Sunday, 30 December 2012

MAHA International 2012 (part 2). Peneraju Herba Negara. Testosterone untuk pesakit kencing manis (diabetes), kardiovaskular dan lain-lain (etc.... ).BERSAINTIFIK, BERKIRTERIAKAN WHO, BERSAMA TESTIMONIAL BERFAKTA.'HAPPY NEW YEAR 2013'


KEJAYAAN JENAMA MALAYSIA
JIHAD KESIHATAN
SELAMAT TAHUN BARU
( Happy New Year 2013 )

HIJRAH MINDA KESIHATAN

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


Menuju Kemajuan & Pembangunan Ummah
YANG PASTI Nu-Prep 100
' BUKAN TONGKAT ALI YANG LAIN DI PASARAN '
Tongkat Ali Nu-Prep 100

UNTUK ANDA, KONONNYA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA FAHAM AKAN TONGKAT ALI.

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


FAKTA BENAR, TERANG & JELAS. BERSAINTIFIK & BERKRITERIAKAN W.H.O - SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI - YANG PASTI BERKUALITI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100 BUKAN PRODUK  YANG  LAIN DIPASARAN.

Pendedahan melalui Sains dan Islam bermula dari 2010 ( 2 tahun berturut-turut ) hadiah kepada pemenang para peserta 'Tilawah Interaktif' ( JAKIM / RTM ). Memandangkan ramai tidak nampak atau faham dari awal apa itu 'Sains & Islam' - ramai ketawa dan tidak faham mengapa Tongkat Ali Nu-Prep. 

Di sini bukan tumpang dan atau hanya tindakan ' kebajikan korporat ' ia berkaitan sasaran TEPAT DIANTARA CABANG KEARAH KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN UMMAH ( belum pendedahan lain yang amat berkesan dan memberi kebaikan kepada kesihatan tubuh badan serta CONTOH LAIN MENGURANGKAN ISU PENCERAIAN BERKENAAN 'KELAKIAN, SUAMI YANG HEBAT BERTENAGA DAN BERPISAH ATAS ALASAN KHUSUS MASALAH ZURIAT. PENYELESAIAN PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100 BERJAYA SETAKAT INI BERPANDUKAN DARI FAKTA SAINTIFIK 'KAJIAN KLINIKAL  ) maka cara pengenalan secara langsung. KEBERSIHAN DIRI yang penting dari sudut ISLAM  seperti status ' Air Sembahyang ' - WUDUK ' lebih lama dapat membantu para pembaca yang mempunyai masalah dengan 'TEKANAN KETIKA MENERAN, TERBERSIN, TERBATUK' TIDAK TERKELUARNYA AIR KENCING; ini dibuktikan dari sudut kekuatan saintifik iaitu sepenuhnya sains. Kalau diikutkan ramai ketika 'sedang mengaji' cara penahanan nafas dan tahan 'kontrol' adalah penting ia dapat membantu ( sedikit sebanyak permulaan yang amat baik - MASALAH MUSLIM SEDUNIA, dikaitkan dengan Solat' selain kebersihan diri dengan Wuduk yang panjang - Jika berwuduk semula maka bertambahlah pahala ). INILAH KEBERKATAN APABILA BERURUSAN DALAM PERNIAGAAN DALAM KONTEK 'PERNIAGAAN HALAL - JIHAD PERNIAGAAN ( SEBELUM PERGI KE JIHAD KESIHATAN )

INI CONTOH KEJAYAAN SEDUNIA walaupun empunya diri berlainan dan pelbagai agama. BUKTI PENTING KEBERSIHAN DIRI. FOKUS untuk Solat itu KEUTAMAAN. MAKA INI produk jenis ini belum terdapat dimana-mana hospital di dunia ( biasa atau pakar ) yang ada hanya di MALAYSIA dari 'Jenama Malaysia' membantu dari bahan kandungannya TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH, yang pasti hanya Tongkat Ali Nu-Prep 100.

MASIH RAMAI DIKALANGAN diantara kita, di MANA-MANA CONTOH seperti dikalangan Pengguna Bijak Malaysia. Contoh mengapa Nu-Prep, PERLU DISEDARKAN MELALUI 'SAINS & ISLAM' memandangkan terlalu ramai yang masih  tidak FAHAM LANGSUNG atau hubungkait diantara kejayaan sains banyak membantu dan permudahkan pergerakan induvidu kearah kebaikan dan keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan.

UNTUK ANDA, KONONNYA 
PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
FAHAM AKAN TONGKAT ALI
'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


JIKA ANDA FIKIRKAN BENDA YANG KOTOR UNTUK SEK SAHAJA ( MAAF TIDAK DIBENARKAN WALAUPUN DISOKONG KAJIAN KLINIKAL. Yang penting sesiapa yang membaca 'BAKAL MEMPEROLEHINYA'   ( cuba faham atau kearah ingin faham apa itu & MAKSUD IVF - berkaitan fakta ada 2 sahaja ‘penetration & sperm count )

ADAKAH ANDA PENGGUNA BIJAK ISLAM MALAYSIA MEMERLUKAN SATU CARA PENDEDAHAH ATAU 'DISCOVERY' ATAU TERUS DINYATAKAN KEBAIKAN KELAKIAN ANDA 'TERBUKTI'. ( JAWAPAN SAYA SELEPAS 6-7 TAHUN IA ADALAH BENAR ) tetapi bagaimana cara yang baik untuk disampaikan KERANA RAMAI TIDAK BOLEH MENCERITAKAN ' TELAH DIJANJIKAN TIDAK PERLU DIDEDAHKAN.

CONTOH INI ADALAH UBAT KUAT BUKAN DIKALANGAN CIRI-CIRI UBAT UNTUK KUAT  LELAKI ( ia adalah satu kesalahan dari sudut moral TIDAK BERHEMAH LANGSUNG - sebaliknya pihak kami yang sering melancarkan atau sokongan kuat TERHADAP 'PERANG SLOGAN UBAT KUAT' SEPERTI DIUJUDKAN OLEH KKM - KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA )UNTUK ANDA, KONONNYA 
PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
FAHAM AKAN TONGKAT ALI

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


KONGSI FAKTA TERBARU

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'TERBARU 13 Dis (4 kapsul ),14 Dis ( 8 kapsul ),15 Dis ( 12 kapsul ),16 Dis ( 3 kapsul ) & 17 Dis 2012 ( normal seperti biasa 2 kapsul sehari ) DEMAM (suhu badan 37.8 c), SENDI-SENDI TERAMAT SAKIT, TIDAK BERMAYA ( HANYA INGINKAN SELIMUT ), mengunyah sakit & pelbagai. ( banyak perkara tidak dapat dilakukan )

Pengorbanan – BERISIKO TINGGI. Dari 2007, pengambilan berturutan tanpa gagal 200 mg setiap hari. Catatan LFT ( bertarikh 9hb Mac 2012 ). Pengambilan kerap 2007 ( bacaan suhu badan melebihi 38 ) disyaki Demam Denggi ( 1 botol 60 biji ) dan terkini 13, 14, 15, 16 & 17 Disember 2012 ( setelah LAMA TAK DEMAM ) bacaan suhu badan 37.8 c.


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Fakta, BUKTI UJIAN LFT - TEST

KEHEBATAN JENAMA MALAYSIA - DISEDARI DARI SUDUT BERBEZA.

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


KEJUTAN DUNIA HERBA. ( contoh nasihat yang TIDAK JELAS ‘ Sek Selamat, gunakan kondom – YANG PASTI TIADA ZINA PASTI SELAMAT )


TONGKAT ALI NU-PREP 100

UNTUK ANDA, KONONNYA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA FAHAM AKAN TONGKAT ALI


'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'
'KONGSI PENGALAMAN BERSAMA'
Tongkat Ali Nu-Prep 100

Pendedahan dunia global, TAHUKAH ANDA terdapatnya syarikat pembuat  FILEM LUCAH TERBESAR di Eropah, PRESIDENT telah membaca dan melihat kebaikan Tongkat Ali Nu-Prep perbezaan dan kebaikan kepada industeri ‘ dikalangan mereka ’ pada masa akan datang TIDAK LAGI MENGHARAPKAN BAHAN TERLARANG / DADAH yang nyata memberi kesan amat BURUK kepada yang mengamalkannya ( YANG PASTI MAUT – selain kerosakan lain ).

