Thursday, 26 January 2012

'Money Back Guarantee' Produk Jenama Malaysia 'Long Jack','Eurycoma Longifolia', Tongkat Ali Nu-Prep 100 ( paten US 7,132,117 B2 & EU 1, 313,491 B1 ) untuk semua Toko Tradisional.

RY SALOON

Istimewa kepada Toko Tradisional SAHAJA

 produk ESKLUSIF - ‘Money Back Guarantee’

SILA HUBUNGI SEGERA 03-5512 2032
Tengku Jamil 016-210 4798

Cawangan


Tongkat Ali Nu-Prep 100 
PENERAJU HARBA NEGARA
FOKUS 2012 
KEHADIRAN MANTAP
'MENEROKA MINDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA'

1.      GIANT SEK.13 B39  SHAH  ALAM
2.      GIANT KELANA JAYA F27, SELANGOR          
3.      GIANT KOTA DAMANSARA F44, PJ
4.      GIANT BUKIT TINGGI A 15 KLANG
5.      GIANT HYPERMARKET KLANG SENTRAL F7
6.      GIANT PUTRA HEIGHT F26, PUCHONG
7.      GIANT KINARA F 22 , PUCHONG
8.      GIANT CHERAS G35
9.      GIANT NILAI G-4, NEGERI SEMBILAN
10.  GIANT BAYAN BARU PENANG
11.  GIANT SRI MANJUNG, PERAK
12.  GIANT SG.PETANI A17, KEDAH
13.  GIANT SRI KEMBANGAN
14.  TESCO SHAH ALAM
15.  TESCO EXTRA SHAH ALAM
16.  TESCO SETIA ALAM F67, SHAH ALAM
17.  TESCO BUKIT TINGGI, KLANG
18.  TESCO EXTRA CHERAS
19.  TESCO AMPANG
20.  TESCO KAMPAR G15, PERAK
21.  MYDIN KLANG 48B, PLAZA MPK
22.  MYDIN, SEK 18 SHAH ALAM
23.  MYDIN USJ F03, SUBANG JAYA
24.  MYDIN KOTA SERIEMAS, NEGERI SEMBILAN
25.  CARREFOUR KAPAR,KLANG
26.  CARREFOUR TUN HUSSEIN ONN, CHERAS
27.  CARREFOUR SUBANG JAYA
28.  CARREFOUR SEK 23, SHAH ALAM
29.  CARREFOUR FOREST HEIGHT SENAWANG, NEGERI SEMBILAN
30.  THE STORE, SHAH ALAM ( ALAM SENTRAL )
31.  BINTANG SEK 7 , SHAH ALAM  


Penyelidik meramalkan 18 kejadian berlaku pada 2012 ini.

Kehebatan 'perubatan moden', langkah kehadapan dikaitkan bersama secara sedar atau sebaliknya contoh dari 18 kejadian ini ' terkandung 1 FAKTA BENAR DARI 5 YANG TERULUNG  ( terpilih, yang berkaitan terus perubatan / kesihatan, ada 5 )  & bakal dihadapi generasi sekarang seterusnya bermula hari ini iaitu 

PERTAMA.
TAHAP  KESUBURAN MENURUN. DIJANGKAKAN KADAR KELAHIRAN MANUSIA AKAN TERUS MEROSOT AKIBAT KUALITI SPERMA YANG RENDAH DIPERCAYAI AKIBAT PENGAMBILAN UBAT & BAHAN KIMIA'. 

FAKTA BENAR BERKAITAN RAMALAN 2012 - PERTAMA DI DUNIA.

( Produk tradisional 'Jenama Malaysia' dari ' Herba Khazanah Negara' terbukti secara saintifik - kajian klinikal tercatat pada journal kesihatan - laporan perubatan antarabangsa, berkaitan 'KESUBURAN' ( AJA 2010 ) & Pengurusan LOH - 'late on-set hypogonadism' - AWET MUDA - Andropause ', ANDROLOGIA - First International Journal of Andrologia ( 'online' terbaru Jun 2011 ) malah kini menjadi panduan / rujukan pakar luar, profesor, doktor, pihak universiti, kolej perubatan, persatuan, pertubuhan ( ngo ), kementerian kesihatan, individu bermasalah & sebaliknya. YANG PASTI 'TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH ) 

Kebenaran berfakta diperjelaskan secara TULUS & TERANG. Kejayaan dari "Herba Khazanah Negara'   Tongkat Ali Nu-Prep 100 paten US 7,132,117B2 &  Europe EP 1,313,491 B1. 

