Saturday, 18 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin Tulus Ikhlas dari Biotropics Malaysia Berhad

No  1
Nu-Prep RAYA
Menuju Kemajuan
&
 Pembangunan Ummah

FOKUS TULUS IKHLAS, KITA SEMUA BERUSAHA MENGURANGKAN STATISTIK KEMALANGAN & JANGAN 'MENDARURATKAN DIRI ATAU PERBUATAN DISENGAJAKAN' BERTEMU DOKTOR SELEPAS RAMADAN. AMALAN TERBAIK ADALAH ‘BERHENTI SEBELUM KENYANG’ & NASIHAT DOKTOR PAKAR JANGAN TERLEPAS PANDANG, makanan berkhasiat selain aktiviti mengeluarkan peluh demi kesihatan dan bersama kita menjadi contoh kepada generasi seterusnya bermula DARI SEKARANG.  KESELAMATAN & KESIHATAN DIRI ADALAH KEUTAMAAN YANG LAHIR DARI DALAM DIRI SENDIRI.SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR
&
BATIN
TULUS IKHLAS
Biotropics Malaysia Berhad   
         
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin
Utamakan Kesihatan Sentiasa
Bersama kurangkan statistik kemalangan
Sebilion Terima Kasih dari Nu-Prep 100

Kejayaan produk Jenama Malaysia Nu-Prep 100
Pertama di dunia mengatasi isu peningkatan testosterone 
Tanpa Bahan Terlarang / DADAH terbukti dari hasil kajian klinikal
KESIHATAN ADALAH KEUTAMAAN, yang penting usaha kita.

RY SALOON
KESIHATAN BERPANJANGAN

RY SALOON, dari semua kakitangan di rangkaian  pasar raya Giant, Tesco, Carrefour & Mydin
mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN.  

Ramadan 1 Kejayaan, yang penting selepas ia meninggalkan kita jadikan amalan sepertinya setiap hari ( 24,7, 365 ). Bersama 'BERHENTI SEBELUM KENYANG' 1 Permulaan yang baik dari sekarang. Sentiasa bersama fakta saintifik & berkriteriakan WHO. ANDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA sudah pasti Nu-Prep 100 pilihan seterusnya untuk kesihatan berpanjangan. PANDU CERMAT , bersama kita kurangkan statsitik kemalangan. SEBILION TERMA KASIH

PT WIDURI

PT Widuri - Kesihatan kini isu utama dimana-mana maka minda yang baik adalah dari kesihatan yang baik. Masa yang diperlukan, pendedahan hari demi hari , bulan & seterusnya KEYAKINAN pelanggan yang terdiri perniaga kedai herba di Malaysia kini berminat & memerlukannya atas permintaan Pengguna Bijak Malaysia. Tidak pernah putus permintaannya. Peningkatan Terbukti.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. Bersama kita kurangkan statistik kemalangan. SEBILION TERIMA KASIH.

Herba Cinta 

Herba sebenar adalah bersama kajian klinikal oleh pakar bertaraf WHO. Di Bangi EconSave & ibupejabat di Shah Alam Pusat bersama rangkaian ratusan pengedar. Tempahan meningkat melalui blog. Pembelian pukal memudahkan pengurusan terus tanpa henti.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. Bersama kita kurangkan statistik kemalangan. SEBILION TERIMA KASIH.


TONGKAT ALI NU-PREP 100
( water soluble extract - freeze dried )
Paten Amerika Syarikat US 7, 132,117 B2 & Eropah 
( Europe Specification Patent EP 1,313,491 B1 )

PENERAJU HERBA NEGARA 

KEPADA PERNIAGA SEMUA KEDAI HERBA MALAYSIA, DI UCAPKAN SEBILION TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN PENUH PRODUK JENAMA MALAYSIA NU-PREP 100. BAGI  SEMUA PIHAK ( di atas ) ISTIMEWA KEPADA PELANGGAN 'PENGGUNA BIJAK MALAYSIA' SEMUANYA DENGAN UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. SERTA SEBILION TERIMA KASIH.

Kepada pihak JAKIM, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia  ( Jabatan Pertanian Malasyia / DOA ), Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM / MOH ), Kementerian Belia & Sukan, RTM, akhbar tempatan Harian Metro & sebagainya ( dari semua peringkat hingga pengarah ), ahli sukan Bina Badan Negara 7 kali Mr Universe 'Sazali Samad', semua pihak universiti di Malaysia, USM -Doping Control Centre, kepada doktor, pakar penyelidik, FRIM, SIRIM, MyIpo, KPDNKK, Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia - TTPM, FOMCA - Federation of Malaysia Consumers Associations, PPIM, dan kepada semua yang terlibat tulus ikhlas    di ucapkan Sebilion Terima Kasih & 'Selamat Hari Raya Aidlifitri,  Maaf Zahir & Batin'.
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin
MERDEKA 31 OGOS 2012 

PERHATIAN : Kebaikan kepada Pengguna Bijak Malaysia sama ada profesor di universiti, doktor pakar Urology ( & atau klinikal keluarga ), doktor biasa yang berkaitan, kementerian berkaitan, jabatan / agensi, kolej perubatan, persatuan & atau pertubuhan ( NGOs ) atau individu bermasalah atau sebaliknya kini berpeluang memdapatkan kepastian melalui ONLINE. Contoh terbaik seperti di negara barat 'Journal Kesihatan - laporan perubatan' amat di nantikan sebagai sesuatu yang baru 'Bekalan Ilmu' kerana "kajian klinikal tercatat pada journal" dapat menambahkan jangka hayat 6 - 12 minit ( seperti di barat, tingkat laku berubah , cara hidup sihat, permakanan berkahsiat selain 'Berhenti Sebelum Kenyang' )

Terkini produk Jenama Malaysia telah menjadi persaingan perubatan barat ( western medicine ) meningkatkan testosterone TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH. Ini kejayaan negara pertama di dunia berkaiatn 'Sains & Islam' - Menuju Kemajuan & Pembangunan Ummah. Inilah  hasilnya melibatkan kos RM29.7 juta bertahun untuk sampai ketahap ini atas usaha dari program kerjasama kerajaan Malaysia dan MIT-US. Istimewa Raya
24,7,365
 bersama 
Pakar Andrologist Malaysia. 
Soal/jawap

Re: Advance soalan sakit tuan untuk RAYA

Soalan Kepada Pakar Andrologist Malaysia.

Salam Tuan,

Saya berumur 32 tahun dan telah 3 tahun berkahwin serta tidak mempunyai zuriat hingga skrg. Saya & pasangan teleah menjalini ujian kehamilan disebuah hospital swasta sebyk 2 kali (tahun lepas & tahun ini). Isteri saya sihat serta normal dan doktor mendapati jumlah air mani saya normal tetapi jumlah bilangan sperma (sperma aktif) dalam air mani berada di bawah tahap normal.

Soalan saya, adakah ada cara lain atau produk ubat2an yg dapat membantu meningkatkan jumlah air mani & sperma aktif. Baru2 saya terbaca dlm iklan online produk Vimax Volume dapat membantu meningkatkan jumlah air mani serta sperma, adakah benar produk ini dapat membantu saya.

Untuk pengetahuan tuan, saya tidak mempunyai apa2 penyakit kronik, tidak merokok serta aktif bersenam.

Terima kasih tuan,

Amir
Kuala Lumpur


Jawapan Soalan: dari Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi
Anda dan pasangan anda telah mengambil inisiatif untuk berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan kesuburan setelah anda berdua dapati belum lagi berjaya menimang chayamata. Itu suatu keputusan yang amat baik daripada mendiamkan diri atau mendapat rawatan yang mengarut saperti mengurut atau makan ubat herba yang berharga berpuloh ribu, yang tidak pernah diuji kaji tentang keberkesanannya, tanpa jumpa doktor.Anda perlu mendapat rawatan susulan jika anda disahkan ada masalah kesuburan. Sekurang kurangnya anda perlu minta dirujukkan kepada pakar andrologi atau urologi yang berpengalaman dalam pengendalian masalah kesuburan lelaki.
Anda telah merujuk kepada internet untuk meneliti sekiranya ada 'rawatan' yang sesuai untuk anda mencuba untuk mengatasi masalah kekurangan isipadu air mani dan kurang jumlah sperma yang aktif.Ini bukan suatu cara yang bijak.Dalam internet ni ada pelbagai kaedah dan ubatan yang kononnya dapat membantu lelaki saperti anda dan sebilangan besar daripada ubat dan kaedah itu boleh dibeli melalui pesanan dengan bayaran melalui kad kredit.Memanglah amat mudah. Tapi anda peru berwaspada. Produk dalam internet ni semuanya tidak dapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, kecuali produk yang terdapat dalam pasaran Malaysia yang telah diluluskan Kementerian Kesihatan. Produk yang anda nyatakan tu, produk haprak dan tiada dalam senarai produk kesihatan yang diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk tu mahal dan tiada apa apa kajian klinikal.Jika anda cuba juga, anda hanya merugikan duit anda. Jika anda tinjau berkenaan produk itu, anda akan dapati ia mengandungi segala herba yang mengarut.Selain itu produk ini kononnya dapat membesarkan zakar, memanjangkan masa bersetubuh (rawatan untuk lelaki yang mengalami cepat klimaks!) dan kononnya dapat menambahkan kesuburan lelaki. Boleh ke anda percaya semua ini. Mungkin dalam mimpi ia boleh berlaku! Produk ini produk penipuan yang terkemuka dalam semua laman yang memaparkan tentang Kesihatan Lelaki. Semua laman ini laman haprak yang ada dalam alam maya untuk menipu dan membodohkan lelaki macam anda. Jadi jangan sia siakan diri anda merujuk kepada laman untuk meninjau rawatan tanpa pemeriksaan doktor. Ini syor saya kepada anda dan juga semua pembaca kolum kesihatan lelaki ni. Daripada anda mencuba segala herba haprak, lebih mujarab jika anda mencuba suplemen herba pengeluaran Syarikat tempatan, Biotropics Malaysia Berhad, extrak tongkat ali yang berpaten dan berdaftar yang telah diujikaji melalui ujian klinikal yang mana lapuran hasilkajiannya telah pun dimuatkan dalam jurnal perubatan, Asian Journal of Andrology, keluaran Mei tahun lepas.
Produk yang di maksudkan adalah Nu-Prep 100 ( Water Soluble Extract- Freeze Dried ) paten US 7,132,117 B2 & Europe Specification patent EP 1,313, 491 B1.
Produk yang di daftarkan & mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia ( MOH - Ministry of Helath, Malaysia ) yang pasti Halal JAKIM.
Mengikut lapuran dalam jurnal, kumpulan lelaki yang mengamalkan suplemen herba tersebut dapati isi padu air mani meningkat dan kualiti sperma lebih baik dengan pencapaian kehamilan sebanyak 17%. Suplemen ni ada jual dimana mana farmasi dengan jenama Nu-Prep 100. Apa yang saya jelaskan ni bukan testimoni atau iklan, ia hanya maklumat yang sahih yang didapati dari mana mana jurnal perubatan. Anda boleh 'Google' untuk dapatkan maklumat tu dengan senang.Walaubagaimana pun anda tidak boleh merawat secara sendiri tanpa rujukan doktor kerana masalah kesuburan ada banyak faktor penyebab. Mesti jumpa doktor!:from: ismail tambi dr_tambi@yahoo.comreply-to: ismail tambi <dr_tambi@yahoo.com>
to: Karangkraf.
date: Thu, Apr 19, 2012 at 9:20 PM subject: Re:  Terapi Perkahwinan Majalah Pa & Ma
SOAL AN  &  JAWAPAN, DARI  PAKAR ANDROLOGIST MALAYSIA DR ISMAIL TAMBI
Assalamualaikum Doktor.

