Saturday, 4 February 2012

METRO AHAD 5 FEBRUARI 2012 ( HARI INI ). LEBIH KERAP LAGI BAGUS. ( disertakan penambahan untuk 'Pengguna Bijak Malaysia' berkaitan kajian klinikal yang boleh dirujuk / panduan bersama produk Tongkat Ali Nu-Prep 100, FOKUS 2012 TERBARU.

MUKA SURAT F8 sihat 5 Fabruari 2012
MetroAhad.
Dr Sakit Tuan. Dr Ismail Thamby jawab
Lebih kerap lagi bagus
KETAGIHAN suami atau isteri untuk mengadakan hubungan kelamin bersama pasangan bukanlah perkara tidak baik. Jika merancang mendapatkan zuriat, hubungan seks sebegini adalah resipi terbaik untuk pasangan suami isteri.

Kajian menunjukkan pasangan yang kerap melakukan hubungan seks memudahkan mereka mencapai kehamilan.

Pendek kata, jika dapat mencapai ejakulasi setiap kali melakukan seks, walaupun melakukan secara kerap seperti setiap hari, bilangan sperma dikeluarkan adalah normal dan lebih aktif berbandung melakukan seks selang sehari atau lebih.

Kadangkala, jika mempunyai masalah sukar mendapatkan cahaya mata kerana ketagihan seks melampau dan pernah mendapatkan nasihat doktor keluarga, pasti doktor terbabit menjelaskan sperma anda tidak kuat atau lemah kerana kerap melakukan seks.

Ini bermakna, sperma anda tidak aktif dan kebarangkalian untuk mendapatkan cahaya mata lebih sukar. Sebenarnya,tanggapan seperti itu tidak tepat sama sekali.

Jika anda tidak mempunyai masalah, hubungan seks secara kerap membuatkan sperma lebih aktif dan berkualiti walaupun kuantiti sedikit.

Ini lebih baik daripada mempunyai air mani atau sperma yang banyak tetapi tidak aktif dan tidak berkualiti.

Bagaimanapun, jika profil sperma anda menunjukkan bilangan sperma rendah, peratus sperma kurang aktif dan peratus sperma berbentuk tidak normal selepas menjalani ujian air mani, anda perlu menjalani pemeriksaan kesuburan lebih komprehensif.

Pemeriksaan kesuburan untuk lelaki termasuk pemeriksaan buah zakar dan anggota kelamin oleh doktor, iaitu lelaki atau suami perlu berdiri dan buah zakarnya diukur dengan alat pengukur ORKODOMETER.

Buah zakar yang mempunyai isi padu kurang dari 10 milimiter (ml) tidak dapat atau kurang menghasilkan sperma. Pembuluh darah ke buah zakar yang kembang dan berpintal mengadakan ‘varikosel’ boleh menyebabkan masalah kurang sperma iaitu peningkatan sperma kurang aktif dan peningkatan sperma tidak normal.

Pemeriksaan lanjutan, termasuk pemeriksaan menyukat tahap hormone kesuburan FSH dan testosterone yang mana jika didapati kurang, boleh ditingkatkan dengan ubat sewajarnya.

Lelaki yang merancang mendapat anak perlu elak MINUMAN ALKOHOL, MEROKOK, MEMAKAI SELUAR KETAT, TIDAK BERENDAM DALAM KOLAM RENANG AIR PANAS ATAU SAUNA DAN TIDAK MELETAK KOMPUTER RIBA KE RIBA ( KERANA KEPANASAN DAN GELOMBANG MAYA )

Makanan tambahan atau ‘suplemen’ disyorkan untuk menjaga kesihatan sperma ialah zinc dan asid folik atau makanan tambahan herba disyorkan seperti Nu-Prep 100 ( ekstrak Tongkat ali yang berpaten dan larut di dalam air )

Kini, anda dan pasangan perlu meneruskan usaha untuk menimang cahaya mata. Jika belum mempunyai rezeki ke arah itu, ikhtiar lebih sedikit.

Kini kaedah canggih seperti bayi tabung uji dapat membantu lelaki yang mempunyai bilangan sperma yang kurang atau bermasalah. Mudah-mudahan anda berjaya. 


DEMI KEPENTINGAN 'PENGGUNA BIJAK MALAYSIA'
Disertakan penambahan bersama contoh kajian klinikal yang boleh dirujuk (panduan) & produk Nu-Prep 100 - Fokus 2012 adalah produk 'Money Bank Guarantee' kepada semua perniaga TOKO TRADISIONAL SAHAJA. Terkini berada di semua 30 cawangan RY SALOON ( di GIANT & lain-lain ) juga di PT WIDURI. Semua peniaga TOKO TRADISIONAL boleh berurusan dengan kadar segera.

MUKA SURAT F8 sihat 5 Fabruari 2012 
MetroAhadDr Sakit Tuan. Dr Ismail Thamby jawab
Lebih kerap lagi bagus
KETAGIHAN suami atau isteri untuk mengadakan hubungan kelamin bersama pasangan bukanlah perkara tidak baik. Jika merancang mendapatkan zuriat, hubungan seks sebegini adalah resipi terbaik untuk pasangan suami isteri. Kajian menunjukkan pasangan yang kerap melakukan hubungan seks memudahkan mereka mencapai kehamilan.