INI KEJAYAAN PRODUK NEGARA KEARAH KEBAIKAN TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH ( NO DRUGS ) memandangkan industeri ini memerlukannya dan ramai muda-mudi di eropah telah mengambil bahan ini dan bakal menghadapi masalah pada masa akan datang. ( ramai dikalangan mereka akan datang bakal memerlukan masa serta kos yang tinggi untuk mengatasinya - masalah berkaitan KESUBURAN, MATI PUCUK & SEBAGAINYA )'KONGSI PENGALAMAN BERSAMA' Tongkat Ali Nu-Prep 100. KEJUTAN BERLAKU 'JENAMA MALAYSIA' BAKAL DI BELI OLEH PIHAK ISRAEL.

Pernah berlaku pihak yang berminat dari negara eropah untuk membeli produk samada ’ siap atau semi.’ Di mana pasarannya adalah ke negara yang lain. Dari sudut pasaran atau perniagaan ini adalah satu kelebihan TETAPI APABILA DINYATAKAN NEGARA YANG BAKAL DI PASARKAN ADALAH ISRAEL maka dengan sendirinya ia telah melemahkan 'kenikmatan untuk berniaga' tersebut. Walau bagaimanapun kini ia masih memperolehinya melalui pasaran di luar negara ( dalam bentuk siap Tongkat Ali Nu-Prep atau 'brand' berbeza namanya & atau ‘extraction’ pati asli Tongkat Ali Nu-Prep ).

PERSOALANNYA MENGAPA ? dan jawapannay atas dasar kajian klinikal yang terbukti berhasil ( fertility - aja 2012, walaupun ia kajian klinikal ' terawal ' berkaitan Nu-Prep ) TETAPI MEMANDANGKAN IA ADALAH KAJIAN KLINIKAL IA DIMINATI OLEH PIHAK LAIN YANG MEWAKILI PASARAN UNTUK ISRAEL. 


UNTUK ANDA, KONONNYA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA FAHAM AKAN TONGKAT ALI

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'
'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'

BH RABU 19 DISEMBER 2012.
Tongkat Ali 
bakal dipaten

Tanaman diiktiraf sebagai ‘harta intelek’. Oleh Syed Azwan Syed Ali syedazwan@bharian.com.my

Kuala Lumpur

Tongkat Ali atau nama saintifiknya eurycoma longifolia akan dipatenkan sebagai khazanah biodiversity Malaysia mengikut undang-undang khas tidak lama lagi.

Mengikut undang-undang mengenai akses kepada sumber biologi dan perkongsian faedah atau undang-undang ABS yang sedang digubal itu, tanaman saka itu akan diiktiraf sebagai ‘harta intelek’ biodiversity dan didaftarkan di bawah depositori ( log pendaftaran ) yang diakui negara yang menandatangani Protokol Nagoya Mengenai Akses Sumber Genetik.

Ini bermakna mana-mana pihak menggunakan sumber biodiversity itu bagi tujuan komersial, termasuk menjadikannya produk perubatan, akan dikenakan bayaran.

Undang-undang digubal.

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri Douglas Uggah Embas berkata, draf rang undang-undang ABS digubal kementeriannya berada di peringkat akhir dan dijangka dibentangkan pada siding perlimen akan datang.

Katanya, undang-undang khas itu adalah langkah domestic bagi memastikan negara mendapat faedah daripada pengkomersialan sumber biologi dan membantu untuk mengatasi kecurian biologi ( biopiracy ) serta penyalahgunaan pengetahuan tradisi berkaitan sumber biologi.

“Ini bermakna khazanah negara tidak boleh dicuri atau digunakan dengan sewenang-wenangnya bagi kepentingan pihak lain.” Katnya kepada pemberita selepas melancarkan Seminar Biodiversiti Kebangsaan ( MyBioD ) di sini semalam.

10 projek bawah ETP

Sementara itu, Penasihat Sains Perdana Menteri, Prof Emeritus Datuk Dr Zakri Abdul Hamid, dalam ucaptamanya berkata Model Bau Ekonomi diketengahkan kerajaan turut menumpukan kepada usaha mengimbangi antara pembangunan dan biodiversity dengan 10 projek permulaan di bawah program tranformasi ekonomi ( ETP ) dirangka dalam sector biodiversity.

Katanya, sector bioekonomi dijanka menyumbang RM 3.7 bilion kepada pendapatan kasar negara dengan menawarkan 17,500 pekerjaan menjelang 2020.


PERSOALANNYA APAKAH HEBATNYA ‘PATENT & HARTA INTERLEK’ HUBUNGKAIT JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP 100 ( PROSESNYA DIPATENKAN DAN HASILNYA DIPATENKAN ‘MENINGKATKAN TESTOSTERONE, SPERM COUNT, MOTILITY’ SEPERTI KANDUNGAN ‘PATENT TEXT’ YANG DIPATENKAN DI AMERIKA SYARIKAT ‘ US 7,132,117 B2 DAN ‘EUROPE SPECIFICATION PATENT EP 1,313,491 B1’ ). 

PERSOALANNYA, ADAKAH SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA SUDAH BERSEDIA DAN BERBANGGA ATAS KEJAYAAN 'JENAMA MALAYSIA' TONGKAT ALI NU-PREP 100. BERSAINTIFIK DAN BERKRITERIKAN W.H.O 'SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI'. SEMUA INI APAKAH IMPAKNYA KEPADA EKONOMI NEGARA ???

( Kini banyak panggilan di terima untuk urusan 'jual beli' bahan mentah puluhan ribu 'AKAR Tongkat Ali' )KAMI BERJAYA DAN SENTIASA BERADA PADA LANDASAN YANG TEPAT SETELAH HAMPIR PULUHAN & RATUSAN ‘POST’ pendedahan JIHAD KESIHATAN melalui blog ini sedikit sebanyak telah mempercepatkan prosesnya demi kebaikan negara. ( selain berjaya menukarkan dasar / polisi & atau panduan / nasihat seperti  Akta Iklan - KPDNKK, RM1juta 5 tahun penjara berkuatkuasa 1 Januari 2013 dan Terbaru Akta FARMASI RM 5 JUTA 15 TAHUN PENJARA ). Ini ADALAH CONTOH PERJUANGAN BENAR, TERANG & JELAS DEMI PENGGUNA BIJAK MALAYSIA BUKAN BERASASKAN PERNIAGAAN UNTUNG MEMBABI BUTA SAHAJA. TANPA MELIHAT HASIL BERSAMA 5-7 TAHUN PENGAMBILAN ( PERKARA BAIK & BURUK JANGKA PENDEK & PANJANG ) YANG BOLEH MEROSAKAN ATAU MENGUGATKANNYA JIKA KEARAH PEMIKIRAN YANG CETEK / PENDEK AKAL 'KATA-KATA NENEK MOYANG'. 

TAHUKAH ANDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA BAHAWA NASIHAT UNTUK MEMASUKI SESEBUAH NEGARA ASIA YANG MEMPUNYAI 'PRODUK KOMUNIKASI TERBAIK DUNIA' - MENCADANGKAN AGAR PATEN JEPUN DIKEMUKAKAN TERLEBIH DAHULU' DAN AKTA BERKAITAN 'JENAMA MALAYSIA NU-PREP 100, TERHASIL MENDAHULUI AKTA - ' KANDUNGAN MELEBIHI 20% BAHAN AKTIF ADALAH 'MEDICINE'.  INI ADALAH TANGGUNGJAWAB BESAR NEGARA, BAGAIMANA HARUS MENEMPUH SEGALA MUNGKIN DASAR DAN POLISI NEGARA LUAR JIKA POLISI / DASAR ATAU AKTA TIDAK DIPERBETULKAN & MINDA PENGGUNA BIJAK DIDIDIK TERLEBIH DAHULU DARI SEKARANG.( SEBELUM INI ). Selain ramai dikalangan pengeluar digelar sebagai 'PENIPU' ATAU PENGKIANAT NEGARA secara langsung mencampurkan 'BAHAN TERLARANG / DADAH' cubaan menjual di dalam negara MALAH LEBIH BERANI UNTUK DIPASARKAN DILUAR NEGARA.

SECARA SEDAR atau sebaliknya, pengeluar menipu dengan kandung berkeladak / berhampas 'BOLEH MEROSAKN BUAH PINGGANG' ini perlu didedahkan kepada semua pihak. 