Doktor, bersama-sama ini saya sertakan soalan-soalan yang memerlukan jawapan daripada Doktor. Harap Doktor dapat menjawabnya. Kerjasama Doktor sangat-sangat saya hargai dan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.


Jawapan ‘Professional’ dari Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi

Soalan 1

Doktor, saya baru sahaja melahirkan anak secara normal. Detik-detik melahirkan menjadikan saya begitu takut untuk memenuhi keinginan suami selagi belum cukup 100 hari. Untuk pengetahuan Doktor, luka yang saya alami semasa bersalin terpaksa dijahit selama 3 jam. Bayangkanlah betapa ngerinya pengalaman tersebut. Hal ini berlaku kerana berat bayi dalam kandungan saya pada mulanya dijangka sekitar 3kg sahaja tetapi berat sebenarnya ialah 3.65kg. Bagaimanakah cara untuk saya membantu suami  mencapai keinginannya tanpa melakukan persetubuhan? Harap Doktor dapat membantu.

Jawapan Soalan :- Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi

Anda telah selamat melahirkan seorang bayi yang sihat. Bahagian pembukaan faraj anda terpaksa dibedah untuk memberi laluan kepada kelahiran bayi. Bahagian itu telah dijahit doktor secara cermat (pasl tu mengambil masa 3 jam! ) dan kini mungkin bekas jahitan sudah bercantum dan luka dah pulih. Kedudukan luka bahagian faraj akan ditinjau doktor ketika anda menjalani pemeriksaan post-natal dan jika semua luka dah pulih anda tidak perlu risau lagi. Mungkin tempat jahitan itu keras dan ia boleh dilembutkan jika anda menyapu krim pelembut.Jika anda dah berani nak mulakan bertsetubuh dengan pasangan anda, anda boleh gunakan pelincin saperti Durex Top Gel untuk permulaan dan jika dah yakin, tak perlu megunakan apa apa pelicin. Untuk sementara waktu ketika menunggu waktu pantang selesai anda boleh lepaskan perasaan shaywat suami anda dengan mengesselkan anggota kelaminnya yang erek, antara buah dada anda, atau mengunakan tangan mengurut zakarnya atau jika anda tiada apa apa halangan, boleh mengulom zakarnya sambil mengurut zakar supaya dia mencapai kemuncak. Tentang luka bahagian anggota kelamin anda, anda tidak perlu risau kerana bahahgian itu dah pulih dan boleh berfungsi dengan baik. Soalan 2

Doktor, saya telah mendirikan rumah tangga kira-kira tujuh bulan yang lalu dan kini isteri sedang hamil dua bulan. Doktor, sudah beberapa kali saya mengalami masalah kekejangan otot paha semasa tahap klimaks bersama isteri yang membuatkan saya rasa trauma setiap kali ingin melakukan hubungan kelamin. Adakah ini masalah serius dan perlu mendapatkan rawatan segera? Atau hanya perkara biasa yang sering dialami oleh kebanyakan lelaki?

Jawapan Soalan:-  Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi

Kekejangan otot peha boleh berlaku apabila otot tersebut kejang tanpa mencapai kelegaan akibat tekanan yang berlaku ketika anda melakukan hubungan seks dengan pasangan anda. Sepatutnya otot yang kejangan akan lega setelah aktiviti yang membuatkan otot itu kejangan dah selesai. Ini boleh berlaku apabila perjalanan darah dalam otot itu tidak lancar atau akibat kekurangan kalsium atau zakat galian yang lain atau memang ia berlaku akibat tekanan. Anda boleh tukar posisi supaya otot peha kurang tekanan. Anda boleh mantapkan otot keseluruhan badan anda dengan melakukan senaman berkala. Dengan cara sedemikian semua otot badan anda tegap dan mantap dan berdaya tahan dan dapat bertahan ketika anda melakukan seks dan mencapai klimaks. Anda jangan rasa tertekan tentang perkara itu. Ia bukan suatu masalah yang serius. Jika masalah kekejangan itu masih terus berlaku walaupun anda dah lakukan apa yang disyorkan kepada anda anda perlu berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan kesihatan.

Soalan 3

Saya ada membaca satu artikel berkaitan dengan makanan-makanan yang boleh meningkatkan tahap kesuburan lelaki. Adakah pengambilan makanan seperti ini boleh diamalkan atau itu semua hanya mitos? Atau perlukah saya mengambil suplemen untuk meningkatkan tahap kesuburan memandangkan usia saya yang semakin meningkat iaitu akan mencecah 50 tahun beberapa bulan lagi.

Jawapan Soalan:- Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi

Dalam suatu kajian dimakmal, di dapati extrak Tongkat ali yang larut dalam air jika diberi kepada tikus membuatkan tikus membiak. Kajian klinikal yang dipanjangkan kepada manusia mendapati extrak tongkat ali yang larut dalam air ( Nu-Prep 100 ) membantu meningkatkan isipadu air mani dan meningkatkan bilangan dan keaktifan sperma lelaki dan membantu lelaki yang kurang subur. Jadi apa yang anda nyatakan tu memang benar, tapi bukan sebarang suplemen. Yang dapat pengesahan setakat ini ialah extract Tongkat ali yang larut dalam air. Jadi jika anda minat nak makan suplemen yang benar benar telah menjalani ujian klinikal tentang kemujarabannya membantu kesuburan lelaki, silakan makan extract tersebut. Tapi mestilah extract 'standard' yang larut dalam air yang kini ada dalam pasaran sebagai Nu-Prep 100.
PRODUK YANG DIMAKSUDKAN ADALAH NU-PREP 100 ( water soluble extract - freeze dried ) patent US & EU. Pertama di dunia bersama fakta kajian klinikal seperti AJA 2010 ( berkaitan Kesuburan - Fertility ) & Andrologia - First International Journal of Andrology June 2011 ( berkaitan LOH - late onset hypogonadism )Nu-Prep 100 Berkaitan Kesuburan AJA 2010
Nu-Prep 100 Berkaitan LOH - Late onset hypogonadism
Andrologia - First Internationa Journal of Andrologia June 2011
Soalan 4

Doktor, saya pernah terdengar cerita tentang perlu berkhatan semula atas sebab-sebab tertentu terutamanya apabila proses berkhatan itu dilakukan ketika masih bayi. Adakah benar hal ini dan jika proses berkhatan semula itu dilakukan ketika dewasa, berapa lamakah masa yang diambil untuk sembuh? Bolehlah Doktor memberikan penjelasan tentang hal ini?

Jawapan Soalan: -   Pakar Andrologist Malaysia Dr Ismail Tambi

Setahu saya bila kulit penutup penghujung zakar yang bergelar kulop itu dah dipotong buang dan penghujung zakar kelihatan terdedah,  dah tak perlu lagi untuk dibedah atau melakukan berkhatan sekali lagi! Terdapat situasi yang mana pada waktu kechil, prosedur berkhatan itu tidak dilakukan dengan sempurna. Kulit bekas penutup kepala zakar atau kulop terlekat kepada kulit kepala zakar dan ini membuatkan kepala zakar tertarik akibat cantuman kulit kepada bekas kulit kulop tu. Dalam situsai yang sebegini, kulit bekas kulop yang lekat kena dipisahkan supaya kepala zakar bebas tanpa lekatan.Ini bukan berkhatan, hanya pembedahan pemulihan.Terdengar juga sesetengah lelaki berumur menjalani berkhatan kali kedua kerana kulit zakarnya gelebeh dan mula menutupi penghujung zakar. Sudah tentu perkara ini berlaku kerana dalam usia lanjut zakar mengecut dan kulit kelihatan lebih. Bayangkan jika kulit yang lebih' itu dipotong buang melalui berkhatan. Zakar akan menjadi pendek apabila ia mengeras, tak cukup kulit untuk menyambung ereksi kerana kulit dah dibuang! Jadi jangan mengarut menjalani berkhatan kali kedua. Masalah nanti!

  Penambahan TERBARU di bulan yang mulia ini – ilmu tidak terhad 365 ( 366 hari ) ia setiap saat, setiap minit, setiap jam, setiap hari, setiap minggu & bulan ( ERTI KATA SEBENAR – 24,7, 365 ) & AKAN BERTERUSAN'JIHAD DIDIK' – IQRA, TERUSKAN ‘1 PERMULAAN YANG BAIK’. Malah email ini baru di terima dari ‘PAKAR ANDROLOGIST MALAYSIA’ ( selepas beliau pulang dari ‘TARAWIH’ ). 

SOALAN YANG DI TERIMA SEBENTAR TADI
( THURSDAY, JULY 26, 2012 11.31 AM )

Perkara ( Subject : ASTHNOSPERMIA )

Salam Dr Ismail Thambi,

Nama saya azura. Saya telah berkahwin melebihi 3 tahun dan masih belum dikurniakan anak. Saya akan melalui satu proses pensenyawaan secara tabung uji (IVF). Sekiranya suami saya mempunyai "Asthnospermia", adakah cara untuk menghalangnya daripada perkara ini berlaku. Merujuk kepada test yang dilakukan sebanyak 2x (selang dua bulan) kedua-dua test ia menunjukkan hanya 5% sahaja yang pergerakan sperma dalam tempoh masa 2jam. Boleh dr berikan senarai pemakanan seperti buah, daging yang patut suami saya kerap ambil.

Mohon pandangan YBrs.Dr

Sekian terima kasih     

JAWAPAN KEPADA SOALAN INI. 
DARIPADA DR ISMAIL TAMBI – PAKAR ANDROLOGIST MALAYSIA SEPERTI BERIKUT :-
Saya cadangkan Nu-Prep100,3 kapsul sehari,2 pagi dan satu malam.(Waktu bulan puasa,2 buka puasa dan satu sahur).Supleen ini ada jual dimana mana Farmasi Guardian.
PERHATIAN KEPADA YANG BERKENAAN.