PERTAMA DI DUNIA KAJIAN TERCATAT pada  journal ANDROLOGIA - First International Journal of Andrology dan merupakan hasil cendiakawan  Pakar Andrologi Malaysia yang berjaya mengharumkan nama Malaysia .( memantapkan testosterone,TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH ) 

PERHATIAN  
BELUM ADA ATAU PERNAH SEBARANG PRODUK BERASASKAN DARI HERBA TONGKAT ALI  YANG ADA DIPASARAN,( & LUAR NEGARA ) BERJAYA & SELAYAKNYA BERADA PADA JOURNAL INI ATAS FAKTA SAINTIFIK & BERKRITERIAKAN WHO. 
 Belum isu yang lain diantaranya seperti berikut :-

FAKTA BERKAITAN RAMALAN 2012 - JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP 100

Skandal besar membabitkan syarikat farmaseutikal.
Hanya masa akan menentukan bila syarikat  pengeluar ubat-ubatan utama dunia didapati melakukan penipuan merasuah penyelidik, memalsukan ujian kllinikal atau senyembunyikan keputusan
Kajian tidaj digemari.

Hasil proses yang 'SELAMAT' di paten US & EU ( Malaysia & sedang Jepun ), adalah dari  hasil  kerjasama bersama MIT ( US ) dengan  kos 29.7 juta.      Tidak terkecuali, akan ada bukti menunjukkan kaitan jelas pemakanan tanaman yang diubah suai dengan  kerosakan ' ORGAN DALAMAN HASIL UJIAN HAIWAN MAKMAL'.  Pencemaran hasil perladang yang diubah suai secara genetik membawa kepada krisis.

Produk terbukti 'SELAMAT', kajian haiwan (keracunan & keracunan kronik  -hingga 4000/5000mg )     TIDAK MEMBAWA MAUT / KEMATIAN PADA HAIWAN   ( atau mata menjadi buta atau bulu   tertanggal & sebagainya - buah pinggang & hati -'normal' seperti sebelum )

Bukti baru mengaitkan vaksin dengan kegagalan neurologi. Ada bukti menunjukkan   pertalian vaksin dengan  masalah neurologi seperti penyakit  'ALZHEIMER'.  Bukti itu mungkin mendedahkan penggunaan  vaksin yang menyebabkan tindak balas tidak   wajar pada badan seseorang. Pengeluar vaksin  pasti menafikan  data  itu, tetapi diyakini di temui akan mengukuhkan hujah berkenaan.

Pada 2010, terdapat kajian antarabangsa hubungkait  ' low testosterone linked to Alzheimer disease '     Yang pasti bukan dari sumber 'bahan terlarang / DADAH, Ia adalah SELAMAT.


Jangkitan daripada kuman yang mengalami evolusi. Serangan kuman berbahaya dipercayai berleluasa dan mula menjangkiti orang ramai -
KEMUNGKINAN DISEBARKAN MELALUI SEKOLAH  ATAU GIMNASIUM.    

KAJIAN  akan mendapati, masalah itu berpunca daripada penyalahgunaan  antibiotik dan  kegagalan kakitangan    hospital menjaga kebersihan tangan.


Kebaikan & keberkesanan seperti berikut ( SUKAR DIHIDAP PENYAKIT ) melebihi bukan hanya Aphrodisiac,

Aphrodisiac, Antiviral, Anti malarial  Antipyretic ,Antihistaminic, Antiulcer,  Antihypertensive, Anti dysentery, Anti penuaan,  Cytotoxic,  Analgesi, Pro fertility untuk Men, Terapi Natural untuk Menopause,  Terapi Natural untuk Andropause, Pemantapan Fisikal dalam bidang Sukan untuk lelaki dan perempuan, Pengurusan kawalan berat badan, Kesejahteraan bagi PLWA(People Living With AIDS), Pemantapan kawalan Immunologi, Pengurusan pemulihan keletihan dan fatig otot, Pengurusan Stress ,   Pengurusan Kesihatan Kulit(untuk elastik dan ketegapan),Pengurusan hyperglycemia, Pengurusan Gout. Kemungkinan kawalan kesihatan Hepar .