Terkini Tongkat Ali dipatenkan demi menjaga kebenaran nenek moyang terdahulu terdapatnya kebenaran & keistimewaan pada tumbuhan ‘khazanah negara’ iaitu Tongkat Ali. Fakta saintifik berjaya meletakkan Jenama Malaysia ini melebihi ‘Perubatan Moden’  ( western medicine ) contoh ‘pasti memberi kesan kebaikan kepada tubuh badan selain ‘ ubat yang amat sesuai dengan ujud secara sedemikian BERJAYA MENURUNKAN BACAAN KENCING MANIS 
( yang jelas kajian antarabangsa berkaitan tahap testosterone pesakit kencing manis jenis 1 & 2 testosterone pesakit ini adalah rendah dari mereka yang normal.)


Bukan itu sahaja TESTOSTERONE BAKAL MENJADI PENGUKUR PESAKIT KARDIOVASKULAR. Ia tiada disebarang hospital ( pakar atau sebaliknya ) di dunia. Ia PERTAMA  DI DUNIA DARI JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP HARTA KHAZANAH NEGARA KITA.INI BUKAN SAHAJA KEMENANGAN NEGARA IA DIPATENKAN MALAH PENGGUNA BIJAK MALAYSIA & YANG BERADA DIKAMPUNG HALAMAN YANG BIJAK MASIH MEMPUNYAI KAWASAN YANG LUAS BOLEHLAH SAMBIL-SAMBIL MULAKAN TANAMAN KECIL-KECILAN DAHULU LAMA-LAMA JADI BUKIT. REZEKI MURAH UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA.

UNTUK ANDA, KONONNYA 
PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
FAHAM AKAN TONGKAT ALI

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'

HANYA KAMI YANG TAHU, SETELAH MENGAMBILNYA SELAMA 5 - 7 TAHUN 200 MG TANPA GAGAL. ( MAKSUD KAMI PENGORBANAN BERISIKO TINGGI UNTUK NEGARA ADALAH KEUTAMAAN DISOKONG UJIAN LFT   LEVER FUNCTION TEST - UJIAN RACUN & KERACUNAN KRITIKAL - TOXICITY & CHRONIC TOXICITY ). 

ERTIKATA LAIN KAMI TAHU APA TERBAIK DAN ATAU SEBALIKNYA MENGENAI TONGKAT ALI NU-PREP INI ( sekeluarga terlibat dengan pemb
ambilanya - bertahun ibubapa, isteri, anak-anak, selain dari dari mereka yang diluar sana )

KELEBIHAN KAMI, ATAS LANDASAN BERFAKTA ' BERDISIPLIN ' YANG TINGGI' ANGGOTA KERAJAAN PEGAWAI POLIS SENTIASA JUJUR DENGAN PERMAKANAN DIRI SELAIN BERTENAGA DEMI TUGAS HARIAN & SUKAN NEGARA - KEDUA-DUA MEMERLUKAN KETAATAN YANG TINGGI TIADA TERTANDING 'IA MENJADI CONTOH TERBAIK NEGARA' KINI MR ASIA KE 8 KALI & MR UNIVERSE 2012 SAZALI SAMAD ADALAH SATU-SATUNYA KHAZANAH NEGARA YANG BERKUALITI & BERMUTU TINGGI. TAHNIAH & SEBILION TERIMA KASIH ATAS KEJAYAAN ANDA. 


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Sebilion Terima Kasih
atas KEJAYAAN MR ASIA & MR UNIVERSE 2012

TONGKAT ALI NU-PREP 100
BERKEYAKINAN TINGGI 2012 ADALAH KEPUNYAAN MR ASIA & MR UNIVERSE HANYA JENAMA MALAYSIA BERMUTU & BERKUALITI TINGGI TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH -SAZALI SAMAD. SEBILION TERIMA KASIH

Tongkat Ali Nu-Prep 100
USAHA SEPAKAT RESOURCES
EDAR UTUSAN MALAYSIA DI HOSPITAL
'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


Hanya sokongan fakta berkaitan berhasil serta penambahan, kunjungan pada website http://www.usr.com.my & blog untuk informasi padat http://www.nuprepkl.blogspot.com.

Pada masa yang sama, masih TIDAK DAPAT KAITKAN SAINS & ISLAM yang di maksudkan kehebatan sains banyak membantu contoh TIADA LOGAM BERAT, KANDUNGAN BAHAN AKTIF dan kejayaan ini hanya dari satu jenis ramuan sahaja Tongkat Ali NU-PREP.


UNTUK ANDA, KONONNYA 
PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
FAHAM AKAN TONGKAT ALI


'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'

CONTOH KAPIT JERING. Kandungan 'asid djangkolic' boleh merosakan buah pinggang ( perkara ini perlu disampaikan kepada umum ) PERSOALANNYA ADAKAH INI SALAH SATU SEBAB PENYUMBANG KEARAH 'dialisis' seperti di maklumkan 150 mesin dialisis pada bajet 2013 oleh Perdana Menteri.  ( selain minumam air bergula & sebagainya ).

Yang penting SEDARLAH BAHAWA MAKANAN HARIAN KITA ULAMAN orang Malaysia lebih-lebih lagi orang Melayu, hindarkan jangan hampiri perkara yang membolehkan 'DATANGNYA KEBURUKAN ATAS KELALAIAN DIRI SENDIRI'. JUAHKAN DIALISIS DEMI KEMAJUAN & PEMBANUNAN UMMAH. SATU PERMULAAN YANG BAIK 'BERHENTI SEKARANG - BERHENTI SEBELUM KENYANG'.


UNTUK ANDA, KONONNYA 
PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
FAHAM AKAN TONGKAT ALI

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


INI SEIRING 'PERKARA HARAM DALAM PERNIAGAAN',

'DALAM KEGHAIRAHAN MEMPROMOSI DAN MENARIK PELANGGAN, PELBAGAI CARA DAN STRATEGI DIBUAT DENGAN TUJUAN MELARISKAN BARANG JUALAN. 
Sungguhpun perbuatan itu dibolehkan , namun sebagai peniaga yang beriman mereka sewajarnya tidak alpa dan lupa bahawa Islam melarang sebarang bentuk penipuan dalam perniagaan. Menipu ialah melakukan suatu helah untuk kepentingan diri sendiri dan memudharatkan orang lain.

FAKTA BENAR, TERANG & JELAS YANG MENYOKONG ( jika ramai yang masih TIDAK TAHU , TERLEPAS PANDANG ). 

'Diriwayatkan oleh Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW telah melelui setimbunan makanan ( yang dijual ) seraya memasukkan tangannya kedalam timbunan makanan tersebut dan mendapati jari-jemarinya basah. Rasulullah SAW bersabda, apakah semua ini wahai pemilik makanan ?. Lelaki itu menjawab : Makanan ini telah ditimpa hujan wahai Rasulullah SAW. Lantas Rasulullah SAW bersabda : Kenapa tidak kamu jadikan yang basah itu di sebelah atas makanan agar manusia dapat melihatnya, barang siapa yang menipu maka ia bukan dari agamaku ( yang sempurna). ( Riwayat Muslim )' 

BERAPA RAMAI MASIH BARADA DITAHAP INI. FAHAM ATAU TERLEPAS PANDANG ATAU SEBALIKNYA. FAHAM UNTUK BERNIAGA, TETAPI MEMBAWA KEBURUKAN ATAU SENGAJA ATAU 'AKU PEDULI APA'. BAGAIMANA REZEKI INI DIBAWA BALIK UNTUK ANAK BINI SERTA KELUARGA, ADAKAH INI BAIK UNTUK SEMUA. AYUH BUKA MINDA YANG INGIN BERNIAGA ' CUKUP DENGAN MASALAH YANG ADA JANGAN DITAMBAH LAGI SEMENTARA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA , JADI CONTOH KEPADA GENERASI YANG AKAN DATNG KERANA IA BERMULA DARI SEKARANG.


PENDEDAHAN, PENDEKATAN SAINS DI KAITKAN DENGAN ISLAM SECARA TERANG & JELAS.