Pendek kata, jika dapat mencapai ejakulasi setiap kali melakukan seks, walaupun melakukan secara kerap seperti setiap hari, bilangan sperma dikeluarkan adalah normal dan lebih aktif berbandung melakukan seks selang sehari atau lebih. Kadangkala, jika mempunyai masalah sukar mendapatkan cahaya mata kerana ketagihan seks melampau dan pernah mendapatkan nasihat doktor keluarga, pasti doktor terbabit menjelaskan sperma anda tidak kuat atau lemah kerana kerap melakukan seks.

Ini bermakna, sperma anda tidak aktif dan kebarangkalian untuk mendapatkan cahaya mata lebih sukar. Sebenarnya,tanggapan seperti itu tidak tepat sama sekali. Jika anda tidak mempunyai masalah, hubungan seks secara kerap membuatkan sperma lebih aktif dan berkualiti walaupun kuantiti sedikit. Ini lebih baik daripada mempunyai air mani atau sperma yang banyak tetapi tidak aktif dan tidak berkualiti.

( Pengiklanan berturutan 2010, 2011 & 2012 - Metro Ahad. Terkini berjaya 'Meneroka Minda Pengguna Bijak, Malaysia' )

Bagaimanapun, jika profil sperma anda menunjukkan bilangan sperma rendah, peratus sperma kurang aktif dan peratus sperma berbentuk tidak normal selepas menjalani ujian air mani, anda perlu menjalani pemeriksaan kesuburan lebih komprehensif. Pemeriksaan kesuburan untuk lelaki termasuk pemeriksaan buah zakar dan anggota kelamin oleh doktor, iaitu lelaki atau suami perlu berdiri dan buah zakarnya diukur dengan alat pengukur ORKODOMETER.

Buah zakar yang mempunyai isi padu kurang dari 10 milimiter (ml) tidak dapat atau kurang menghasilkan sperma. Pembuluh darah ke buah zakar yang kembang dan berpintal mengadakan ‘varikosel’ boleh menyebabkan masalah kurang sperma iaitu peningkatan sperma kurang aktif dan peningkatan sperma tidak normal. Pemeriksaan lanjutan, termasuk pemeriksaan menyukat tahap hormone kesuburan FSH dan testosterone yang mana jika didapati kurang, boleh ditingkatkan dengan ubat sewajarnya.

Lelaki yang merancang mendapat anak perlu elak MINUMAN ALKOHOL, MEROKOK, MEMAKAI SELUAR KETAT, TIDAK BERENDAM DALAM KOLAM RENANG AIR PANAS ATAU SAUNA DAN TIDAK MELETAK KOMPUTER RIBA KE RIBA ( KERANA KEPANASAN DAN GELOMBANG MAYA )

Makanan tambahan atau ‘suplemen’ disyorkan untuk menjaga kesihatan sperma ialah zinc dan asid folik atau makanan tambahan herba disyorkan seperti Nu-Prep 100 ( ekstrak Tongkat ali yang berpaten dan larut di dalam air ) 

PRODUK YANG DIMAKSUDKAN
TONGKAT ALI NU-PREP 100
( PATEN US 7,132,117 B2 & Europe EP 1,313,491 B1 )

( PENAMBAHAN - UNTUK PENGGUNA BIJAK Produk Jenama Malaysia – PERTAMA di dunia mempunyai kajian klinikla berkaitan ‘Kesuburan’ yang tercatat pada journal kesihatan-laporan perubatan ( AJA 2010, The Asian Journal of Andrology )  & PERTAMA di dunia berkaitan ‘Pengurusan LOH, late on-set hypogonadism ( awet Muda / Andropouse ) pada journal ANDROLOGIA’ First International Journal of Andrology,tercatat  terkini pada Jun,  2011.
( Kajian Klinikal pada manusia ini, TIDAK ADA ATAU DIPUNYAI OLEH MANA-MANA PRODUK YANG BERASASKAN TONGKAT ALI ) Kini, anda dan pasangan perlu meneruskan usaha untuk menimang cahaya mata. Jika belum mempunyai rezeki ke arah itu, ikhtiar lebih sedikit

Kini kaedah canggih seperti bayi tabung uji dapat membantu lelaki yang mempunyai bilangan sperma yang kurang atau bermasalah. Mudah-mudahan anda berjaya. 

MUDAH MUDAHAN ANDA BERJAYA


Eclipse 10th December 2011


FOKUS 2012 TERKINI 
Pengguna Bijak Malaysia

PASTIKAN SIFAR 'KALDAI DADAH & TERTIPU'

'PERANG SLOGAN UBAT KUAT'
JOM SEMUA, KITA SAMBUT USAHA MURNI BERSAMA
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

KEMENANGAN SUDAH PASTI UNTUK ANDA 

PENGGUNA

 BIJAK 
MALAYSIA
'DAYA INTERLEKTUAL
ANDA DITUNTUT'


No comments:

Post a Comment