    
NU-PREP 100 CORAK, WARNA & SUSUNAN - SETAKAT 2011

KEHADIRAN NU-PREP 100, PERTAMA DI DUNIA DIAKUI PRODUK CONTOH BERJAYA DIHASILKAN MELALUI 'TEKNOLOGI TERCANGGIH' BERSAMA KAJIAN KLINIKAL. KINI SEBAGAI 'PENERAJU HERBA NEGARA' BAKAL MENUKAR LAPORAN STATISTIK  BERKAITAN 'MENCURI HARTA INTERLEK, MENCURI FAKTA KAJIAN KLINIKAL, PENIPUAN PRODUK, BELIAN MELALUI TALIAN ( 'ONLINE'),NASIHAT / PANDUAN KAJIAN KLINIKAL, TESTOSTERONE PENGUKUR SAKIT JANTUNG, PESAKIT KENCING MANIS - TAHAP TESTOSTERONE RENDAH TIDAK SAMA DENGAN MEREKA YANG NORMAL, DARAH TINGGI  & YANG PENTING ' ANDA PENGGUNA BIJAK TIDAK BERPOTENSI MENDAPAT RAWATAN DIALISIS' . ( KEROSAKKAN BUAH PINGGANG )   Ruang SIHAT . 1 January 2012 METRO AHAD.

Dr  Sakit Tuan, Dr Ismail Thamby Jawab.


TONGKAT ALI BERI TENAGA  

Sejak kebelakangan ini saya banyak menerima persoalan mengenai Tongkat Ali, bagaimana mahu mendapatkannya, apakah produk Tongkat Ali yang terbaik, kegunaannya dan pelbagai soalan lagi yang berkait rapat dengan produk terbabit. Jika pembaca tinjau sejarah mengenai penggunaan herba Tongkat Ali, produk terbabit tersenarai dalam majalah herba purba yang dikeluarkan pakar herba dan ‘etnobotanist’ Britain. Sejak itu, banyak kajian dijalankan pakar herba tempatan dari FRIM selain kajian Universiti Sains Malaysia ( USM ), Universiti Kebangsaan Malaysia ( UKM ) dan Universiti Malaya (UM)

Yang pasti, Tongkat ali mengandungi ramuan yang memberi tenaga dan keselesaan fizikal kepada lelaki dan wanita apabila diambil secara rebusan dengan teh atau kopi,amalan yang biasa dilakukan orang purba dan nenek moyang kita.

Oleh kerana berperanan memberi tenaga dan keselesaan fizikal kepada lelaki dan wanita, herba ini dianggarkan sesuai digunakan sebagai penggalak untuk hubungan kelamin.Oleh itu Tongkat Ali dikaitkan sebagai ubat perangsang seks walaupun kelebihan daripada itu. Ini pandangan umum walaupun kajian mengenainya menujukkan ia merupakan afrodisiak ( ubat perangsang seks ) herba yang mujarab kerana mampu merangsang penghasilan hormon perangsang seksual kepada manusia dan binatang.Secara kebetulan, hormon testosterone juga mustahak untuk kesejahteraan fizikal dan otot lelaki serta wanita, selain mengawal daya seksual, Tongkat Ali juga mujarab sebagai bahan pembunuh kuman, kulat dan kuman virus serta menghapuskan cacing parasit manusia dan perasit darah bergelar Plasmodium.
Secara kebetulan, hormon yang menyebabkan penyakit demam kura. Ia juga sesuai ‘ubat’ nyah alahan dan mujarab sebagai rawatan semula ajadi untuk penyakit resdung. Kajian pakar UM menunjukkan ekstrak Tongkat Ali yang larut dalam air berupaya membantu memantapkan otot badan serta meningkatkan daya dan kekuatan fizikal dan meningkatkan metabolism lemak. Kajian di sebuah klinik kesuburan tempatan menunjukkan Tongkat Ali meningkatkan tahap testosterone ( DHEAS ) dua hormon mustahak untuk kesejahteraan syahwat dan tenaga fizikal lelaki.