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'

Pencapaian Jenama Malaysia Menuju Kemajuan & Pembangunan Ummah Bersaintifik & Berkriterikan WHO. Satu-satunya di dunia mempunyai fakta kajian klinikal oleh Pakar berkaitan ( pakar yang mempunyai kelayakan cemerlang untuk melakukan kajian klinikal tersebut )

NU-PREP
Contoh pendedahan 'discovery' Jenama Malaysia Nu-Prep. Pendekatan Sains & Islam ini penting dari sudut 'professional' sebagai doktor pakar adalah isu amat rapat yang tidak boleh dipisahkan kerana ia seiring Menuju Kemajuan & Pembangunan Ummah. Kajian klinikal, kebaikan & kelebihan kepada insan bergelar suami ( kebaikan kepada keluarga, untuk isteri sudah pasti ) kelebihan yang nyata 'kendiri' ( JATI DIRI dalaman ) tidak mendaruratkan diri dengan sengaja selain Berhenti Sebelum Kenyang ( permakanan berkhasiat, cara hidup sihat ).

Ramai keliru, apa kena mengena Tongkat Ali Nu-Prep dengan Kemajuan & Pembangunan Ummah. Apabila di dedahkan 'discovery' Nu-Prep ini dari hasil program kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT (US) banyak memberi kebaikan kesihatan kepada tubuh badan barulah jumlah peminatnya terhadap Togkat Ali Nu-Prep bertambah hingga kehari ini seperti di MAHA 2012.    

Sedikit sebanyak ia TETAP DAN PASTI membantu kearah kebaikan untuk semua lapisan masyarakat malah antarabangsa. ( YANG PASTI PENYELESAIAN MASALAH UMAT ISLAM SEDUNIA ).Kejayaan Jenama Malaysia ini dibuktikan secara saintifik & pada kandungan 'Paten Teksnya' tercatat peningkatan 'testosterone, sperm count , motility'. 

Tongkat Ali NU-PREP 100

Dari sudut ilmiahnya, kini setanding malah melebihi 'western medicine' perubatan barat di sebarang hospital atau klinikal pakar yang menggunakan kandungan 'chemicals' ( bahan terlarang / dadah ) untuk meningkatkan testosterone.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
TONGKAT ALI Nu-Prep 100
Fakta kajian klinikal disediakan untuk 'IQRA' 
SILA , bacalah.

Kajian klinikal ini, terbukti dari asas kajian tersebut, tetapi kelebihannya adalah berbeza tidak seperti bahan terlarang / DADAH yang diberikan oleh doktor kepada pesakitnya adalah untuk mengatasi penyakit ' secara specific'. Tetapi adalah sebaliknya berlaku jika bersama Nu-Prep 100 dimana dari kajian contOh 'Kesuburan' dan dikaitkan dengan 'kelesuan' dari jenis Nu-Prep 100 yang samam dapat memberi pelbagai kebaikan kepada tubuh badan. 

Contoh selain masalah untuk mendapatkan zuriat, dari sudut solat ( wuduk lebaih lama / panjang waktunya ) dengan amalan yang baik.

TONGKAT ALI NU-PREP 100

'YANG PASTI HANYA  TONGKAT ALI  NU-PREP 100'


Kehadiran berjaya memantap produk Nu-Prep 100. Persoalannya dengan adanya gambar ini 'ramai mengatakan saya ambil Tongkat Ali'. ADAKAH ANDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA faham akan status kedudukan ini, ATAU INI KELEBIHAN PADA PAMIRAN APABILA DIKUNJUNGI OLEH TOKOH YANG TERBAIK DI DUNIA. ( ramai pelawat dan atau peserta antarabangsa yang berminat, bertanyakan khabar BERITA TUN, ada pula yang ingin berjumpa, ada yang melihat Malaysia BERSAMA TUN TERUS MAJU & pelbagai lagi )
JIKA IKLAN di akhbar, menceritakan atas kehendak pengeluar produk. Tanpa ada sebarang fakta saintifik kononnya ITULAH KEKUATAN IKLAN. Tetapi jika jangka panjang boleh memudaratkan Pengguna Bijak Malaysia. APAKAH anda Pengguna Bijak Malaysia FAHAM seperti dinyatakan oleh Ketua Inovasi Jabatan Perdana Menteri. 'Produk bersama artis - MASIH BOLEH DIPERTIKAIKAN' jika ia berlarutan ia bakal memberi masalah kepada syarikat pengiklanan. KUASA PENGGUNA BIJAK ADALAH SEGALANYA. MAKA GUNAKAN DAN KAMI MENUNTUT KEBIJAKSANAAN 'MINDA' PENGGUNA BIJAK MALAYSIA KEARAH TERSEBUT.

TONGKAT ALI NU-PREP 100
Tahniah kejayaan Khazanah Negara Tongkat Ali Nu-Prep
Meningkatkan Testosterone Tanpa Bahan Terlarang /
DADAH.

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


FAKTA, TERANG & JELAS.

Produk terhasil dari program kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT (US). YANG PASTI sealiran WHO SELAMAT , BERKESAN & BERKUALITI. Ini juga sealiran nasihat pihak KKM – Kementerian Kesihatan Malaysia ‘ Produk mempunyai Pakar / konsultan berkaitan’ & nasihat FOMCA ( Federation of Malaysia Consumers Associations ) ‘Produk mempunyai kajian PAKAR’.

INI TIDAK ADA PADA SEBARANG PRODUK DIPASARAN DI MALAYSIA & ATAU ANTARABANGSA BERASASKAN HERBA TONGKAT ALI SEPENUHNYA BEGITU JUGA MINUMAN PRACAMPURAN 5,10 20 DALAM SATU.  PERHATIAN : - Sebarang produk oleh pengeluar yang berkaitan OEM atau pengeluar biasa atau di jual oleh pengedar biasa  atau besar yang telah bertahun berkaitan Tongkat Ali  atau sebarang syarikat MLM yang tumbuh seperti cendawan   ( yang menjualnya oleh para ‘sale’ -  juru jual yang hanya mengikut arahan atau nasihat di berikan ) bahawa HINGGA KINI BELUM ADA SEBARANG KAPSUL & ATAU MINUMAN PRACAMPURAN dapat memberi kebaikan kepada kesihatan tubuh badan dengan jumlah DOSNYA YANG PASTI BERSAMAAN BERAT BADAN ( 1MG BERSAMAAN 1 KG ). BELUM ADA KETIKA INI DIPASARAN, BAKAL DIPEROLEHI ADALAH ‘PENYAKIT KENCING MANIS & ATAU ROSAKNYA BUAH PINGGANG’. Pengguna Bijak Malaysia , wajib tanyakan fakta ini dengan kadar segara.

( minuman kandungan yang  TIDAK PASTI, pengguna bijak harus menggunakan MINDA kebijaksanaan bahawa jika dicampurkan dengan AIR PANAS, maka akan rosak bahan aktifnya  yang tinggal adalah perasa GULA yang di ambil setiap hari akan mendatangkan keburukan kepada kesihatan tubuh badan, MALAH UBAT HOSPITAL – PERUBATAN MODEN – WESTERN MEDICINE, jika dicampurkan air panas JUGA AKAN ROSAK – banyak nasihta diberi ‘ JANGAN LETAK / TINGGALKAN UBAT DALAM KEMDERAAN ‘ suhu dalam kenderaan PANAS MELAMPAU malah orang tua / dewasa & atau kanak-kanak kekurangan udara & panas ditinggalkan didalam kenderaan, boleh membawa MAUT ), jika ubat sudah pasti IA ROSAK.

Kerjayaan meninggalkan minuman ( akar tongkat ali, di potong kecil-kecil & direbus berjam-jam ). MINUMAN TERSEBUT MASIH MENGANDUNGI LOGAM BERAT TELAH DITINGGALKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT.

JIKA MASIH ada sila nasihatkan golongan ini demi kemajuan & pembangunan Ummah. ( belum disertakan air yang berkeladak / berhampas, pasti merosakkan buah pinggang ). Maksud ' 2 MASALAH BESAR RACUN & BERKELADAK - ROSAK BUAH PINGGANG & HATI. AWAS INI AMAT BAHAYA.

TELITIKAN BAJET 2013, DILULUSKAN 150 MESIN DIALISIS OLEH PERDANA MENTERI.