NU-PREP 100, Jenama Malaysia terbentuk dari hasil penyelidik bersaintifik & berkriteriakan WHO yang pertama di dunia bersama kajian klinikal ( Yang Pasti BELUM ada produk berasaskan dari herba Tongkat Ali sepenuhnya berjaya hingga ketahap ini dan kini ia menjadi persaingan perubatan moden – ‘Western Medicine’ mengingkatkan testosterone TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH & terkini menjadi rujukan / panduan pakar antarabangsa ).
MAKA terdapatnya para ‘Pengguna Bijak Malaysia’ yang telah mengamalkan & mengetahui akan kehebatan, keberkesanan & kebaikan kepada kesihatan badan. TETAPI di nasihatkan semperna Hari Raya akan bakal menjelang tiba ini ‘ WAJIB – BERHENTI SEBELUM KENYANG’ yang telah di nasihatkan memandangkan terdapatnya dikalangan ‘Pengguna Bijak Malaysia’ bakal menjalani pemeriksaan, ujian kesihatan – bertemu doktor & terdapat juga yang bakal menjalani pembedahan selepas raya nanti. Ingat bulan yang mulia ini adalah satu kelebihan kepada kita semua jadikan kebaikan untuk diri walaupun anda bersama NU-PREP 100 tetapi lebih memberi kesan dengan amalan yang baik.  

YANG PASTI kebaikan dikalangan anda bacaan kencing manis – menurun ( 2 perkara terbaik berlaku - PERTAMA bacaan belasan 13-18 sebelum ini SEBELUM SARAPAN PAGI, darah tinggi – menurun, kadar stress berkurangan / menurun & sebagainya. Ini harus berlaku pada bulan yang mulia & hasilnya terbukti selepas RAYA. JANGAN PENUHKAN KLINIK DISEBABKAN ‘MAKAN BANYAK – SEMASA & SELEPAS RAYA’. BERSAMA KURANG KADAR STATISTIK TAHUNAN INI DARI SEKARANG. ( Tidak ada sebab , nak jumpa doktor selepas raya cuma jumpa berskala adalah satu permulaan yang baik atau mengikut jadual yang telah ditetapkan kepada yang sudah mempunyai masalah kesihatan & yang sihat jangan lupa berskala ). 

YANG PENTING PIHAK DOKTOR BAKAL TERKEJUT SEBAGAI CONTOH 'Pak Cik atau Mak cik' ( tapi doktor yang PEKA tanpa kira bangsa akan memanggil 'Ayah atau EMAK' satu kemenangan tahap professional dikalangan doktor di negara kita ) 


KEMENANGAN JENAMA MALAYSIA
Berfakta, Terang & Jelas.

Pertama di dunia, Kajian Klinikal berkriteriakan WHO TERBUKTI dari herba berasaskan hanya Tongkat Ali Larut Dalam Air – dikeringkan sejuk beku di patenkan di Amerika Syarikat & Eropah.

Yang berminat dari barat ( pembeli & atau pengedar, sebagainya individu berminat membeli melalui blog ) adalah BENAR yang LEBIH bijaksana sepatut lebih mengetahui akan status 3 perkara penting sesuatu produk berlandaskan WHO seperti SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI. 

Ciri terdedah seperti berikut :- ( peningkatan kesedaran ‘Pengguna Bijak’ & pihak syarikat antarabangsa yang bertambah minat untuk mendapatkan produk atau ‘extract’ untuk dipasarkan di negara masing-masing seperti EU, negara Arab, Indonesia & sebagainya ) terlalu banyak pertanyaan berkaitan kelebihan & kebaikan produk kepada kesihatan tubuh badan ( bersama fakta kajian klinikal selain berkaitan saintifik ). 

Disamping ‘pihak pembeli’ yang memberi cadangan serta ciri-ciri ‘standard’ peraturan & tempoh kelulusan & atau pendaftaran produk oleh pihak Kementerian Kesihatan Negara Berkenaan. ( atau agensi )

Perhatian :-

Jika di Eropah, journal perubatan amat di nantikan oleh pengguna bijak / perminat. Tahukah anda nilai suatu kajian klinikal pada journal – selain kos , masa & pergorbanan lain oleh para penyelidik. Kejayaan ia telah & atau berjaya mengubah cara hidup individu’ Tingkah Laku’ kearah lebih baik dari sudut kehidupan harian selain makanan berkhasiat, kesihatan tubuh badan & sebagainya yang membantu kearah kesejahteraan. Yang terbaik ada juga di antaranya berjaya memanjangkan umur dari kadar serendah mungkin atau 6 – 12 minit atas kebaikan journal & kesedaran kita. ( seharian & seterusnya )


     Pakar ‘Andrologist’ Malaysia ( hingga kini hanya beliau ), bertanggungjawab menjalankan ‘Kajian Klinikal’ yang mengambil masa bertahun-tahun. Sebagai Pakar yang dilantik sebagai ‘konsultan’ oleh pihak Biotropics Malaysia Berhad ( Syarikat Berkaitan Kerajaan - GLC ) untuk menjalankan penyelidikan beliau tahu akan arah tuju negara dari sumber ‘Harta Khazanah Negara’ yang berasaskan dari herba Tongkat Ali semata-mata ( hanya satu ramuan SAHAJA ). Jika selama ini ia senonim dengan kehebatan melalui mulut ke mulut dengan ‘testimonial’ sudah sampai waktunya di terjemahkan secara saintifik bersama kajian klinikal berkriteriakan WHO. Bukti yang di nantikan ini amat penting demi kemajuan industeri herba negara. ( secara tidak langsung telah memuliakan tahap nenek moyang terdahulu bahawa ada keistimewaan pada Tongkat Ali ). Kebenaran produk Tongkat Ali Nu-Prep dikeringkan sejuk beku  ( WSE -Water Soluble Extact – Freeze Dried ) berjaya di patenkan di Amerika Syarikat ( US ) & Eropah ( Europe ).

Kehebatannya Tanpa Bahan Terlarang / DADAH ( no drugs ) ini berjaya menjadi panduan / rujukan antarabangsa setelah di siarkan pada journal antarabangsa – laporan perubatan oleh pelbagai pihak memandangkan ia merupakan satu persaingan kepada ‘Perubatan Moden’ ( western medicine ) – memantapkan testosterone.

Fokus & tanggunjawab sampingan yang menjadi utama selain dasar atau cara pemasaran sebagai pakar beliau sedar sepenuhnya cara ini bakal akan menfaatkan negara serta membersih nama herba Tongkat ali di mata dunia yang selama ini terdapatnya produk di campurkan bahan terlarang untuk melariskan jualan ( masih ada negara yang ‘tidak membenarkan Tongkat Ali’ dipasarkan ) & masih ada yang tidak pasti atau TAHU dengan memberi kenyataan bahan ia BERACUN yang boleh merosakan HATI pengamalnya, ( ini telah di buktikan pada journal kesihatan antarabangsa dengan ‘keywords’ Adaptogen -  yang disiarkan, yang pasti  ini adalah tugas besar untuk negara )KEHEBATAN TESTOSTERONE SEMULA JADI TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH
KEPENTINGAN TAHAP TESTOSTERONE SEBAGAI PERTUNJUK TAHAP KESIHATAN SESEORANG.

APAKAH akan berlaku satu kebenaran bahawa ‘ SEK,hubung kait JANTUNG’ sebagai aras pertunjuk seseorang lelaki itu SIHAT atau sebaliknya. MAKA AKAN BERLAKU SUATU ‘DISCOVERY’ BAHAWA TESTOSTERONE ADALAH  JAWAPANNYA!! 

(Testosterone – semulajadi bukan dari ‘BAHAN TERLARANG / DADAH’ )
ANDA, Pengguna Bijak akan berada jauh dari doktor biasa di klinik, TANPA DOKTOR PAKAR atau sebaliknya JIKA AMALAN BERMULA DARI SEKARANG

  KENCING MANIS

                 i.        Kencing Manis – Jenis 1
  ( type 1)
  69 Pesakit / Menghidap

                 i.        Kencing Manis- Jenis 2
                 ( type 2 )
                  580 Pesakit/ Menghidap
Kedua-dua jenis pesakit Kencing Manis ( type 1 & 2, kesemuanya), didapati jumlah purata paras ‘Testosterone’ adalah lebih rendah dari mereka yang ‘Normal’ ( dari keputusan ujian darah –‘Sebelum & Selepas  6 bulan )

Terutama lelaki, ramai tidak tahu bahawa kegagalan fungsi ereksi adalah satu daripada pertanda awal bagi penyakit kardiovaskular, seiring dengan diabetis, hipertensi, kolesterol tinggi dan penyakit jantung
Kemajuan Sains – Perubatan Moden 2010 FAKTA dicadangkan pada seminar kesihatan antarabangsa oleh pakar, suatu hari nanti ‘Testosterone’ sebagai digunakan sebagai pengukur untuk membantu meramalkan yang lelaki lebih cenderung untuk mendapat penyakit kardiovaskular
Kemajuan Sains – Perubatan Moden 2010 FAKTA dicadangkan pada seminar kesihatan antarabangsa oleh pakar, suatu hari nanti ‘Testosterone’ sebagai digunakan sebagai pengukur untuk membantu meramalkan yang lelaki lebih cenderung untuk mendapat penyakit kardiovaskular. Kaji selidik di beberapa hospital pakar sudah bermula berkaitan pesakit JANTUNG ( hubung kait SEK )

Juga terdapatnya pesakit di beri ubat ( dengan memaklumkan pesakit bahawa ‘ubat ini akan menyebabkan tumbuh misai lebih banyak’!!!. Sudah pasti ubat ‘western medicine’ ).
Berpunca akibat kadar kolesterol dan diabetis yang tinggi ( terdapat pada bacaannya ), akan berlaku pengempulan lemak di sepanjang dinding arteri maka salur darah sempit dan jalanan darah tidak lancar lantaran berisiko perjalanan atau pengaliran darah yang tidak secukupnya ke bahagian organ di dalam badan. Perlu diketahui bahawa bahagian alat kelamin lelaki mempunyai salur darah lebih kecil berbanding di bahagian lain tubuh badan ( lebih kecil dari salur darah di jantung ). MAKA, apabila salur darah bermasalah, akan melibatkan gangguan organ lain di dalam tubuh lebih-lebih lagi  JANTUNG.

Terdapat soalan 1-15 berhubung kehidupan ‘seksual’ pesakit sebagi contoh seperti berikut :- ( ringkasan)
                  i.        Berapa kali hubungan sek dilakukan seminggu / sebulan.
                ii.        Eraksi / penetration

Mudah terangsang & sebagainyaKebenaran Fakta, TERLEPAS PANDANG. 
INSTITUT  PENYELIDIKAN  PERHUTANAN  MALAYSIA (FRIM)
Hubungi  03- 6279 7000
www.frim.gov.my/ feedback@frim.gov.my
Contoh :
Pada 2007, The Star, pihak FRIM  mendapati produk dipasaran  hanya mempunyai kandungan aktif dibawah 0.25 – 1.6% dalam minuman, tidak dapat membantu atau memberi ‘kesan kebaikan kepada pengguna’. 

( Analysis by the ministry, universities & FRIM showed that Tongkat Ali contain is at a minimum level in many drinks & did not have any effect at all )

Perhatian : – Produk bersasakan herba Tongkat Ali dipasaran  mencuri harta intelek / cendiakawan Negara.  Forest Research Institute Malaysia
 Pengguna Bijak, sila pasti & laporkan. ( KADAR SEGERA ) ANDA YANG BERKUASA.