Kajian terkini pakar di sebuah hospital swasta menunjukakan ekstrak terbabit iaitu NU-PREP 100 membantu menambahkan isi padu air mani dan meningkatkan kuantiti. Kuantiti dan keaktifan sperma, secara langsung membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki. Kajian itu dilaporkan dalam Journal Perubatan Andrologi Asia ( AJA ) pada Mei 2010.

Oleh kerana Tongkat Ali membantu pemprosesan testosterone, sebilangan lelaki berumur yang kekurangan hormon testosterone dan menyebabkan mereka lesu, tak berdaya serta kurang bertenaga, diberi makanan tambahan itu dan didapti Tongkat Ali membantu mengatasi masalah itu. Laporan kajian ini ada dalam Journal Perubatan Andrologia, Jun 2011. Bagi yang ingin mendapatkan produk ini, ia sesuai untuk kesejahteraan fizikal selain memberi tenaga dan mengawal tekanan. Memilih menggunakan makanan tambahan seperti Tongkat Ali yang tulen adalah pilihan bijak, kerana ia bukan makanan tambahan sembarangan, sebaliknya sudah menjalani pelbagai ujian klinikal mengenai khasiatnya.


Metro, Ahad  8 Januari 2012 ( ruangan  F8 sihat )
Kesuburan menurun.
Dr Sakit Tuan, Dr Ismail Thamby jawab
TEKNOLOGI bantuan konsepsi kini sungguh canggih dalam pengendalian masalah kesuburan yang dialami pasagan. Ia juga baik untuk isteri atau suami serta berkesan dan memberi kemungkinan besar buat mereka menimang cahaya mata. Jadi mana-mana pasangan kelamin yang mendapati mereka ketinggalan dalam mendapatkan zuriat sedangkan kawan sudah lama menimang anak, perlu berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan kesuburan secara komprehensif dan mendapatkan rawatan sewajarnya.
Mengikut unjuran terbaru mengenai tahap atau kadar kesuburan warga Malaysia, didapati kadar kesuburan warga negara ini menurun secara ketara. Sepuluh tahun lalu, kadar kesuburan berada pada tahap tiga tetapi kini hanya sebanyak 2.2. Mungkin sebeb utama yang membuatkan perkara itu berlaku adalah pasangan masa kini gemar berkhawin pada usia lewat 26 tahun ( untuk wanita ) dan kemudian pasangan itu merancang untuk tidak mendapatkan anak dalam masa terdekat ( selepas berkhawin ). Masalah kesuburan atau ‘infertiliti’ kini khidmat infertiliti disediakan di semua hospital kerajaan dan swasta. Paling mustahak ialah pasangan yang mengalami masalah ini berjumpa doktor keluarga atau membuat temujanji berjumpa pakar di klinik fertiliti, hospital kerajaan atau swasts untuk pemeriksaan lanjutan selepas menjalani pemeriksaan asas di klinik keluarga.
Jika ada pasangan yang menjalani pemeriksaan asas kesuburan dan didapati ada masalah sperma, iaitu mempunyai mempunyai bilangan sperma yang kurang daan sperma kuran aktif, ia sepatutnya dirujuk kepada pakar andrologis untuk mengendalikan masalah kesuburan anda. Malangnya, negara kita tiada banyak pakar Andrologis ( hanya satu yang boleh di katakana bertauliah sebagai pakar Andrologis), oleh itu masalah anda sekan-akan terbiar tanpa apa-apa rawatan atau nasihat. Dalam dunia yang serba moden, anda boleh mendapatkan maklumat dalam internet mengenai masalah berkaitan.
Makah jika anda membaca ruang Saki Tuan, menerusi akhbar ini atau Harian Metro on-line, anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat atau tips kesihatan mengenai kesuburan lelaki dan anda boleh cuba mengamalkannya dan berjumpa doktor berkenaan jika itu yang anda mahukan lakukan. Mungkin, untuk permulaan anda perlu tahu profil sperma tidak sama setiap kali anda melakukan ujian air mani. Anda akan dapat isipadu air mani kurang jika anda cuba mengeluarkannya sendiri dan tidak sama isu air mani ketika anda bersetubuh.
Anda perlu tahu kedudukan buah zakar dalam kerandut dan di luar badan. Jika anda memakai pakaian dalam yang ketat atau seluar ketat atau duduk merapat paha untuk janka masa lama, suhu dalam kerandut meningkat dan ini melemahkan kilang sperma dan sperma itu sendiri. Merokok, mendedahkan buah zakar di persekitaran panas seperti ‘suana’, kolam air panas, menggunakan computer riba di atas riba dan telefon bimbit dalam poket seluar sedikit sebanyak mempengaruhi kedudukan sperma dan boleh merendahkan keaktifan sperma.
Ubat-ubatn tertentu juga boleh melemahkan sperma!. Malah, alam persekitaran yang kini berubah juga mempengaruhi kedudukan kualiti sperma. Air dan udara yang tercemar turut memberi banyak kesan negative kepada lelaki dan wanita. Obesiti juga menpengaruhi kesuburan lelaki, Jadi anda boleh menggambarkan betapa sukar untuk lelaki zaman ini menjaga kesihatan kesuburannya berbanding lelaki zaman purba!.
Saya cadangkan anda teruskan melakukan pemeriksaan dengan doktor dan ikut nasihatnya. Jika mahu mencuba makanan tambahan untuk memantapkan fertiliti saya syorkan asid folate. (  dapat membantu memantapkan kualiti sperma ) dan zinc ( mengukuhkan struktur sperma ) atau NU-PREP 100 ( extrak standard Tongkat Ali ) yang diuji kaji dan dapat meningkatkan isi padu sperma, meningkatkan bilangan sperma dan keaktifan sperma. NU-PREP 100 jual di farmasi Guardian. Saya hanya beri maklumat daripada journal perubatan dan bukan sekadar iklan. Bagaimanapun, anda perlu berwaspada mengamalkan apa-apa ubat atau suplemen yang tidak menjalani kajian klinikal dan kini banyak dalam pasaran.
Paling mustahak ialah untuk anda berjumpa doktor dan terus menerus mendapatkan nasihat daripadanya.

