisan yang besar, jelas dan terang.


Nu-Prep 100
Nu-Prep 100, dijamin SELAMAT Tanpa Bahan Terlarang / DADAH
Sekiatar Jalan Pudu, Plaza Kota Raya, kawasan produk tidak berdaftar.
AWAS

Nu-Prep 100
Kejayaan Pengguna Bijak Malaysia, penantian bertahun-tahun kini tercapai Tahniah & Sebilion Terima Kasih. Maka pihak berwajib ( berkenaan peniaga produk, akhbar yang tidak tahu akan penipuan/perubahan isi kandungan ini ). Jangan cuba melakukan sebarang perubahan setelah di luluskan oleh pihak KKM.

Maka akan berlaku sebarang produk di pasaran akan datang bermula Januari 2013 kesemuanya mempunyai kandungan pasti bahan aktif ' Contoh seperti minuman pracampuran ' yang selama ini berkesudahan di ambil 3 kali sehari ( atas pengiklanan yang menarik ) di dapati sepanjang tahun 365 hari hasilnya adalah 'KENCING MANIS'. Atau sebagainya yang memudaratkan kesihatan tubuh badan. ( perbezaannya jika racun, kebanyakkan TAHU IA BAHAYA, jika di minum terus MAUT, tetapi pengiklanan menyakinkan secara sedar atau keliru atau sengaja dikelirukan - TIADA FAKTA saintifik menyokong serta proses yang tidak pasti & sebagainya.). Adakah ini akan memberitahu secara TERANG & JELAS CONTOH TONGKAT ALI 0.5 - 1.5 MG TIDAK MENDAPAT KEBAIKAN & KEBERKESANAN PADA TUBUH BADAN.( 'no effect at all' )
PERINGATAN - kajian membuktikan untuk kebaikan & keberkesanan adalah 1mg bersamaan 1 kg berat badan ( BMI )   

( begitu juga produk yang mendapat kelulusan kemudian di campurkan bahan terlarang / DADAH - , mungkin ini melibatkan AKTA FARMASI – Denda RM 5 juta & penjara 15 tahun, produk tiruan )Nu-Prep 100

Produk Jenama Malaysia yang selalu di ketawakan oleh pelbagai lapisan masyarakat ( jika dikaji 11/10 di negara kita, tahu akan Tongkat Ali.) akan tetapi masih terdapatnya segelintir golongan berjawatan tinggi yang 'Bukan Terlepas Pandang' tetapi "Tidak Merasa Bangga' akan hasil produk yang bermutu tinggi ini. malah masih adalah di kalangan kakitangan kerajaan atau swasta sudah tentu ( peratusnya ada ). Dulu kita diketawakan atas landasan 'Cakap Tak Serupa Bikin' hanya di momokkan dengan testimonial ( dalam bentuk rasa lebih baik oleh pengamalnya ). Ini benar memandangkan ia adalah traditioanal, jika di katakan baik untuk 'bahagian tertentu dalam badan' sudah pasti ia bertindak sama seperti DADAH. Tetapi jika dikatakan sebagai 'bahagian tertentu pada tubuh lelaki - INI SUDAH PASTI & BENAR' ( dari kajian kesuburan - 'FERTILITY' disiarkan pada ' Asean Journal of Andrology 2010 ' ). Ini menakjubkan para saintis antarabangsa (Dunia Perubatan Moden ).
Jika dilihat dari segi kos perubatan moden seperti ART,IUI, IVF ini melibatkan kos ribuan ringgit, tetapi dengan hanya 3 botol ( untuk 90 hari - ia memberi kesan kebaikan kepada tubuh badan, di siarkan pada journal kesihatan - lapuran perubatan ). Persoalannya jika di lihat secara ringkas IVF, 2 perkara mengapa ia berlaku PERTAMA TIADA PENEMBUSAN ( penetration ) dan KEDUA jumlah sperma ( kualiti ).

Maka ini yang dibuktikan pada dari hasil kajian jika dirumuskan secara am atau lojiknya 'seseorang itu jika ia sihat atau dan berada pada keadaan 'sempadan' garis tengah atau dan hampir berada dalam keadaan kurang sihat ( tanpa penyakit kronik, mungkin perlukan masa yang lebih lama  ). Ia bakal berada pada tahap mudah untuk berada dalam suasana baik atau seperti dikalangan sukarela yang menjalani tempoh kajian ini.