Adakah ini menunjukkan bahawa kedududkan FRIM tidak mendatangkan ‘IMPAK’ masyarakat atau yang ‘BERKENAAN  atau NGO’. Ini adalah ‘TERANG & JELAS’  telah berlaku serta sedang berlaku & akan terus berlarutan hingga 2020 atau SELAMANYA. Kita semua TELAH DITIPU.
Isu  berkaitan :-

i.                    TIPU – Bahan kandungan yang tidak mencukupi,  TIDAK MENDATANGKAN KEBAIKAN.
ii.                  APA JENIS PROSESNYA ( adakah benar-benar larut dalam air 100% - SEPENUHNYA )
iii.                Apa risiko ‘Side Effect’ kepada pengguna. ( buah pinggan rosak atau mendapat kencing manis dalam tempoh 365 hari – amalkan waktu pagi, tengahari & malam )
iv.                Bahan informasi ‘Kebaikan & Keberkesanannya’, selama ini hanya kajian kepada haiwan yang tidak pasti. Yang sebenarnay kajian klinikal tercatat pada journal kesihatan – lapuran perubatan 2010 ( baru ) TETAPI BAGAIMANA IA DISAMPAIKAN SEAKAN-AKAN  SAMA ATAU ADA YANG TERUS MENIRU DARI FAKTA KAJIAN ATAU PENDEKATAN PENYAMPAIAN BERBEZA TETAPI MAKSUD YANG SAMA.
ADAKAH ini mencuri hak pencipta atau harta interlek  atau ?


                                                          
YANG PASTI KEBENARAN & KEMENANGAN  PENGGUNA HANYA DI MAHKAMAH TRIBUNAL TUNTUTAN PENGGUNA MALAYSIA
(TTPM ) 03-4042 4181 / tppm.kpdnkk.gov.my

Tribunal pengguna dikagumi dunia. ( Rabu 17 Ogos 2011 )
Mana ada negara di dunia yang dengan hanya 1 pound sterling atau RM5. Seorang rakyatnya yang teraniaya boleh mengadu apa sahaja kepada sebuah tribunal pengguna. Dan seterusnya dia menikmati pula ganjaran daripada ketidakadilan yang diterimanya.

Contoh berkaitan ( atau sebaliknya ) : -
Pada Khamis 17 Mac 2011, pasangan dakwa kaedah rawatan mengelirukan, firma perubatan diarah pulangkan wang RM14,000. “ peringkat awal mendapatkan rawatan syarikat berkenaan, beberapa kali saya dimasukkan ke hospital hingga saya berasa tiada perubahan & berhenti daripada memakan ubat dibekalkan itu. ” Dalam penghakiman, mengikut Seksyen 9 & 10 Akta Perlindungan Pengguna 1999,  representasi & perlakuan yang dilakukan syarikat berkenaan adalah palsu & mengelirukan mangsa berhubung perkhidmatan & kualiti diberikan.

Contoh seterunya TERBARU. ( ringkasan )
Johor Bahru, 10/01/2012. ‘ADUH ! galaxy lesung batu’ lelaki rugi RM 3,250 beli 3 telefon bimbit dalam talian. Terkejut apabila hanya menerima lesung batu berharga RM 14.50, sehari selepas melunaskan pembayaran. Membawa perkara terbabit ke TRIBUNAL TUNTUTAN PENGGUNA MALAYSIA (TTPM)

Presiden TTPM, Quaik Chong Yu menegaskan penuntu perlu mamfailkan kes hanya terhadap satu pihak saja kerana pasti timbul masalah pada peringkat penguatkausaan jika perintah dikeluakan.

TTPM mengarahkan mengembalikan RM3,250 dalam tempoh 14 hari selepas perintah dikeluarkan manakala tuntutan terhadap syarikat digugurkan. ‘ Lesung tu pula boleh disimpan di rumah’.

Pengguna Bijak, sila pasti & laporkan.( KADAR SEGERA ) ANDA YANG BERKUASA
  

Nasihat Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM - MOH, Ministry of Health, Malaysia). KENALI UBAT ANDA !


AWAS. JANGAN BELI DAN JANGAN GUNA UBAT-UBATAN TIDAK BERDAFTAR.
Ubatan tradisional tidak berdaftar dan dicampur racun berjadual seperti steroid, sildenafil, phenylbutazone boleh memudaratkan dan mengancam nyawa.

AWAS, makanan tambahan dan minuman seperti kopi dalam peket (3 dalam 1 ) dengan harga yang tidak munasabah kerana disyaki dicampur dengan racun berjadual. Pengambilan produk seperti ini boleh memudaratkan dan mengancam nyawa.KENALI UBAT ANDA!. Bahagian Penguatkuasaan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia
Tel: 03 - 7841 3200 Faks : 03 - 7968 2251. Laman web: www.pharmacy.gov.my. Email:pharmacy1@moh.gov.my.

JIKA MASIH WAS-WAS, TIDAK PASTI ATAU INGIN TAHU STATUS SESUATU PERKARA BERKAITAN PRODUK DAN ATAU JIKA INGIN TAHU PRODUK YANG DISENARAI HITAMKAN BERSAMA PERNGILANG/PENGELUAR PRODUK SELAIN NO KELULUSAN MAL ATAU SUDAH BERFARTAR. SILAKAN INILAH MASANYA DAN PELUANG SEBAGAI PENGGUNA BIJAK MALAYSIA MENGGUNAKAN KEMUDAHAN YANG TELAH DI SEDIAKAN OLEH PIHAK KKM.


1.       Perbezaan.
Proses yang berbeza ( hubung kait produk siap & kandungan bahan aktif yang dapat memberi kebaikan kepada kesihatan tubuh badan )

Proses biasa ( dari dulu – potong kecil di rebus berjam-jam dari 5 gelas hingga jadi 2 gelas & atau prosed ‘Larut Air’ ( spray dried ). TAHUKAH ANDA ( did you know ) bahawa perkara yang berkaitan seperti berikut :-

·        Adakah 100 % larut dalam air ( SEPENUHNYA )
·        Apakah kandungan bahan aktif.
·        Ujian Haiwan (  berterusan hingga kini, dijadikan isu membunuh haiwan. TETAPI ini adalah perlu sesuatu proses yang wajib dilalui oleh sebarang produk untuk di komersialkan terlebih dahulu menjalani ujian pada haiwan sebelum ‘manusia mengambil & mengamalkan’).

Ini keutamaan, memandangkan keracunan atau kracunan kronik pada manusia dalam masa singkat dan atau jangka panjang. Kerosakkan organ dalaman seperti buah pinggang & atau hati.

Contoh berkaitan seperti setiap tahun, jumlah  pesakit yang memerlukan rawatan ‘dialisis’ meningkat setiap tahun. Ternyata kini satu perniagaan yang menguntungkan menyediakan rawatan ‘dialisis’ dengan kos yang amat baik sebagai pengusaha serta kelebihan bayaran selain dari golongan yang mampu setiap minggu (3 kali) serta selain di benarkan pengeluran akuan 2 KWSP ( EPF ), bayaran NGOs selain bantuan Pusat Zakat.( telah mengeluarkan berjuta-juta ringgit, tugas besar / berat ini di teruskan  yang bakal akan datang adalah lebih baik di peruntukan kepada pendididkan & sebagainya dari ‘ rawatnan dialysis ini’ INI PERLU DARI SEKARANG TERUS MENDIDIK SEDIKIT SEBANYAK AKAN MEMBANTU MENURUNKAN PERATUS TERSEBUT  )

YANG NYATA, pihak kami dinasihatkan oleh seorang doktor dari negara luar yang melawat ‘Halfest 2011’ PWTC. Yang memuji akan kebaikan produk Malaysia berasaskan Tongkat Ali pertama di dunia dipatenkan di Amerika & Eropah bersama kajian klinikal berkriteriakan WHO - & juga menasihatkan kami ‘BAHAWA PERNIAGAAN TERBAIK PADA WAKTU INI DI NEGARA KITA ‘MALAYSIA’ ADALAH MELIBATKAN DIRI DALAM PERNIAGAAN RAWATAN DIALISIS KERANA IA AMAT MENGUNTUNGKAN  SEPERTI TELAH DI NYATAKAN DI PARLIMEN BARU-BARU INI BAHAWA PERATUS YANG MEMERLUKAN RAWATAN DIALISIS TERUS MENINGKAT. ( saya ada nota keratan akhbar tersebut, bila di tunjukan kebenaran tersebut ‘KAMI BERDUA KETAWA BESAR’ memang benar suatu yang mulia terus mendidik pengguna bijak dalam masa yang sama apakah benar ia mencapai maksud , sealiran kenyataan kerajaan Malaysia )  

·        Pada MAHA NS 2012 ( 25 Jun – 1 Julai 2012, di Paroi ) di bawa terus oleh Jabatan Pertanian ( DOA ), masih terdapatnya di kalangan kita yang masih ‘Mengatakan bahawa Tongkat Ali adalah racun’. Sedih kerana beliau ini adalah bekas pesara ( Mardi – belasan tahun dahulu ) tetapi mungkin ingin mencuba nasib dengan menglontarkan ‘Kenyataan’ atau sememangnya TIDAK ADA ILMU dari akhbar atau melalui internet ( kurang / malas mencari, jesteru membaca ).

TETAPI APABILA DITUNJUKKAN laporan ‘ LFT – Liver Function Test’ dari lab terkemuka iaitu ‘ Gribbles Pathology – Trusted Internationally’  ( selain KPJ – Pathology ) setelah pengambilan berterusan dari 2007 hingga Mac 2012 ( melebihi 732,000 mg )  TIDAK MAHU MENGETAHUI LANSUNG LALU PERGI TANPA JAWAPAN.

Kebijaksanaan Pakar seperti pelawat tadi amat penting & perlu untuk di sampaikan jawapan. Contohnya ‘ Ujian dilakukan di makmal – dengan dos berapakah dan tempoh kerosakkan akan berlaku pada manusia  menunjukkan hasil keroskan pada buah pinggang ( KIDNEY )  & atau HATI ( LIVER ) selain ujian haiwan 14 hari & atau 28 hari atau lebih ( dengan dos 4000-5000 mg, tidak menyebabkan kematian pada tikus )

Apabila mendapat kelulusan dari KKM ( mula mencampurkan bahan terlarang – untuk CEPAT UNTUNG )

2.       Kejayaan.
Terhasil dari proses yang tercanggih ( Best Available Technology – BAT ), kini bertanggungjawab untuk membukti kebijaksanaan saintis & penyelidik MALAYSIA berkelayakan luarbiasa berhadapan satu “reformasi” menuju kearah bukan sahaja ‘alternative’ dari sumber traditional malah TETAP MENJADI PERSAINGAN PERUBATAN BARAT ( western medicine – TANPA BAHAN TERLARANN / NO DRUGS ). Ini kejayaan pertama di dunia – malah menjadi rujukan / panduan antarabangsa ‘ BAKAL MENJADI SATU INDUSTERI HERBA SEBAGAI PENERAJU & PENJANA EKONOMI BARU DUNIA.