Kajian tersebut ( ringkasannya, sila rujuk dibawah )


Jenama Malaysia, Tongkat Ali Nu-Prep, Larut Air 100% ( Water Soluble Extract – Freeze Dried ) Paten Amerika Syarikat  -  US 7, 132, 117 B2 & Eropah -  EP 1, 313, 491 B1 )

FAKTA SAINTIFIK. ( BERKAITAN KESUBURAN )

KEBENARAN BERFAKTA TERANG & JELAS, BERSAINTIFIK & BERKRITERIAKAN WHO.  PERTAMA DI DUNIA & TIDAK ADA PADA SEBARANG PRODUK LAIN BERASASKAN DARI HERBA TONGKAT ALI. ( Persoalannya-bagaimana produk lain mempunyai fakta sama seperti Nu-Prep 100 - ANDA PENGGUNA BIJAK SILA PASTIKAN )  

Produk Jenama Malaysia, pertama di dunia kajian klinikal terbukti  secara saintifik – kriteria WHO.

i. Tongkat Ali Nu-Prep 100, sehari 2 kapsul
               ( 200 mg /  setiap 1 kapsul bersamaan 100mg ).

Bukti Saintifik – Kriteria WHO.

Meningkatnya kepekatan sperma mani. ( hasil berterusan peningkatan kepekatan sperma selepas 1 hingga 3 bulan )


            ii. Tongkat Ali Nu-Prep 100, sehari 2 kapsul 
                ( 200 mg /  setiap 1 kapsul bersamaan 100mg )

Bukti Saintifik – Kriteria WHO.

Meningkatnya peratusnya sperma yang  YANG KETARA‘, dari sudut sains ‘ ( morphology – hasil berterusan peningkatan peratus sperma selepas 1 hingga 3 bulan )

Ringkasan maksud siantifik ‘morfologi’ ( morphology )

Biosain, kajian bentuk dan struktur organism termasuk seperti ciri-ciri kelihatan / penampilan benar ‘ CORAK, WARNA &  BENTUK STRUKTUR.