PERSOALANNYA BERAPA RAMAI DIKALANGAN MEREKA YANG MENDAPATKAN RAWATAN DIALISIS SEHARI ( 3 KALI SEMINGGU DENGAN KOS YANG TINGGI - RIBUAN RINGGIT, SAMADA SUMBER KEWANGAN SENDIRI ATAU BANTUAN LAIN SELAIN 'PUSAT ZAKAT' ). TERUSKAN PERHATIAN ANDA UNTUK BAJET 2014, ADAKAH TERUS MENINGKAT DENGAN KADAR JUMLAH PESAKIT KENCING MANIS MENINGKAT IAITU 2.6 JUTA DARI JUMLAH 28 JUTA RAKYAT MALAYSIA.( FAKTA SUMBER KKM 2012 ). 

Peningkatan dari jumlah gula yang tinggi atau sumbangan minuman pracampuran ( kandungan gula yang tinggi ) atau dan dari kapsul ' ubatan ' yang kandungan bahan terlarang / dadah atau berkeladak / berhampas. Ini belum disertakan dengan makanan 'ULAMAN ORANG MALAYSIA - KAPIT JERING' racun yang boleh merosakkan buah pinggang. ( kandungan 'asid djangkolic' ). Yang pasti kita sebagai Pengguna Bijak Malaysia kearah yang lebih baik 'Demi Kemajuan dan Pembangunan Ummah.' Sampaikan berita yang baik kepada yang lain.


'TESTIMONIAL' PRODUK TERHASIL DARI KERJASAMA KERAJAAN MALAYSIA. KEJAYAAN INI TIDAK DIPEROLEHI OLEH SEBARANG HOSPITAL ATAU KLINIK PAKAR  ( BERGANTUNG BAHAN TERLARANG / DADAH - 'western medicine' ). TONGKAT ALI NU-PREP 100 TERHASIL TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.


TONGKAT ALI NU-PREP 100

RANGKAIAN berkaitan masalal LELAKI DI DUNIA pelbagai, puluhan jenis penyakit ( dan menghindar dari 'kritikal' ) yang sedang berada di hospital biasa & atau pakar. Bermula dengan satu AMALAN asas keutamaan bukan budaya IAITU ' BERHENTI SEBELUM KENYANG'. 

YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI NU-PREP 100
PENYELESAIANNYA.

JIKA IANYA 'RACUN DAN ATAU KERACUNAN KRONIK' JAWAPAN TIDAK PERLU MENANTI 5 TAHUN ( HANYA KURANG 2 MINGGU ATAU 30 HARI ATAU 90 HARI, YANG PASTI ADALAH 'MAUT' )

TONGKAT ALI NU-PREP 100
UJIAN - LFT TEST

BERSEDIA DICABAR OLEH ANDA, PAKAR ATAU SEBAGAINYA DARI PELBAGAI SUDUT SETELAH MENGAMBILNYA LEBIH 5 TAHUN TANPA GAGAL 200MG SETIAP HARI. CONTOH KEJAYAAN DARI JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP 100 MENUJU KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH.


TONGKAT ALI NU-PREP 100
( contoh tambahan seperti kajian klinikal dilakukan oleh PAKAR )
'YANG PASTI HANYA  TONGKAT ALI  NU-PREP 100'
IQRA, bacalah Demi Kemajuan & Pembangunan Ummah.
CABARLAH SAYA, SEKARANG

6 tahun berusaha ,TAWAKAL kini berhasil haya dengan 7 botol. PERHATIAN JAMU DI JUAL DIPASARAN TIDAK MEMBANTU LANGSUNG, ( sebagai pengedar herba TIADA yang membantu KECUALI TONGKAT ALI NU-PREP ). Begitu juga ubat yang disyorkan oleh pihak hospital iaitu 'Tr.....s' TIDAK MEMBANTU.

MALAH bacaan 'sperm count' jatuh serendah 1 juta dari 5 juta TETAPI DENGAN TONGKAT ALI NU-PREP 100 7 BULAN BERJAYA. INI KELEBIHAN JENAMA MALAYSIA. 

PRODUK LAIN berasaskan herba yang di syorkan pihak hospital TIDAK MEMBANTU malah 'sakit ketara ' dari sudut klimak, dengan Tongkat Ali Nu-Prep 100 hospital dapati peningkatan 'sperm count' & pada Perayaan Tahun Baru Cina 2011 ( dapati sah dari pihak hospital kandungan 1 setengah bulan ) & pada Oktober 2011 Cahaya Mata 'Anugerah Yang Maha Esa' diterima. Bersyukur & TAHNIAH Jenama Malaysia TERBAIK TONGKAT ALI NU-PREP 100.

 KENYATAAN BENAR INI ( DI MINTA OLEH BELIAU, NYATAKAN PADA KELUARAN PENULISAN AKAN DATANG & BILA-BILA MASA ) SEDIA DICABAR OLEH MANA-MANA PIHAK DI DUNIA ‘ PERUBATAN MODEN’ PAKAR, PROFESOR, DOKTOR BIASA, PIHAK UNIVERSITI & SEBAGAINYA.


TONGKAT ALI NU-PREP 100
( contoh 'DISCOVERY' FAKTA pesakit kencing manis jenis 1 & 2, tahap testosterone adalah rendah dari mereka yang NORMAL )
'YANG PASTI HANYA  TONGKAT ALI  NU-PREP 100'

CABARLAH SAYA, SEKARANG.

KENYATAAN BENAR INI ( DI MINTA OLEH BELIAU, NYATAKAN PADA KELUARAN PENULISAN AKAN DATANG & BILA-BILA MASA ) SEDIA DICABAR OLEH MANA-MANA PIHAK DI DUNIA ‘ PERUBATAN MODEN’ PAKAR, PROFESOR, DOKTOR BIASA, PIHAK UNIVERSITI & SEBAGAINYA.


Tongkat Ali Nu-Prep 100
( BERTENAGA 24 JAM,LUARBIASA PADA PERINGKAT UMUR SEKARANG )

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'
CABARLAH SAYA, SEKARANG.

Bertugas 24 – 48 jam ketika ‘PRU-12’ ia memerlukan tenaga yang luarbiasa. Ini penting untuk kekal fokus & sentiasa bertenaga. Produk SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. Bersama amalan 'Berhenti Sebelum Kenyang' amat baik & berkesan.


PELIHANRAYA
PRU 13


MAKIN HAMPIR PERTUGAS, BAKAL & BEKAS 'ADUN & PARLIMEN' 24-48-72 JAM TANPA HENTI MEMERLUKAN TENAGA  LUARBIASA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH 'DEMI MENUJU KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN UMMAH.' YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100 SENTIASA BERSAMA ANDA.


Tongkat Ali Nu-Prep 100
( bertugas 24 jam TIADA MASALAH )


'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


CABARLAH SAYA, SEKARANG.

24 JAM MEMANDU TIADA MASALAH, MEMBAWA TEKSI DI KUALA LUMPUR. JARAK PEESIKITARAN MELEBIHI 500 KM SEHARI ADALAH KEBIASAAN, TETAPI JIKA INGINKAN KEHEBATAN BERTENAGA SEMULA HANYA TONGKAT ALI NU-PREP TERBUKTI. REZEKI DIMANA-MANA MAKA PERJALANAN JAUH ITU MEMPERMUDAHKAN LAGI.

TONGKAT ALI NU-PREP 100, BERSEDIA UNTUK DICABAR, BILA-BILA MASA.

Testimonial ini, BELUM DISERTAKAN nasihat doktor pakar jantung ( secara peribadi ) yang menasihatkan pesakit supaya mendapatkan Tongkat Ali Nu-Prep dan terdapatnay pesakit jantung melepasi 'Pembedahan Jantung yang ke 3 - hingga kini', dan bagaimana pesakit 'LEVEL - STAGE 4 'CANCER' telah berhenti 'western medicine' & fokus Tongkat Ali Nu-Prep 100 hingga kini, dan bagaimana pesakit kemalangan bedah ' kepala & pening-pening ' dengan Tongkat Ali Nu-Prep 100 hilang sakit kepala, dan bagaimana masalah biasa JUTAAN lelaki ADALAH JAWAPAN TEPAT ADALAH TONGKAT ALI NU-PREP 100, DAN bagaimana masalah wanita dapat diatasi dengan Tongkat Ali Nu-Prep 100 ( masalah sakit semasa HAID, berumur 14 TAHUN hingga 40an ), yang kan diberikan cuti 'SEKOLAH' dan berkerja mendapat 'CUTI / MC ) YANG SEMUA INI PERUBATAN MODEN 'WESTERN MEDICINE' bersama pakarnya TIDAK DAPAT JAWAPANNYA. TETAPI JAWAPANNYA ADA PADA TONGKAT ALI NU-PREP 100 JENAMA MALAYSIA.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Kemudahan 'Transport' di sediakan  dari 10 pagi-10 malam di MAHA International 2012.
KHAS -  TERCATAT ' TONGKAT ALI '
ISTIMEWANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100

Tongkat Ali Nu-Prep 100
TETAP DIMINATI
UNTUK KESIHATAN SUDAH PASTI

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Yang Berniaga, yang datang ke MAHA International 2012
TUGAS DERMA WAQAF
DILUPAKAN JANGAN
DEMI KEMAJUAN & PEMBANUNAN UMMAH.