Kejayaan ini – adalah sesuatu yang tidak boleh di perlekehkan lagi ( atau diperdayakan atau disorok kajian klinikal oleh pihak tertentu untuk menidakkan akan pencapaian produk berasaskan dari herba Tongkat Ali yang terbaik di dunia hanya terdapat di MALAYSIA SAHAJA ( seperti dinyatakan oleh seorang profesor dari Surabaya Universiti. Indonesia ). Ini umpama satu contoh baik seperti ‘kelapa sawit’ contoh mudah  di fahamkan untuk satu hektar hasilnya – 1kilo di Malaysia TETAPI jika di Indonesia ia memerlukan 3 hektar untuk sama hasilnya di Malaysia. Ini bukan hanya sains, kelebihan ketara  lebih kepada pemberian Yang Maha Esa - ‘Keistimewaan Bumi Bertuah Malaysia’

3.       Bersaintifik.
Sudah pasti semua tahu bahawa ujian haiwan sahaja, telah terbukti dari proses yang LAMA & ATAU  larut air di dapati haiwan tersebut di berikan dosnya & dalam ujian tersebut terdapatnya beberapa tikus MATI. Ini tidak boleh di jadikan asas penuh untuk menkomesialkan produk -  BAKAL AKAN MEMUDARATKAN KESIHATAN MANUSIA

Pengalaman berkaitan 'Putaran Tongkat Ali Nu-Prep 100'. Pertama di dunia sealiran 3 perkara penting protokol WHO iaitu produk 'SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI'.( seperti yang sedang di bukukan )
(Perhatian, Untuk Pengetahuan Umum.)

Ianya bukan hanya mengenai ‘menjual produk’ tetapi tugas sebenar yang teramat berat dipikul  cara pendekatan memberitahu informasi terkini kepada masyarakat bukan hanya di Malaysia malah antarabangsa.   ( Pengalama baik dan sebaliknya ).

Ia merupakan pengalaman yang amat berharga dan memerlukan kesabaran yang amat tinggi, kesediaan mendengar, kebijaksanaan menjawab bersama fakta, memberi ruang dan peluang, setuasi menang-menang, hubung kait sains dan kemajuan ummah kerana produk yang terjamin selamat ini adalah terulung dan pertama di dunia berasaskan hanya pati asli dari herba Tongkat Ali ( Eurycoma Longifolia /   Long  Jack bersama Teknologi Tercanggih – Best Available Technology( BAT))  proses yang berjaya dipatenkan ( Larut Air 100% - di kering sejuk bekun / Freeze Dried )  juga merupakan satu-satunya, pertama di dunia yang mempunyai kajian klinikal dan tercatat pada ‘journal kesihatan antarabangsa ‘. ( kejayaan ini adalah benar yang tidak pernah dipunyai oleh mana-mana produk seumpamanya yang berasaskan dari herba TONGKAT ALI di Malaysia atau luar negara. Ini adalah kebanggaan negara setanding kebaikan ubat moden – western medicine ) berperanan hebat tetapi ia bukanlah dadah atau terkandungnya bahan terlarang seperti pada senarai bahan terlarang oleh mana-mana pihak dalam dan luar negara sebelum ia dibenarkan untuk dijual dan berada dipasaran,  hasil penyelidikan oleh para cendiakawan negara terbukti tumbuhan yang ada di negara kita dari zaman nenek moyang terdahulu sememangnya amat bijak dan mengetahui kehebatannya kini telah dimuliakan melalui kenyataan dan prosesnya – mengikut masa dan kemajuan arus permodenan serta penuh fakta yang tidak boleh dipertikaikan oleh mana-mana pihak sehingga sekarang samada anda dari pihak individu yang berpelajaran tinggi / golongan professional seperti doktor, professor, peguam, pengarah, pegawai, imam, ustaz, anggota beruniform, university, agensi , jabatan dan kementerian  dan sebagainya dari dalam atau luar negara ).

Inilah pertama kemenangan negara dari hasil buminya yang berasas dari tumbuhan bergelar Tongkat Ali dan ia adalah  “Harta khazanah Negara” kebanggaan Malaysia. SEPERTI YANG DIJANJIKAN SEBELUM INI PENGALAMAN BERSAMA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA BERSAMA SOALAN SEPERTI BERIKUT:- ( masih ada yang belum di perkemaskan )