PERHATIAN.

Sokongan fakta, di analisa menggunakan SPSS versi 12 ( SPSS Inc, Chicago, IL, USA.

Pengesahan data ‘NORMAL’ ujian KOLMOGOROV-SMIRNOV.

Fokus pada setiap analisa mengikut garis panduan Pertubuhan Kesihatan Sedunia ( WHO ) & penentuan isipadu ( berdasarkan ‘orchidometer Prader ) sebaga penilaian peningkatan dalam parameter sperma ( kepekatan sperma, motilitas & morfologi )

 iii.                Tongkat Ali Nu-Prep 100, sehari 2 kapsul 
                         ( 200 mg /  setiap 1 kapsul bersamaan 100mg )

Bukti Saintifik – Kriteria WHO.

Meningkatnya dalam isi padu air mani (selepas 1 hingga 3 bulan )

Ringkasan JENAMA MALAYSIA (Abstract)

Tongkat Ali Nu-Prep, Larut Air 100% ( Water Soluble Extract – Freeze Dried ) Paten Amerika Syarikat  -  US 7, 132, 117 B2 & Eropah -  EP 1, 313, 491 B1.
  
Dari 350 pesakit telah diberikan 200mg, Tongkat Ali Nu-Prep 100 ( sehari 2 kapsul. Setiap 1 kapsul bersamaan 100mg ).

75 pesakit telah terbukti melalui analisa susulan  air mani menunjukkan peningkatan yang ketara dalam semua parameter ( kualiti sperma ). Kejayaan 11 ( 14.7 % ) kehamilan secara ‘spontan’.   
  
Asian Journal of Andrology (2010) 12: 376–380
© 2010 AJA, SIMM & SJTU All rights reserved 1008-682X/10 $ 32.00
Original Article
Eurycoma longifolia Jack in managing idiopathic male infertility

Mohd Ismail Bin Mohd Tambi1,2, M. Kamarul Imran2
1Wellmen Clinic, Damai Service Hospital, Kuala Lumpur 52100, Malaysia
2Department of Community Medicine, School of Medical Sciences, University Sains Malaysia, Kbg Kerian, Kelantan
16150, Malaysia
  • Kajian tersebut ( ringkasannya, sila rujuk dibawah )                                                                                                         
First International Journal of Andrology - ANDROLOGIA.
                         
 Ringkasan  Artikel Asal’.

Tongkat Ali  ( Eurycoma longifolia, nama saintifinya  ), ekstrak larut air yang telah diseragamkan,  sebagai penggalak testosterone , untuk menguruskan mereka yang  ‘late - onset hypogonadism’  ?

Article first published online: 15 JUN 2011 ( DOI: 10.1111/j.1439-0272.2011.01168.x )
Andrologia, 43: no. doi: 10.1111/j.1439-0272.2011.01168.x

Publication History
1.    Article first published online: 15 JUN 2011
2.     Accepted: December 7, 2010

Impact Factor: 1.152. ISI Journal Citation Reports © Ranking: 2009: 4/6 (Andrology)
Online ISSN: 1439-0272
Overview
Aims and Scope
Andrologia provides an international forum for original papers on the current clinical, morphological, biochemical, and experimental status of organic male infertility and sexual disorders in men. The articles inform on the whole process of advances in andrology (including the aging male), from fundamental research to therapeutic developments worldwide.  First published in 1969 and the first international journal of andrology, it is a well established journal in this expanding area of reproductive medicine.

And in addition, Andrologia provides articles on anatomy, endocrinology, physiology, and veterinary medicine.

Andrologia is essential reading for scientists in fundamental andrological research, laboratory diagnosticians, veterinarians and clinicians in many fields (most importantly -  dermatologists, endocrinologists, gynecologists, oncologists, and urologists.)

Keywords : - andrologia; andrology, organic, male, infertility, sexual, disorder, aging, research, therapy, anatomy, endocrinology, physiology, veterinary, medicine, clinic, dermatology, gynaecology, oncology, urology
                                                                                                                       


No comments:

Post a Comment