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Fakta Kajian Klinikal adalah ' PERKARA WAJIB '
UNTUK PENGGUNA BIJAK MALAYSIA

TONGKAT ALI NU-PREP 100
BERSEDIA MENANTI SEBARANG PERTANYAAN
 DARI PELBAGAI LAPISAN , PERINGKAT MALAH 
TAHAP HAK PENGGUNA BIJAK DI TUNTUT.

TANYA KAMI MENGENAI TONGKAT ALI
JAWAPAN PASTI TEPAT, TERANG & JELAS

TONGKAT ALI NU-PREP 100
BACALAH...
Jika masih kelisru kami sediakan fakta
 BERSAINTIFIK & BERKRITERIKAN WHO


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Ramai katakan... hanya gah pada iklan bukanlah \JAMINAN UNTUK SESUATU PRODUK BERJAYA.
Ia berlainan FOKUS  syarikat konsultan iklan & syarikat akhbar tempatan.
Ramai bersetuju dengan kenyataan Ketua Inovasi Jabatn Perdana Menteri
MASIH BOLEH DIPERSOALKAN


TONGKAT ALI NU-PREP 100

APA berbezaan Tongkat Ali Nu-Prep dengan produk tongkat ali lain dipasaran.

SUDAH PASTI BERBEZA, JAUH LEBIH BAIK ADALAH NU-PREP 100. BEZANYA DI MANAKAN KEBIJAKSANAAN ANDA SEBAGAI PENGGUNA BIJAK MALAYSIA.
' BOLEH DISAMAKAN TAHAP 'PROFESSIONAL' MASING-MASING ' SILA GUNAKAN S.O.P ATAU TERMA pengauditan perbezaan setiap produk atau contoh 'apple to apple'. Paling mudah 'acceptance level' untuk temuduga dikalangan yang berjaya, pasti adalah kelebihannya jangan bersandarkan 'SIAPA YANG ANDA KENAL'. 

JANGAN LUPAKAN KAITKAN TESTOSTERONE TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH
KERANA IA BELUM ADA DISEBARANG HOSPITAL DI DUNIA, YANG BERJAYA KETAHAP INI KECUALI TONGKAT ALI NU-PREP 100

Tongkat Ali Nu-Prep 100

TONGKAT ALI NU-PREP 100

YANG INDAH & TERBAIK BERSAMA FAKTA SAINTIFIK HANYA NU-PREP DI BAWAH MOA ( MAHA INTERNATIONAL 2012 ), SATU-SATUNYA PRODUK HASIL PROGRAM KERJASAMA KERAJAAN MALAYSIA DAN MIT ( US ).

Pengalaman 'praktikal' adalah ilmu yang terbaik bersama MOA. Tahniah teruskan hingga berjaya. 

TONGKAT ALI NU-PREP 100
ILMU UNTUK SEMUA

TONGKAT ALI NU-PREP 100
EPP 1 terbukti PENERAJU HERBA NEGARA
Tahniah Jenama Malaysia

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


TONGKAT ALI NU-PREP 100

'YANG PASTI HANYA  TONGKAT ALI NU-PREP 100'

Chef - di kenali di Putra Jaya. Hotel 5 Bintang, TERBAIK. Demi tugas secara 'Professional' produk bersaintifik & berkriterikan WHO adalah pilihan UTAMA.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Bila-bila masa boleh dihubungi

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Untuk Kesihatan Tanpa Bahan Terlarang / DADAH
Jenama Malaysia Nu-Prep 100 terbaik

'YANG PASTI HANYA  TONGKAT ALI NU-PREP 100'


Tongkat Ali Nu-Prep 100

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Sebilion Terima Kasih 
Sokongan Anda diperlukan sentiasa.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Sebilion Terima Kasih
atas kehadiran Tuan dimana-mana.
Selepas Pharma TECH 2012 KLCC ( 20th & 21st December 2012 )

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Bersama chef & pengusaha restoran antarabangsa.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Sebilion Terima Kasih
 MOA ( DOA, Mardi, FAMA & yang terlibat )


Tongkat Ali Nu-Prep 100
Ada dimana-mana ' Minda Pengguna Bijak Malaysia '

Tongkat Ali Nu-Prep 100

Tongkat Ali NU-PREP 100

LAWATAN SUSULAN KE PUTRA JAYA M.O.A SELEPAS MAHA  INTERNTAIONAL 2012.


TONGKAT ALI NU-PREP 100
Bersama Dato' Hj. Raihan Bin Sharif
Timbalan Ketua Setiausaha ( Perancangan )
Kementerian Pertanian dan Industeri Asas Tani
Ibu MOA, Pejabat Putra Jaya.


TONGKAT ALI NU-PREP 100

TONGKAT ALI NU-PREP 100
Induateri Herba Menjana Ekonomi Negara.
Contoh terkini berada di MOA, Putra Jaya (Ibu Pejabat)

Tongkat Ali Nu-Prep 100
Kementerian Pertanian dan Industeri Asas Tani Ibu MOA, Pejabat Putra Jaya. RUANG PAMERAN - PRODUK TONGKAT ALI NU-PREP 100 SEBAGAI CONTOH 'PENERAJU HERBA NEGARA' PENCAPAIAN TERTINGGI NKEA - EPP1.  

BEKALAN HUJUNG TAHUN UNTUK PENGGUNA BIJAK MALAYSIA. SELAMAT TAHUN BARU 2013.

RATUSAN & RIBUAN 'Testimonial' kebaikan & keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan. Selain kajian klinikal yang terbukti selain awal ( permulaan pada ujian haiwan & placebo - ujian awal manusia ) TANDA ARAS BUKTI KAJIAN KLINIKAL, HANYA TONGKAT ALI NU-PREP, SATU-SATUNYA DI DUNIA MEMPUNYAI KAJIAN KLINIKAL & DILAKUKAN OLEH PAKAR  BERKAITAN BERKRITERIAKAN WHO IAITU DOKTOR ISMAIL TAMBI ( PAKAR ANDROLOGI MALAYSIA ) 
( KONSULTAN USR, ATAS LANDASAN FAKTA SAINTIFIK & KEJAYAAN TESTIMONIAL BENAR, TERANG & JELAS OLEH PENGGUNA BIJAK MALAYSIA MENGARAHKAN 'PENAMBAHAN PENULISAN AKAN DATANG DISERTAKAN SEPERTI GAMBAR DI BAWAH )

Demi MASA,
SAINS 
&
ISLAM

NU-PREP


MINTA DI CABAR BILA-BILA MASA, OLEH PAKAR ANTARABANGSA ATAU ANDA PEGAWAI KERAJAAN , SWASTA & SEBAGAINYA
Sekali lagi diulangi ( kajian pendekatan perlu disediakan sebanyak 200 kali untuk PERINGATAN BERFAKTA dan akan berterusan setiap kali ) 

ULANGI SEKALI LAGI 'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI  NU-PREP 100' MENUJU KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN UMMAH.
TONGKAT ALI NU-PREP 100, BERSEDIA UNTUK DICABAR, BILA-BILA MASA.

TONGKAT ALI NU-PREP 100

'YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100'

Fakta mendapatkan rawatan di HKL dengan kos RM5 pemeriksaan tahap ' sperma count ' dari 5juta hingga 1 juta ( sebarang JAMU di kedai TIDAK MEMBANTU,MALAH UBAT DINASIHATKAN JUGA ' Tr.b....s' juga mendatangkan kesakitan ( pancutan ) hanya dengan NU-PREP 100 selama 7 BULAH SAHAJA, SAYA BERJAYA ATAS KEBESARAN YANG MAHA ESA, AMIN.