 ( pelbagai ragam seperti kenyataan  dan jenis soalan dilontarkan seperti berikut :- )
1.      Tongkat Ali ( adalah racun )
2.      Tongkat Ali ( tipu )
3.      Tongkat Ali ( merosakkan buah pinggang )
4.      Tongkat Ali ( tak membantu )
5.      Tongkat Ali ( mana bukti dipatenkan )
6.      Tongkat Ali ( ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia )
7.      Tongkat Ali ( ada Halal – JAKIM )
8.      Tongkat Ali ( habuk atau hampas kayu )
9.      Tongkat Ali ( ada kajian tak )
10.  Tongkat Ali ( boleh bawa maut )
11.  Tongkat Ali ( apa bezanya dengan yang lain dipasaran )
12.  Tongkat Ali ( bahan mentah mana dapat, dah nak pupus )
13.  Tongkat Ali ( mana ada proses terbaik ‘Best Available Technology’ BAT )
14.  Tongkat Ali ( professor / doktor yang terlibat adalah ‘ kang kong ‘
15.  Tongkat Ali ( semuanya sama sahaja )
16.  Tongkat Ali ( campur dadah / bahan terlarang )
17.  Tongkat Ali ( boleh buat pengguna ‘hypo atau hyper’ )
18.  Tongkat Ali ( tak boleh di makan bersama ubat hospital )
19.  Tongkat Ali ( perempuan tak boleh makan , hanya untuk lelaki )
20.  Tongkat Ali ( kuat macam ubat ‘western madicine’ )
21.  Tongkat Ali ( orang sakit jantung tak boleh makan – sebab dah ambil ‘aspirin’ )
22.  Tongkat Ali ( tak macam ‘viagra )
23.  Tongkat Ali ( orang Arab – cakap Malaysia Viagra )
24.  Tongkat Ali ( kapsul – racun / jenis tidak halal )
25.  Tongkat Ali ( membantu orang kena ‘gout’)
26.  Tongkat Ali ( membantu saya dapat anak )
27.  Tongkat Ali ( bagus , mudah tak letih memandu jauh )
28.  Tongkat Ali ( kencing manis tak boleh makan )
29.  Tongkat Ali ( membantu baca kencing manis turun )
30.  Tongkat Ali ( memudahkan bangun pagi )
31.  Tongkat Ali ( saya dah lama tak demam bila kena hujan )
32.  Tongkat Ali (pergi gym 3 jam rasa tak letih – tak perasan tak letih pada waktu malam)
33.  Tongkat Ali ( bantu – kini badan dak kemerahan bahagian kena ‘stroke’  tangan dan kaki dah rasa panas)                    
34.  Tongkat Ali ( memang penyelamat saya )
35.  Tongkat Ali ( mahallah )
36.  Tongkat Ali ( banyak sangat di pasaran yang mana satu terbaik )
37.  Tongkat Ali ( boleh lama ke )
38.  Tongkat Ali ( boleh bantu ketegangan )
39.  Tongkat Ali ( boleh campur dengan herba lain )
40.  Tongkat Ali ( Malaysia punya )
41.   Tongkat Ali ( doktor tak benarkan saya makan )
42.  Tongkat Ali ( isteri marah )
43.  Tongkat  Ali ( nanti suami saya buat hal )
44.  Tongkat Ali ( dah tua buat cara tualah, isteri tak beri )
45.  Tongkat Ali ( mana nak dapat bekalan seterusnya / nak beli lagi nanti )
46.  Tongkat Ali ( pernah nampak dalam suratkahbar )
47.  Tongkat Ali ( kalau belajar malam bagus ke )
48.  Tongkat Ali ( budak boleh makan )
49.  Tongkat Ali ( perempuan mengandung atau menyusu boleh ke )
50.  Tongkat Ali ( boleh makan dengan ubat darah tinggi, kencing manis dan gout )
51.  Tongkat Ali ( extract macamnana )
52.  Tongkat Ali ( mana dapat )
53.  Tongkat Ali ( tak pernah dengan ada kajian )
54.  Tongkat Ali ( kerajaan punya )
55.  Tongkat Ali ( boleh lawas kencing )
56.  Tongkat Ali ( kena prostate, boleh ke )
57.  Tongkat Ali ( saya ada masalah jantung – by past )
58.  Tongkat Ali ( lutut sakit , boleh ke )
59.  Tongkat Ali ( saya dulu sakit belakang , tapi dah ok )
60.  Tongkat Ali ( selsema hilang dah )
61.  Tongkat Ali ( kulit  tak kering )
62.  Tongkat Ali ( mudah saya nak solat )
63.  Tongkat Ali ( anak saya belikan )
64.  Tongkat Ali ( pakar yang nasihatkan saya )
65.  Tongkat Ali ( mengapa tak dijadikan ‘medicine’)
66.  Tongkat Ali ( dah lama dari zaman nenek moyang )
67.  Tongkat Ali ( orang putih pun makan / ambil lelaki dan perempuan )
68.  Tongkat Ali ( darah tinggi saya dah turun )
69.  Tongkat Ali ( saya tidur lena / nyeyak , tak bangun kencing malam ) 
70.  Tongkat Ali ( main golf – wahh bestlah )
71.  Tongkat Ali ( badan saya kerap berpelu bila buat kerja, kalau senaman jogging lagi berpeluh )                     
72.  Tongkat Ali ( koi dah mkn memang fawor  3 raun )
73.  Toagkat Ali ( kakak saya dah dapat zuriat )
74.  Tongkat Ali ( memang awet muda – bertenaga )
75.  Tongkat Ali ( nenek saya, makan sebab sakit lutut )
76.  Tongkat Ali ( saya ada banyak di kebun – 10 ekar dah 11 tahun- arahan potong )
77.  Tongkat Ali ( saya tanam nak jual – ada atas bukit di kedah )
78.  Tongkat Ali ( haram di China, Taiwan dan korea )
79.  Tongkat Ali ( Taiwan, akta KKM ramuan aktif 20% adalah medicine bukan traditional )                    
80.  Tongkat Ali ( Taiwan, ‘side effect’  dalam tempoh jangaka panjang )
81.  Tongkat Ali ( kalau dapat Japan paten, nanti ; submit fresh application untuk "Korea market"                   
82.  Tongkat Ali ( nak beli ‘extract’ mengapa kena beli di Amerika )
83.  Tongkat Ali ( syarikat lain ‘export’ ke USA )
84.  Tongkat Ali ( kilang ada di klang dan bangi, juga )
85.  Tongkat Ali ( kenapa yang lain murah sangat )
86.  Tongkat Ali ( air kencing bersih, kalau campuran kopi tu.. bau busuk )
87.   Tongkat Ali ( macamana nak jadi ahli )
88.  Tongkat Ali ( MLM ke )
89.  Tongkat Ali ( banyak kenapa dapat kelulusan )
90.  Tongkat Ali ( period paint saya hilang )
91.  Tongkat Ali ( panaslah )
92.   Tongkat Ali ( susah nak dapt yang sebenar- produk terbaik )
93.  Tongkat Ali ( saya nampak, dapat hadiah mengaji )
94.  Tongkat Ali ( memang yang ini benar melalui website,banyak yang lain tak ada fakta & pakar/konsultan)                    
95.  Tongkat Ali ( emak dan bapa saya makan )
96.  Tongkat Ali ( ambil lepas makan atau sebelum )  
97.  Tongkat Ali ( pahit sangat )
98.  Tongkat Ali ( pasaran lain dah jatuh berasakan herba Tongkat Ali )
99.  Tongkat Ali ( di Chow kit, sama ke )
100.                      Tongkat Ali ( saya beli murah , sama brand )
101.                      Tongkat Ali ( saya ambil selang –selang )
102.                      Tongkat Ali ( saya dapat period balik, umur 54 tahun )
103.                      Tongkat Ali ( kurang iklan TV dan bill board )
104.                      Tongkat Ali ( resdung saya , mata dulu bahagian bawah hitam, kini hilang )
105.                      Tongkat Ali ( lutut memang tak sakit lagi )
106.                      Tongkat Ali ( makan dengan daging sekali-kali memang baik )
107.                      Tongkat Ali ( saya tak minat, saya masih bertenaga )
108.                      Tongkat Ali ( banyak mazi )
109.                      Tongkat Ali ( saya campur dengan teh )
110.                      Tongkat Ali ( boleh makan / ambil 4 biji / kapsul )
111.                      Tongkat Ali ( semalam saya main bola, memang tak letih )
112.                      Tongkat Ali ( bagai tak percaya, pertama kali dalam hidup saya pergi balik Perlis pandu tak letih )                                 
113.                      Tongkat Ali ( ini dr ismail tambi punya ke )
114.                      Tongkat Ali ( pakarnya siapa )
115.                      Tongkat Ali ( cara marketing salah )
116.                      Tongkat Ali ( saya yang masih muda boleh ke )
117.                      Tongkat Ali ( saya susah nak tidur )
118.                      Tongkat Ali ( boleh bantu ‘sponsor’  pelajar )
119.                      Tongkat Ali ( nak masuk pameran di tempat lain )
120.                      Tongkat Ali ( orang nak 5 minit terus boleh tak )
121.                      Tongkat Ali ( bantu luka cepat sembuh  dan dalaman baik cepat lepas kemalangan )                                
122.                      Tongkat Ali ( tapak kaki, kulit cepat tumbuh rendam ‘di hot spring’ kulit kaki tanggal )                                
123.                      Tongkat Ali ( selamat ke )
124.                      Tongkat Ali ( bagi 5 botol kawan tempah, suruh belikan )
125.                      Tongkat Ali ( boleh tunggu saya pergi ATM )
126.                      Tongkat Ali ( saya belikan untuk suami , dia tu..degil sangat )
127.                      Tongkat Ali ( ibu pejabat dimana )
128.                      Tongkat Ali ( tak pandai jual , bagi saya jual )
129.                      Tongkat ali ( siapa yang buat ni..)
130.                      Tongkat Ali ( kilang kat mana )
131.                      Tongkat Ali ( saya dah 60an... boleh ke )
132.                      Tongkat Ali ( beli untuk lain kali boleh dapat murah sikit )
133.                      Tongkat Ali ( tak pasti macam sama yang lain je...)
134.                      Tongkat Ali ( tak pernah dengar,  bila dapat paten )
135.                      Tongkat Ali ( ini FRIM punya )
136.                      Tongkat Ali ( dr azizol yang buat kan )
137.                      Tongkat Ali ( dulu pernah dengar tapi ada ubi jaga )
138.                      Tongkat Ali ( kilang hidup lagi ke )
139.                      Tongkat Ali ( apa tak masuk kedai  ubat Cina 0
140.                      Tongkat Ali ( kalau dah ‘expire’ buat apa )
141.                      Tongkat Ali ( mana kelulusan KKM / MAL )
142.                       Tongkat Ali ( encik makan / ambil hari-hari )
143.                      Tongkat Ali ( wahh... untunglah isteri  encik )
144.                      Tongkat Ali ( anak dah berapa )
145.                      Tongkat Ali ( dah berapa lama ambil / makan )
146.                      Tongkat Ali ( di US & Japan tu...dari encik ke )
147.                      Tongkat Ali ( mahal ke nak dapat paten )
148.                      Tongkat Ali ( saya ada kencing manis dan yang tu...dah kurang kuat )
149.                      Tongkat Ali ( dia bangun dulu pada subuh pagi bukan jam loceng atau h/phone yang berbunyi )                                
150.                      Tongkat Ali ( mood kerja ada )
151.                      Tongkat Ali ( buat rasa macam kencang jee..)
152.                      Tongkat Ali ( tak payah cerita banyak bak 2 blister )
153.                      Tongkat Ali ( macamana jualan )
154.                      Tongkat Ali ( nak meniaga boleh ambil loan )
155.                      Tongkat Ali ( cuba beritahu khasiatnya )
156.                      Tongkat Ali ( untuk apa )
157.                      Tongkat Ali ( yang ni betul-betul  100% larut air )
158.                      Tongkat Ali ( di Sarawak ada ke )
159.                      Tangkat Ali ( Sabah / Brunei ada ke )
160.                      Tongkat Ali ( Indonesia dah ada ke )
161.                      Tongkat Ali ( apa tu larut air )
162.                      Tongkat Ali ( macam ubat hospital – table )
163.                      Tongkat Ali ( saya nak khawin, ia baik untuk saya )
164.                      Tongkat Ali ( kat Langkawai tu sama tak )
165.                      Tongkat Ali ( di mana tebaik )
166.                      Tongkat Ali ( yang terbaik setelah berapa tahun  - dalam hutan )
167.                      Tongkat Ali ( saya nak anak lelaki )
168.                      Tongkat Ali ( boleh minum dengan arak )
169.                      Tongkat Ali ( waktu terbaik ambil / makan sebelum bersukan )
170.                      Tongkat Ali ( suami saya doktor tapi dia kurang yakin )
171.                      Tongkat Ali ( yang datang banyak kali, tengok kiri dan kanan baru beli )
172.                     Tongkat Ali ( boleh cuba yang ‘tester’ )
173.                      Tongkat Ali ( kalau saya sakit, saya cari awak )
174.                      Tongkat Ali ( Tongkat Ali yang hitam tu... okey tak )
175.                      Tongkat Ali ( macamana nak hubungi pakar )
176.                      Tongkat Ali ( kilang boleh tengok / melawat )
177.                      Tongkat Ali ( dengan Pasak Bumi sama tak )
178.                      Tongkat Ali ( melancarkan darah )
179.                      Tongkat Ali ( macam pening-pening )
180.                      Tongkat Ali ( brand lain pun boleh juga / okey )
181.                      Tongkat Ali ( tangan bengkak dari bahu ke jari tangan sebelah kanan- setelah 3 hari okey)                                
182.                      Tongkat Ali ( nak kata bagus, berselera saja ‘anytime’ )
183.                      Tongkat Ali ( rambut tumbuh )
184.                      Tongkat Ali ( sakit pinggang boleh ke )
185.                      Tongkat Ali ( ada kolesterol boleh ambil )
186.                      Tongkat Ali ( saya dah 3 tahun tak ada zuriat )
187.                      Tongkat Ali ( saya  ambil tiap-tiap bulan )
188.                      Tongkat Ali ( betul-betul tak ada dadah )
189.                      Tongkat Ali ( memanglah awak saja yang betul )
190.                      Tongkat Ali ( kenapa tak masuk akhbar  The Star atau NST , tentang paten )
191.                      Tongkat Ali ( tak tahu jangan cakaplah )
192.                      Tongkat Ali ( saya dah jual lagi, buat ‘business baru’ )
193.                      Tongkat Ali ( saya buat dengan kos hampir 2 juta, rosak / pecah mesin, 
                   MACAM MANA AWAK PUNYA BOLEH- AWAK SIAPA YE )
194.                      Tongkat Ali ( belum ada syarikat herba saman menyaman antara satu sama lain)                                 
195.                      Tongkat Ali ( warna dan kotak memang cantik )
196.                      Tongkat Ali ( warna kotak mesti ada kod warna )
197.                      Tongkat Ali ( huruf  brand tu..tak ada dalam computer )
198.                      Tongkat Ali ( depan pelanggan luar negara / tak berminat & keliru)                                 
199.                      Tongkat Ali ( yang berumur memang terbaik )
200.                      Tongkat Ali ( pancutan masih dapat lagi )
201.                      Tongkat Ali ( boleh banyak kali ke )
202.                      Tongkat Ali ( setelah cuba 15 kapsul, uji cuba ‘alamak macam gempa bumi’
203.                      Tongkat Ali ( kita kena sokong produk tempatan )
204.                      Tongkat Ali ( tak buat tablet )
205.                      Tongkat Ali ( saya nak interview, tapi nantilah sebab u tengah ramai pelanggan )                                
206.                      Tongkat Ali ( di farmasi mana atau toko jamu boleh dapatkannya )
207.                      Tongkat Ali ( ambil gambar boleh )
208.                      Tongkat Ali ( leaflet ada )
209.                      Tongkat Ali ( saya punya pun boleh dapat anak )
210.                      Tongkat Ali ( boleh panjang ke )
211.                      Tongkat Ali ( ubat buasir, boleh )
212.                      Tongkat Ali ( barang jadi baik punya )
213.                      Tongkat Ali ( saya tak tahu sebab, ambil herba yang lain juga )
214.                      Tongkat Ali ( tak naklah ini kerajaan punya )
215.                      Tongkat Ali ( maaf saya tak baca Utusan Malaysia )
216.                      Tongkat Ali ( kini saya dah ada kedai nak cuba )
217.                      Tongkat Ali ( mana bagus dengan gensing )
218.                      Tongkat Ali ( apa beza dengan pronoton / spantan )
219.                      Tongkat Ali ( boleh berhenti bila-bila masa )
220.                      Tongkat Ali ( batang atau daun boleh juga )
221.                      Tongkat Ali ( tanam dalam poly beg boleh )
222.                      Tongkat Ali ( sebenar yang mana satu )
223.                      Tongkat Ali ( kenapa tak tunjuk cara proses )
224.                      Tongkat Ali ( sijil analisa ada / COA )
225.                      Tongkat Ali ( ahli sukan boleh makan )
226.                      Tongkat Ali ( kalau makan sebelum isi perut boleh )
227.                      Tongkat Ali ( kena banyak senaman baru membantu )
228.                      Tongkat Ali ( hilang pening – margarine )
229.                      Tongkat Ali ( air mani memang banyak )
230.                      Tongkat Ali ( lepas makan buat kerja lebih masa tak meletihkan )
231.                      Tongkat Ali ( kalau dah jahat tu tetap jahat )- nasihat nanti dapat HIV    
          
           ( AKAN DATANG DI TAMBAH SOALAN  SETERUSNYA )    


AKTIVITI NU-PREP 100, pameran MIHAS, MAHA 2010, Halfest 2012, Road Show / Health Talk, Kementerian, Jabatan, Bank, Pertonas Gabeng-LEBIH FOKUS & KLCC,Kementerian Kesihatan Malaysia NS ( KKM - MOH ) menakjubkan ,MAHA NS2012, MAINS sambutan terbaik / soalan profesional, INTIM luar biasa kehadiran / penuh sesak & lain-lain.