Persoalannya adakah ia 'KANDUNGAN BAHAN TERLARANG / DADAH' memandangkan 'penembusan' boleh berlaku. Ini adalah benar pada 'spesifikasi' anggota atau bahagian sulit lelaki tersebut berjaya berada pada tahap yang memebenarkan ianya berlaku. ( tahap 1,2,3 & atau TAHAP 4 adalah yang terbaik ). Ini benar disokong oleh fakta kajian klinikal. Yang dibanggakan adalah kajian dan disertai bersama cakap-cakap mulut ke mulut iaitu testimonial individu tertentu 'IA BERLAKU DAN IA ADALAH BAIK UNTUK DIRI SERTA KEPADA YANG LAIN' ( semua masyarakat dunia / antarabangsa ). Bagi yang hendak sihat , cara hidup sihat, beriadah, senaman selain 'Berhenti Sebelum Kenyang' bersama makanan yang berkhasiat INI ADALAH AMALANNYA UNTUK MENIKMATINYA BUKAN BUDAYA, jika tidak ia adalah di sebaliknya. ( tidak berjaya ). Jika berlaku sila jumpa doktor atau lebih baik doktor pakar ( tanpa membuang masa yang lama untuk mengetahui status sebenar ). Maksud lain mungkin ANDA dikalangan yang tidak berlaku atau berubah atau tiada nampak kesan kebaikan SAMA SEPERTI DIANTARA SUKARELAWAN YANG TELAH MENJALANI TEMPOH UJIAN YANG SAMA OLEH DOKTOR PAKAR. ( terdapat kesan positif dan atau tiada perubahan ).

Tetapi diantara 'KEYWORDS' pada kajian klinikal terkandungnya 'adaptogen'. ini kelebihan Jenama Malaysia Tongkat Ali Nu-Prep 100. Ia TIDAK ADA DISEBARANG HOSPITAL di luar negara ia cuma ada di semua farmasi dan atau kedai ubat herba / traditional di Malaysia. Halfest 2012 PWTC


Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, bersaintifik, berkriterikan WHO. Produk pertama di dunia seumpamanya hanya dari Malaysia sudah pasti 'Jenama Malaysia'.


Nu-Prep 100

Suami yang berada dalam ' seperti tercatat pada kajian klinikal ' ciri-ciri atau pertunjuk Nu-Prep 100 adalah jawapannya seperti di syorkan oleh doktor pakar. Kami faham tetapi dengan adanya niat untuk berubah sudah tentu ia 'pertanda, 1 permulaan yang baik'.SELAMAT MENCUBA

NU-PREP 100 sealiran protokol WHO - SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.


Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, Menuju Ummah - cabang kesan kebaikannya yang nyata selain kajian klinikal ' Kesuburan dan LOH - late onset hypogonadism' kelesuan tercatat pada journal kesihatan - laporan perubatan antarabangsa ia memberi kesan bukti di sokong testimonial para mengamalnya iaitu KEBERSIHAN DIRI dikaitkan bersama hasil dari tidak terkeluarnya air kencing yang boleh membatalkan 'Wuduk' MAKA kebaikannay adalah memanjangkan waktu 'wuduk' tidak terbatal begitu juga jika semasa 'rukok' dan atau 'sujut' ( sukar mengelaurkan angin - membatalkan 'solat' ). Ini boleh berlaku denga amalan bermula dari sekarang untuk pembaca semua iaitu lakukan senaman KEMUT ( contract & large ) semasa membaca, memandu, menonto tv, berada di surau & atau masjid semasa mendengar syarahan & sebagainya. Ini amat baik & membantu akan ketara apabila pengambilan Nu-Prep 100 berterusan akan memberi satu kesan kebaikan kepada tubuh badan jesteru ia adalah kesihatan kita. JANGAN KITA MENDARURATKAN DIRI KITA dengan mengamalkan perkara yang tidak baik ayang boleh memberi risiko atau ketidakbaikan kepada kesihatan kita.

MAKA, INI adalah pertunjuk baik kepada semua masyarakat - Menuju Ummah kepada yang sebaliknya tidak bersolat - yang nyata KEBERSIHAN ANDA TERJAMIN.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 Wanita - kesihatan anda penting. Pengambilan Nu-Prep 100 pada peringkat awal 1 kapsul selangn 3 hari adalah satu permulaan yang baik.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 keistimewaannya mengabungkan semua lapisan masyaratkan Menuju Kemajaun dan Pembangunan Ummah.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, yang tahu & faham masalah anda hanya kami.


Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 lahir atas faktor saintifiknya tersendiri, diantara produk Jenama Malaysia yang terbaik dapat dihasilkan dan amat dibanggakan. Bercadang atau melihat adakah ada kesesuaian kementerian kesihaatan di Australia disampaing dan atau perniagaan 'online'. Mr Tony yang kerap hadir di Halfest 2012 PWTC - dari Nu-Prep 100 Sebilion Terima Kasih Mr Tony.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, fikirkan generasi seterusnya sentiasa mengharapkan Anda sebagai ketua, ikon, mentor contoh terbaik sepanjang zaman dari sudut kesihatan yang terjamin sudah mencukupi sebagai keistimewaan yang ada yang akan diterangkan dari generasi ke generasi yang seterusnya.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, hadirnya telah memberi sinar yang baik, SEBILION TERIMA KASIH.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, sentiasa mendidik Pengguna Bijak Malaysia.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 adalah hasil dari herba Tongkat Ali, ( Eurycoma longifolia gelaran saintifik, long jack & .....)

 
Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 Sebilion Terima Kasih Halfest 2012 PWTC

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, sudah pasti Anda berilmu & mempertahankan kebijaksanaan nenek moyang yang kini terbukti secara saintifik ( kajian klinikal ) Jenama Malaysia harta kita semua.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 pejabat sama di Telekom Bangsar. ( tak perasanlah saya ). Namun sokongan anda amat dihargai 'Sebilion Terima Kasih'.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, sudah tentu baik untuk kesihatan seperti kajian klinikal ( LOH, late on-set hypogonadism, TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH )

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, tetamu dari Banting Sebilion Terima Kasih

Nu-Prep 100
Nu-Prep 100, dimana Nu-Prep 100 berada Anda sememangnya setia bersama kami. Sebilion Terima Kasih.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, Iqra isinya sebagai panduan sealiran kajian klinikal berkriteriakan WHO yang pertama di dunia dari herba berasaskan Tongkat Ali hanya dari Malaysia ( Jenama Malaysia )

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100,memberi keyakinan atas fakta saintifik selain doktor pakar yang melakukan penyelididkannya.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, adalah segalanya untuk kami. Maka Anda beruntung kerana ia dihasilkan atas fakta saintifik.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, hadirnya dimana-mana akan sentiasa ' berdetik Pengguna Bijak Malaysia untuk mencuba' 

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100 bersama sukaduka Anda, kami fahami ( selain doktor pakar tetap menanti ). Bersama kita tukarkan statistik akan datang kearah kemajuan & pembangunan ummah. Kos yang murah, anda mampu mengatasi perkara yang anda sendiri kurang pasti sebagai Pengguna Bijak Malaysia. Nu-Prep 100 adalah JAWAPANNYA.

Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, kebaikan & keberkesanannya teerbukti melalui kajian klinikal. Bertenaga permudahkan tugas harian di pejabat. Sebilion Terima Kasih.

Halfest 2011 PWTC


Nu-Prep 100 Jenama Malaysia

Nu-Prep 100 -Sudah Pasti
Nu-Prep 100, di gelar mukjizat Tongkat Ali 

Nu-Prep 100
Nu-Prep, Nu-Prep 100
Nu-Prep 100
Longjack Nu-Prep 100

Long Jack Tongkat Ali Nu-Prep 100

Nu-Prep 100, pakar Andrologist Malaysia
Nu-Prep 100, Janama Malaysia pertama berkriteriakan WHO bersama Doktor Pakar ( Pakar Andrologist Malaysia ) seperti nasihat / panduan Kementerian ksihatan Malaysia ( KKM / MOH ) 'Produk mempunyai pakar / konsultan berkaitan' & juga di nasihatkan FOMCA - Federation of Malaysia Consumer Associations. 'Produk dikaji oleh pakar'. 
Nu-Prep 100, Terima Kasih Doktor Pakar
Nu-Prep 100, untuk bertenaga serta kesihatan yang baik, bertugas 24 jam satu kelebihan tanpa DADAH ( No Drugs )  
Malaysia Book of Records, pertama 'Health Talk' dari herba berasaskan Tongkat Ali Nu-Prep disampaikan oleh Pakar - Dr Ismail Tambi.
Nu-Prep 100, Silakan & Sebilion Terima Kasih

Nu-Prep

Nu-Prep

Nu-Prep

Nu-PrepSekali lagi 
Salam Aidiladha.

( Akan datang, sambungan terdahulu contoh negara barat & asian menggunakan kajian klinikal penyelidik Malaysia – harta kita untuk melariskan jualan produk mereka. Tetapi dimanakah kebijaksanaan Pengguna yang di katakan bijak ) 
No comments:

Post a Comment