Setelah berkhawin 6 tahun. BERJAYA ' YES' JENAMA MALAYSIA MENUJU KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH. ( TANPA KOS YANG TINGGI, TANPA IVF - JIMAT RIBUAN RINGGIT )

PERHATIAN :- 
RAWATAN MODEN mengatasi masalah kesuburan seperti Intrauterine Insemination ( IUI ), Invetro fertilization ( IVF ) dan Intraytoplasmic sperm injection ( ICSI ) dan gamete intrafallopian transfer ( GIFT )

KOS RAWATAN IUI DIANGGARKAN ANTARA RM 500 - RM 3,000 BERGANTUNG KEPADA RAWATAN DILAKUKAN DI HOSPITAL KERAJAAN ATAU SWASTA. IVF ANGGARAN 10,000 - RM 20,000.

NU-PREP
BACAAN KENCING MANIS, ADALAH BAIK MENURUN DENGAN NU-PREP 100 MALAH BERTENAGA TANPA PERUBATAN BARAT ( NO DRUGS )

RINGKASAN ( tambahan ) MAHA INTERNATIONAL 2012.

Terdapatnya dikalangan yang hadir dipaksa berbincang atau dinasihatkan oleh para isteri untuk mencuba atas landasan badan selalu ' keletihan '. Terdapat juga yang hadir semata-mata Nu-Prep SAHAJA harga promosi ( kemudian baru pusing-pusing , melawat tapak MAHA International  2012 )

Terdapatnya yang menyatakan bahawa terbukti hebat untuk suami saya ( ada perubahan kearah kebaikan ). Malah isteri telah mencuba dengan 1 kapsul untuk 3 atau 4 hari ( sekali ).

Apabila menjadi produk yang mula diminati untuk kebaikan dan kesihatan tubuh badan juga terdapat nasihat oleh pakar jantung / kardiovaskular, menasihatkan agar mencuba Tongkat Ali Nu-Prep 100. Ini satu kebaikan Jenama Malaysia yang mula di ketahui atas sifat doktor pakar yang 'professional' ( mempunyai kajian klinikal atau sudah ada fakta yang menyokong akan keperluan testosterone untuk yang bermasalah jantung, seperti dinyatakan bahawa di luar negara ( US ) ' Pengukuran tahap testosterone untuk pesakit kardiovaskular '.

ADAKAH ANDA PENGGUNA BIJAK ISLAM MALAYSIA MEMERLUKAN SATU CARA PENDEDAHAH ATAU DISCOVERY ATAU TERUS DINYATAKAN KEBAIKAN KELAKIAN ANDA TERBUKTI. ( JAWAPAN SAYA SELEPAS 6-7 TAHUN IA ADALAH BENAR ) tetapi bagaimana cara yang baik untuk disampaikan KERANA RAMAI TIDAK BOLEH MENCERITAKAN CONTOH INI ADALAH UBAT KUAT ( satu kesalahan TIDAK BERHEMAH LANGSUNG - sebaliknya pihak kami yang sering melancarkan atau sokongan kuat TERHADAP PERANG SLOGAN UBAT KUAT SEPERTI DIUJUDKAN OLEH KKM - KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA)


TONGKAT ALI NU-PREP 100
FAKTA ANDA 
PERLU TAHU

 SILA BACA

BACALAH, kejayaan negara untuk semua. SILA FAHAM DALAM MASA TERDEKAT APA AKAN BERLAKU DARI SUDUT EKONOMI NEGARA. 

KELEBIHAN MEREKA YANG MEMPUNYAI TANAH LUAS YANG BOLEH DIUSAHAKAN DARI SEKARANG.

BH RABU 19 DISEMBER 2012.
Tongkat Ali 
bakal dipaten

Tanaman diiktiraf sebagai ‘harta intelek’. Oleh Syed Azwan Syed Ali syedazwan@bharian.com.my

Kuala Lumpur

Tongkat Ali atau nama saintifiknya eurycoma longifolia akan dipatenkan sebagai khazanah biodiversity Malaysia mengikut undang-undang khas tidak lama lagi.

Mengikut undang-undang mengenai akses kepada sumber biologi dan perkongsian faedah atau undang-undang ABS yang sedang digubal itu, tanaman saka itu akan diiktiraf sebagai ‘harta intelek’ biodiversity dan didaftarkan di bawah depositori ( log pendaftaran ) yang diakui negara yang menandatangani Protokol Nagoya Mengenai Akses Sumber Genetik.

Ini bermakna mana-mana pihak menggunakan sumber biodiversity itu bagi tujuan komersial, termasuk menjadikannya produk perubatan, akan dikenakan bayaran.

Undang-undang digubal.

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri Douglas Uggah Embas berkata, draf rang undang-undang ABS digubal kementeriannya berada di peringkat akhir dan dijangka dibentangkan pada siding perlimen akan datang.

Katanya, undang-undang khas itu adalah langkah domestic bagi memastikan negara mendapat faedah daripada pengkomersialan sumber biologi dan membantu untuk mengatasi kecurian biologi ( biopiracy ) serta penyalahgunaan pengetahuan tradisi berkaitan sumber biologi.

“Ini bermakna khazanah negara tidak boleh dicuri atau digunakan dengan sewenang-wenangnya bagi kepentingan pihak lain.” Katnya kepada pemberita selepas melancarkan Seminar Biodiversiti Kebangsaan ( MyBioD ) di sini semalam.

10 projek bawah ETP

Sementara itu, Penasihat Sains Perdana Menteri, Prof Emeritus Datuk Dr Zakri Abdul Hamid, dalam ucaptamanya berkata Model Bau Ekonomi diketengahkan kerajaan turut menumpukan kepada usaha mengimbangi antara pembangunan dan biodiversity dengan 10 projek permulaan di bawah program tranformasi ekonomi ( ETP ) dirangka dalam sector biodiversity.

Katanya, sector bioekonomi dijanka menyumbang RM 3.7 bilion kepada pendapatan kasar negara dengan menawarkan 17,500 pekerjaan menjelang 2020.

Tongkat Ali Nu-Prep 100

SUDAH BERSEDIA UNTUK BERADA DI TAHAP TERTINGGI DI DUNIA MENINGKATKAN TESTOSTERONE TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH. JENAMA MALAYSIA PERTAMA DI DUNIA, PROSES DI PATENKAN BERSAMA HASILNYA KINI TUMBUHAN TONGKAT ALI BAKAL DIPATENKAN. SYABAS KEJAYAAN NEGARA KETAHAP TERTINGGI MELINDUNGI KHAZANAH NEGARA UNTUK RAKYAT. 

BERSAMA KITA MENUJU KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH.


UNTUK ANDA, KONONNYA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA FAHAM AKAN TONGKAT ALI

'YANG PASTI HANYA 
TONGKAT ALI 
NU-PREP 100'


Tugas kami mendidik ‘Pengguna Bijak Malaysia’ KEUTAMAAN  adalah ‘Jihad Kesihatan’. Berkaitan produk Tongkat Ali  yang terbaik untuk ANDA hanya Tongkat Ali Nu-Prep 100 di dunia berasaskan herba sepenuhnya. ( bersama fakta saintifik & berkriteriakan WHO – SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI dari hasil ujian haiwan, ujian awal manusia & terpenting Kajian Klinikal. )  

Tanggungjawab kami adalah KEPADA ANDA,  kami hanya / cuma tuntut 'MINDA BIJAK ANDA' SEBAGAI PENGGUNA BIJAK MALAYSIA.

BELUM ADA, sebarang produk barasaskan dari herba Tongkat Ali di dunia mempunyai hasil kerja yang meliputi proses awal yang WAJIB ada pada produk untuk berada di peringkat antarabangsa ( memenuhi syarat & atau garis panduan negara luar – untuk didaftarkan sebagai ‘ makanan & atau makanan tambahan )

YANG ANDA MAKAN ( ambil di pasaran KETIKA INI ), adalah satu produk yang disediakan hanya terus dari cara terdahulu oleh nenek moyang kita tetapi PENGUSAHA  ATAU KILANG YANG MENGELUARKAN tidak kelihatan keiklasannya dengan masih menjual secara lama. Contoh jika di hiris & direbus berjam-jam ia masih beracun ( kandungna logam berat ) yang boleh merosakan buah pinggan serta organ lain. Ini belum di nyatakan ia berkeladak ( berhampas ) yang sememangnya bakal merosakkan buah pinggang dalam MASA ( pendek atau lama ) akan berlaku.