BELUM ADA ATAU PERNAH BERLAKU HINGGA KINI, SEMINAR KESIHATAN NEGERI-NEGERI MENDAPAT SAMBUTAN DI LUAR JANGKAAN. INI ADALAH BUKTI ISU KESIHATAN KINI MENDAPAT PERHATIAN SEMUA PERINGKAT YANG PENTING IA MESTI DISAMPAIKAN OLEH PAKAR SEPERTI NU-PREP 100 OLEH PAKAR ANDROLOGIST MALAYSIA IAITU DR ISMAIL TAMBI. 

'DISCOVERY' Jenama Malaysia dari sumber herba berasaskan Tongkat Ali sepenuhnya. Bagaimana ia dikaitkan dengan KESIHATAN iaitu dapat memberii kebaikan dan keberkesanan kepada tubuh badan. Ini dikaitkan kebenaran FAKAT TERANG & JELAS. Bersaintifik & Berkriterikan WHO yang pasti sealiran dengan 3 perkara penting protocol WHO iaitu SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI.

Hasil kajian klinikal bermulanya dari kesuburan dan terkini LOH – late onset hypogonadsim. Ini adalah sesuatu yang amat luar biasa tetapi terbukti melalui kajian klinikal & tercatat pada journal Andrologia Jun 2011. Maka dengan memberi TENAGA maka sebagai individu atau ketua pemimpin keluarga INI PENTING UNTUK MENJADI CONTOH kepada generasi seterusnya
Health Talk - Petronas KLCC, pada masa yang samam 'International Exhibition di KLCC ' bangunan sebelah Twin Tower Petronas.

Nu-Prep 100 Bertanggungjawab kepada Pengguna Bijak Malaysia, bersama Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM-MOH, Ministry of Health, Malaysia ) bersama 'consultant' Pakar Andrologist Malaysia iaitu Dr Ismail Tambi 24,7, 365. Tugas besar adalah membersihkan nama baik herba ' Harta Khazanah Negara ' tanggapan 'negative / salah ', reputasi nama Malaysia diarena global hingga kini masih terdapatnya negara yang masih ' tidak membenarkan pasaran berlaku negara tersebut ( ini berlaku atas perbuatan ibarat 'JENAYAH BUSINESS' dengan mencampurkan bahan terlarang ).
  
Nu-Prep 100 FOKUS, bersama 'advance - Clinical Studies' & PEKA bersama Eclipse.


MIHAS pihak Indonesia & Japan amat berminat bersama kajian klinikal yang terbaik disebalik BATBersama pihak Matrade pada MIHAS 2012TAHUKAH ANDA.
PERMULAAN DARI FAKTA KESUBURAN & KELESUAN ( berkaitan LOH, late onset hypogonadism ) mengatasi kedua-dua isu ini adalah isyarat akan kelewatan ‘ciri ketuaan’ umat manusia. Ini fakta bersaintifik & berkriteriakan WHO bersama hasil kajian klinikal, di mana pengguna bijak menyatakan kehebatan, kelebihan, keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan. Ini bergantung pada kekuatan diri masing-masing ada yang cepat & lewat ( 90 hari / 3 bulan ).  Kejayaan ini juga bergantung pada kedudukan  kesihatan dari ‘laporan kesihatan terkini, pemeriksaan oleh doktor berskala jika ia baik ADALAH DIPERMUDAHKAN. ’ bagi seorang pengguna bijak ( yang sememangnya sihat, lebih mudah & cepat, tetapi yang sudah berpenyakit untuk kearah kebaikan proses ini memerlukan sedikit masa & kesabaran selain  bersama ‘ Amalan yang sihat ‘ kearah untuk menikmati kebaikan keberkesanannya.)

Mungkin lebih lama, ini adalah pertanda anda sudah berada pada tahap ‘berpenyakit yang banyak jumlahnya dalam badan seperti kencing manis, darah tinggi, masalah kolesterol & atau jantung’. Walaubagaimanapun setelah makan pagi / sarapan & setelah mengambil ubat doktor, dinasihatkan supaya perbanyakkan minum air. ( satu permulaan yang baik, walaupun pada peringkat permulaan akan kerap ke bilik air, lama kelamaan ianya menjadi kebiasaan & atau akan berkurangan ). Kelebihan akan berlaku tanda awal di mana ‘akan berkuranagn dos mg ubat yang di bekalkan nanti pada pertemuan seterusnya bersama doktor. Ini kerap berlaku pada pengguna bijak Malaysia ( lelaki & atau wanita ). Yang penting ‘Berhenti Sebelum Kenyang’ sebagai amalannya disamping senaman BERSAHAJA seperti ‘KERAPKAN KEMUTAN’.( serta nasihat doktor kepada anda )
( Apakah hubungkait ‘Kesuburan & atau ‘LOH-late onset hypoonadism’ dengan kehidupan harian contoh kepada masyarakat kita & antarbangsa atau & ahli sukan negara atau sebaliknya yang memberi keberkesanan & kebaikan kesihatan tubuh badan dari satu sumber yang berasaskan herba sepenuhnya TANPA BAHAN TERKARANG / DADAH. INI AKAN DI DEDAHKAN PADA KELUARAN AKAN DATANG UNTUK SEMUA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA. Pengetahuan bahawa JIKA SESEORANG LELAKI KELAKIANNYA SIHAT/BAIK MAKA IA BERADA PADA TAHAP SEPERTI SEAWAL 20AN , 30AN PADA HAKIKAT SUDAH BERUMUR 60AN TANPA MASALAH KARDIOVASKULAR, KENCING MANIS, DARAH TINGGI & SEBAGAINYA. Memang benar ada terdapatnya pesakit yang tidak mempunyai kencing manis jenis 1 & atau 2 tahap testosterone juga rendah – ini adalah atas faktor lain putaran seperti Stress, darah tinggi selain faktor permakanan berkhasiat serta ‘ cara kehidupan sihat . Isu yang penting ia tetap berkaitan tahap ‘TESTOSTERONE’ & cara merawatnya, cara meningkatkannya TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH  )

PERHATIAN, hingga kini belum ada sebarang jenis ‘tablet’ di sebarang hospital di dunia yang dapat menyamai  ‘JENAMA MALAYSIA’ dengan hasil  keberkesanan & kebaikan kepada tubuh badan seperti ‘kesuburan & Kelesuan’ ( LOH seperti di atas ) berjaya TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.

Jika di lihat akan kajian klinikal adalah fakta, tetapi bagi sesetengah pihak ia juga di kirakan amat baik ‘bersama kajian klinikal & dijadikan sebagai contoh sokongan ‘testimonial’ walaupun pada hakikatnya ia adalah hasil kajian klinikal yang di pantau terus oleh pakar semasa proses atau tempoh penyelidikan dijalankan kepada sukarelawan – BENAR,TERANG & JELAS adalah lebih baik bersama doktor. Terpenting & keutamaan kajian klinikal ini selairan 3 diantara protocol WHO yang mesti ada pada produk sebelum dipasarkan iaitu SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI.( Perhatian, hingga HARI INI informasi disiarkan pada Hari Raya Aidilfitri 2012, sebelum ada sebarang produk berasaskan dari ‘Herba Khazanah Negera’ Tongkat Ali ‘eurycoma longifolia jack atau long jack atau pasak bumi‘ yang mempunyai kajian klinikal seperti Nu-Prep 100 di dunia )

Dikalangan sukarelawan ini juga ada yang telah berpenyakit & pengambilan bersama ubat doktor / hospital seperti kencing manis & atau darah tinggi & atau ubat Viagra & sebagainya semasa dalam tempoh penyelidikan dilakukan ).

Fakta ‘Jenama Malaysia’ sokongan ini tercatat pada journal kesihatan sebagai ‘ keywords – adaptogen’, ia memberi kebaikan keseluruhan bukan bertindak hanya khusus untuk kebaikan satu bahagian dalam tubuh badan ‘ jika ini berlaku MAKA IA ADALAH BERPERANAN SAMA ‘BAHAN TERLARANG YANG MENGANDUNGI DADAH’ untuk mengatasi jenis penyakit oleh pesakit yang di berikan oleh doktor atau pakar berkaitan di klinik biasa atau pakar di hospital biasa atau ‘specialist centre’ / medical centre ‘ untuk merawat jenis penyakit yang ada pada pesakit pada ‘waktu & ketika’.  JIKA DI AMBIL TERUS DARI PENGGUNA BIJAK IA ADALAH TESTIMONIAL, LAPORAN SOKONGAN DEMI MEMENUHI TATA CARA PENGIKLANAN PENAMBAH BAIKAN. Cara atau bagaimana sesuatu produk itu di sajikan atau di dedahkan kepada masyarakat / pengguna,  yang berpotensi  &  terpengaruhi  untuk membeli selain menggunakan ‘strategik’ duta produk yang tidak TAHU MENAHU LANGSUNG tetapi atas nama kontrak yang baik maka ia diteruskan.   Kebanggaan pihak konsultan yang di lantik, untuk memasarkan produk mempunyai sokongan laporan KHAS di akhbar atau majalah atau siaran radio atau tv atau & pelbagai lagi dimana yang paling ramai pembeli atau pembacanya atau penonton atau pendengar  (laporan  statitik ).  INI CARA YANG MASIH BERTERUSAN DI NEGARA KITA. ( ini belum disertakan cara penyampaian berbeza tetapi dengan maksud yang sama – selain mengkaji journal kesihatan hasil penyelidik yang sebenar kebaikan produk untuk kesihatan tubuh badan, atau sebagai ‘mencuri hak’ atau ‘pengkianat negara’. Ini harus dilihat hasil journal kesihatan adalah dari produk diproses atau cara penyediaan yang amat berbeza & dipatenkan selain sokongan hasil berfakta dari kajian klinikal yang bersaintifik & berkriteriakan WHO oleh pakar penyelidik yang berkaitan mempunyai ‘standard’ yang cemerlang & benar-benar layak melakukannya, dimana pihak konsultan faham atau ahkbar atau radio atau tv atau majalah tahu akan ‘bahawa jika ujian haiwan TIDAK MENCUKUPI untuk dikomencialkan’ ia lebih menyembunyikan atau berpotensi mengelirukan pengguna bijak Malaysia akan kebenaran, terang & jelas akan produk sebenarnya )Pandangan Atau & Pendapat, dikalangan kita “Pengguna Bijak Malaysia”.
JENAMA MALASYIA SETANDING, MELEBIHI  perubatan barat/moden.TAHUKAH ANDA.