APAKAH  Anda Pengguna Bijak Malaysia – BIARKAN IA BERLAKU & PRODUK MASIH ADA DIPASARAN.

Dimana kebijaksanaan ANDA Pengguna Bijak Malaysia ( kian hari- penambahan yang memerlukan rawatan dialysis dikalangan anda terus meningkat ) Contoh yang berkaitan & atau boleh dikaitkan selain minum banyak gula – KENCING MANIS , rosak buah pinggang. Berapa banyak peratusnya meningkat ?????.

TETAPI KEJAYAAN PERMINTAAN DIKALANGAN ANDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA TELAH BERJAYA DI MANA PADA BAJET 2013 TELAH DILULUSKAN 150 MESIN DIALISIS ( TAHNIAH – ANDA BERJAYA SEBAGAI RAKYAT & PENGGUNA BIJAK ).  Syabas kami yakin tahun depan akan bertambah lagi 2014  & seterusnya.

PERSOALANNYA DIMANAKAH KEBIJAKSANAAN ANDA.
Jika minuman pracampuran  5 , 10 atau 20 dalam satu, PERNAH MENCABAR SATU SYARIKAT PENGELUAR MINUMAN INI & JUGA PENGELUAR KAPSULNYA. JIKA 365 hari pagi , tengahari & malam ( 3 kali sehari ) jika setahun ( 365 hari ) setelah 366 hari . JIKA PERUBAHAN KEPADA PENYAKT YANG DAPAT CONTOH ‘KENCING MANIS’  APA AKAN BERLAKU. ‘SAMAN ATAU TERUS GANTI RUGI’???

TIDAK ADA JAWAPAN HANYA SENYUMAN SAHAJA. KAMI MENULIS ATAS DASAR FAKTA, TERANG & JELAS ( Bukan gossip, nak inaya anda JIKA BUKA PADA BLOG CERITA LAIN ATAU TIADA FAKTA TERUS . KAMI TIDAK MENULIS UNTUK MENYEDAPKAN HALUA MEMBACA SANTAI MENGISI MASA LAPANG / UNTUK BUANG MASA SETIKA LALU BACA, KAMI MENULIS UNTUK JIHAD KESIHATAN MEMANDANGKAN HERBA KHAZANAH NEGARA ADALAH PENTING UNTUK KITA & GENARASI AKAN DATANG , SETERUSNYA )


BERAPA RAMAI MASIH BARADA DITAHAP INI. FAHAM ATAU TERLEPAS PANDANG ATAU SEBALIKNYA.


Blog kami sebagai pengedar SAH, ditanya oleh ramai dikalangan diluar sana mengapa TIDAK BLOG ANDA (USR) nuprepkl.blogspot.com  padat dengan isi penulisan yang baik – SAMA DIKATAKAN OLEH PAKAR HINGGA TIDAK BERPELUANG UNTUK BERTANYAKAN SOALAN ATAU TIDAK FAHAM ATAU TERUS SEBENARNYA FAHAM, tetapi ini adalah isu kesihatan BUKAN HIBURAN YANG BAKAL DIBACA OLEH RAMAI PIHAK UNTUK BERSANTAI TETAPI SATU PUJIAN DIBERIKAN ATAS KEJAYAAN INI OLEH 4 ORANG PROFESOR ( pada pertengahan tahun lepas) DARI UNIVERSITI  TELAH MEMBERI PUJIAN SATU LANGKAH AMAT BAIK DENGAN MENGADAKAN KEMUDAHAN TIDAK SEPERTI DI WEBSITE HANYA BAHASA ENGLISH ( ASING ) tiada kemudahan untuk yang lain untuk lebih mengetahui akan kehebatan Tongkat Ali Nu-Prep Jenama Malaysia. 

Ini SOALAN YANG SAYA SENDIRI TIDAK BOLEH JAWAP KEPADA AWAM. YANG LAIN KAMI BOLEH JAWAB MEMANDANGKAN ISIAN PADAT  & BERFAKTA ( BERSAINTIFIK & BERKRITERIKAN WHO ) BERKAITAN TONGKAT ALI NU-PREP.


RINGKASAN - JEMPUTAN DITERIMA

NU-PREP 100
MAJLIS Perkhawinan TAHNIAH DR ISMAIL TAMBI
DAPAT MENANTU
16 Dis 2012

NU-PREP 100
'SUAMI HEBAT, RUMAHTANGGA BERKAT'
KELUARGA BAHAGIA CONTOH TERBAIK
UNTUK SEMUA

NU-PREP 
Pakar Andrologi Malaysia
Dr Ismail Tambi &
USR.
Tongkat Ali Nu-Prep
Tokoh yang disegani
Pakar Andrologi Malaysia
Dr Ismail Tambi 

Kajian Klinikal berhasil, membawa kearas tertinggi kebijaksanaan 'para penyelidik serta Jenama Malaysia & mengisi 'Minda Pengguna Bijak Malaysia' dengan keyakinan tinggi produk pertama di dunia berkriteriakan WHO , SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. ' Satu-satunya menjalani kajian klinikal di dunia.'
 SELAMAT 
TAHUN 
BARU 
2013
YANG PASTI HANYA TONGKAT ALI NU-PREP 100
Happy
new 
year
2013


( sebelum  tepat, 12 tengah malam akan disertakan pertemuan 'BERsantai' bersama mr asia & mr universe 2012 )


SANTAI BERSAMA 
JUARA, JUARA,  JUARAJUARAJUARA,  JUARA, JUARA  & JUARA 2012
KE 8 KALI & TERUS SEBAGAI JUARA 2014, 2015..... TAHNIAH MR ASIA & MR UNIVERSE 2012. SAZALI SAMAD.

TONGKAT ALI NU-PREP 100

'TAWAKAL' DIIRINGI USAHA YANG GIGIH, BERDISIPLIN YANG TINGGI, CONTOH KEPADA GENERASI SETERUSNYA. HANYA KAMI TAHU BERSAMA DOA, 28 JUTA RAKYAT MALAYSIA AKAN KEJAYAAN MR ASIA KE 8 KALI & MR UNIVERSE ADALAH MILIK SAZALI SAMAD.

TONGKAT ALI NU-PREP 100

TAHUKAH ANDA, LATIHAN SERTA PERMAKANAN YANG BERKHASIAT ADALAH KEUTAMAAN 'PERSOALANNYA BOLEHKAH ANDA BERADA PADA TEMPAT YANG SAMA SETIAP HARI 3 JAM PAGI & 3 JAM PETANG. 

INILAH PENGORBANAN SEORANG JUARA ' TERKENAL DI DUNIA,' SAZALI SAMAD. 

WAKTU BERKUALITI BERSAMA KELUARGA ADALAH KEUTAMAAN. CONTOH YANG AMAT SUKAR DAN JARANG DIPUNYAI PADA INDIVIDU BIASA YANG BERKELUARGA, BERHIDMAT ( TUGASAN HARIAN ) SELAIN AHLI BINA BADAN 'PILIHAN DUNIA'. INI ADALAH CONTOH UTAMA DAN TERBAIK  NEGARA KITA.

TONGKAT ALI NU-PREP 100

CONTOH AHLI SUKAN BERTARAF DUNIA YANG DI GEMARI OLEH SETIAP LAPISAN MASYARAKAT MALAYSIA.

TAHUKAH ANDA BAHAWA BELIAU AMAT DI GERUNI & DIHORMATI PIHAK LAWAN 
DI SELURUH DUNIA. ( SIKAP 'PROFESSIONAL' YANG BERTARAF DUNIA ADALAH SUKAR DI IKUTI PIHAK LAWAN )

TONGKAT ALI NU-PREP 100

KAMI SENTIASA MENDOAKAN KEJAYAAN MR ASIA KE 8 KALI & MR UNIVERSE 2012. ( BERSAMA 28 JUTA RAKYAT MALAYSIA ). BELIAU ADALAH 'HARTA NEGARA' YANG  BERKUALITI DAN BERMUTU TINGGI. 

YANG PASTI SEBAGAI JUARA DAN KEKAL JUARA 'TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH' 

TAHNIAH 
SEBILION 
TERIMA KASIH.


No comments:

Post a Comment