3 ciri UTAMA sealiran protokol WHO
pertama di dunia hanya dari 
Jenama Malaysia
Tongkat Ali Nu-Prep 100 iaitu 
SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI

  PERHATIAN :- TAHUKAH ANDA

‘Hingga kini, belum ada sebarang ‘TABLET’ di mana-mana hospital di dunia yang setanding, berkualiti tinggi  & berkemampuan menyelesaikannya’. Kajian klinikal berkaitan kesuburan & LOH,late onset hypogonadism) yang pasti ‘Memantapkan kesihatan & peningkatan penghasilan hormon testosterone’ TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH )

Jika yang kerap membaca, mudah faham, bertindak seterusnya kearah kebaikan setelah menilai sesuatu ‘journal perubatan, biomedikal’ – kajian klinikal’ adalah pendedahan & kejayaan sesuatu yang amat baru. Yang pasti ia adalah dikalangan senarai kajian klinikal yang terbaik tercatat untuk umat sejagat.

Untuk ‘Pengguna Bijak Malaysia’ begitu juga antarabangsa ( seperti laporan statistik / database harian tercatat ‘ overviews, pageviews by countries, audience, posts, traffic sources ’ dari seluruh dunia, dari pelbagai saluran ‘get away’ selain jika di Malaysia contoh melalui Telekom, Celcom, Digi & Maxis & pelbagai melalui jenis carian selain google & lain-lain pada laman nuprepkl.blogspot.com ) malah dari industri yang sama dari luar negara yang mengeluarkan / pengilang telah mengambil ruang & fakta yang terkandung pada nuprepkl.blogspot.com ( BEBERAPA SYARIKAT DARI EROPAH MENJADIKAN RUJUKAN, PADA HAKIKATNYA NEGARA TERSEBUT TIDAK MEMPUNYAI KAJIAN KLINIKAL TETAPI MENGAMBIL KAJIAN KLINIKAL PIHAK LAIN CONTOH NU-PREP 100  PIHAK TERSEBUT BERSAMA PRODUK YANG DIKELUARKAN NISBAH 1:100 ATAU 200, INI MENGELIRUKAN TANPA FAKTA BENAR, JELAS  & TERANG. MENGAPA & TIDAK BERSAMA KAJIAN DARI 1:100 ATAU 1:200 ) dengan kajian berkaitan kesuburan ‘fertility’ serta LOH – late onset hypogonadism ( Nu-Prep 100 dari proses ‘Water Soluble Extract, FREEZE DRIED ) & yang menarik dari mereka adalah hanya ucapan terima kasih atas informasi yang baik untuk di kongsi bersama dari ‘ tetapi kajian klinikal nuprepkl.blogspot.com digunakan untuk keuntungan produk mereka & Pengguna Bijak di Eropah atau negara lain TIDAK TERFIKIR AKAN FAKTA INI.

Sudut Ilmu & Terus Mendidik ‘selain mula tahu dari Jenama Malaysia’ yang pertama di dunia bersama kajian klinikal & yang menarik mengenai pencapaian produk berjenama Malaysia ia berkaitan terus fakta benar, terang & jelas ‘Bersaintifik & Berkriteriakan WHO’. Ini adalah satu permulaan yang baik, teramat  baru & pertama di dunia seumpamanya. Terdapatnya pihak syarikat  telah menjalankan perniagaan bertahun-tahun lamanya berasaskan Tongkat Ali begitu juga dari Eropah ( menggunakannya sebagai rujukan / panduan ). Kebarangkalian dari dulu hingga kini & telah menyedari serta berkeyakinan bahawa dengan kajian klinikal adalah “Ibu kepada penyakit yang berkaitan kekurangan hormon testosterone.”

Malah terdapatnya hampir 70 jenis penyakit yang bermula atas kekurangan hormon tersebut yang telah di lakukan oleh pihak hospital ‘BIASA ATAU  bersama PAKAR’ dengan jenis penyakit lain sebagai contoh diantara penyakit seperti kencing manis  ( hasil dari kekurangan hormon testosterone ) mungkin terpaksa di potong kaki atau tangan bersama  kos ‘consultation & atau pembedahan’ ( dengan kos yang tinggi selain merawat  ). Maka harus di teruskan cara moden – perubatan barat ( western medicine ) dengan kos yanag amat tinggi / mahal & akan terus meningkat lagi setiap 5 tahun ( atas kos yang di tetapkan oleh KKM ) atau kos rawatan yang di kenakan oleh hospital pakar. Ini adalah industeri penyakit & rawatan ( hospital – kos berjumlah jutaan ringgit & pulangan keuntungan yang baik ). Ini belum termasuk di kalangan yang – hanya menjadi orang tengah untuk mendapatkan rawatan dengan kos komisen yang bakal di berikan. Selain ‘Perubatan & Pelancungan’.

Berbalik kepada industeri herba Tongkat Ali ini pula telah mengetahui ‘discovery’ kajian klinikal oleh pakar penyelidik Malaysia bakal meletakan herba tersebut pada paras yang bermutu & berkualiti di dunia Tanpa bahan Terlarang / DADAH. Jika di halusi ia persaing tanpa melalui urusan di hospital di seluruh dunia, rawatannya telah menelan kos berbilion ringgit & akan terus meningkat transaksinya. Yang benar-benar bermasalah perlukan perhatian doktor. INI PERSAINGANNYA.

Ini penilaian yang dilakukan oleh mereka yang berkecimpung dalam industeri yang bernilai Bilion / Trilion mendapati hanya dari satu sumber yang berasaskan dari tumbuhan Tongkat Ali. ( tanpa bercampuran herba lain ). AKAN BERLAKU. Adakah benar bakal menggugat ‘perubatan moden’.  

Dari sudut ‘Kemajuan & Pembangunan Ummah’ , hasil kajian klinikal ini di kaitkan dari hasil sains kepada perkembangan status laporan statistik Pembangunan Ummah contoh isu zuriat, penceraian selain kelebihan & kebaikan yang berkaitan rukun Islam – Solat 5 waktu sehari dalam sentiasa berkeadaan mengutamakan kebersihan & permudahkan solat dengan waktu wuduk yang lebih lama jesteru bukan andaian lagi maksud sebenar Tidak membatalkan wuduk sewaktu sedang solat , mengaji atau sebaliknya. Apabila terbatuk , bersin & atau meneran TIDAK terkeluar air kencing yang boleh membatalkan malah ketika rukuk & sujud ( tidak terkeluarnya angin – yang boleh membatalkan ) ini juga ada hubungkait dengan isu kebersihan di kalangan umat islam di seluruh dunia selain masalah wuduk yang lama. Ini bukan tahap menerima ‘nobel’ ini tahap yang sukar hendak di istiharkan dari dunia pengetahuan & kebijaksanaan Islam. Ini namanya anugerah umat Islam sedunia 'Mukjizat Bergelar Tongkat Ali'.

Kelebihan solat ini, pihak syarikat barat & dari pengeluar negara lain juga  TAK TAHU NAK KAITKAN DENGAN KEHIDUPAN MEREKA, KAKU & TERDIAM SEJENAK. Tetapi dikaitkan dengan kebersihan diri untuk semua lapisan yang pelbagai agama. Selain kelebihan mendapat zuriat, peratus penceraian ( kelemahan suami ) dapat di kurangkan pada masa hadapan bermula sekarang.

PERBEZAAN DARI SUDUT MASA, KOS RAWATAN & RISIKONYA. PERKARA YANG BOLEH DIRENUNGKAN BERSAMA.

In vitro fertilisation (IVF

Pencipta IVF menang NOBEL. STOCKHOLM 4 OKTOBER, Saintis Britain, Robert Edward 85 hari ini diumumkan sebagai pemenang Hadiah NOBEL bagi Perubatan kerana penyeildikan yang menghasilkan kaedah pensenyawaan dalam tabung uju In Vitro Fertilisation ( IVF ) hadiah berprestiji tersebut kerana menghasilkan IVF yang telan membantu berjuta-juta pasangan yang tidak mendapat anak.

‘Sumbangan beliau merupakan kemajuan penting dalam pembangunan perubatan moden’
“Pencapaian beliau membolehkan rawatan terhadap masalah ketidikseburan yang menjejaskan sebilangan besar manusia termasuk lebih 10 peratus pasangan di seluruh dunia” menurut Majlis Nobel di Institut Karolinska, Sweden.

Prosedur IVF melibatkan pengambilan sel telur daripada seorang wanita untuk disenyawakan dengan sperma lelaki di dalam makmal. Sel telur itu berpecah, dibiarkan membesar menjadi embrio peringkat awal sebelum dimasukkan ke dalam rahim dan jika proses itu berjalan dengan lancer, embrio tersebut akan terus membesar menjadi bayi.

Edward mula menjalankan penyelidikan untuk menghasilkan prose situ pada 1950-an dan ‘usaha beliau akhirnya mencapai kemuncak kejayaan pada 25 Julai 1978 apabila bayi tabung uji pertama di dunia ‘ dilahirkan, menurut juri anugerah NOBEL. Sejak bayi tersebut , Louise Brown dilahirkan, kira-kira empat juta orang telah dilahirkan menerusi kaedah IVF.


Informasi berkaitan IVF,


 KEUTAMAAN DIBERI KEPADA YANG MEMERLUKAN. 
YANG MENGALAMI
IVF RISIKO KETUMBUHAN OVARI 
( Ahad 30 Oktober 2011, Berita Harian )
Paris : Golongan wanita yang diberikan rawatan hormon untuk persenyawaan in-vitro ( IVF ) berhadapan dengan dua kali ganda risiko ketumbuhan ovari berbanding rakan mereka yang tidak menjalani IVF.

Sekumpulan doktor di Belanda membandingkan kesihatan jangka panjang lebih 19,000 wanita yang menerima sekurang-kurangnya sekali rawatan stimulasi ovari  IVF dengan 6000 wanita yang tidak mendapat rawatan IVF.

Daripada 25,000 wanita yang mereka jalankan kajian, sebanyak 77 menunjukkan mengalami ketumbuhan ovari  dalam masa 15 tahun selepas itu, satu risiko yang pastinya dilihat amat rendah.

Tetapi, bilangan mereka lebih tinggi dalam kumpulan IVF, di mana 16 daripada 17 kes berbanding 16 dalam kumpulan bukan IVF.

Sebanyak 30 daripada 61 membabitkan kes serangan kanser ovari, yang biasanya memerlukan pembedahan lanjut dan rawatan kemoterapi dan mempunyai kadar terselamat yang rendah.

Sementara itu, 31 kes lain membabitkan ketumbuhan ovari digarisan sempadan, dimana mempunyai potensi ketumbuhan yang amat rendah dan jarang membawa maut, tetapi memerlukan rawatan pembedahan.

PERHATIAN –   TAMBAHAN KEBENARAN BERFAKTA.

Viagra -  fakta kajian membuktikan dan RISIKO ( SIDE EFFECT )  pengambilannya seperti berikut  :-
I.                    Viagra –  Saintis sah Viagra jejas zuriat, kesuburan lelaki.
II.                  Risiko  – menjadi PEKAK  dan PELUPA.

a.       Saintis sah VIAGRA jejas zuriat, kesuburan lelaki. ( Kajian dapati pil penguat dicampur DADAH mampu beri masalah – FAKTA 30 JUTA LELAKI  MENGGUNAKANNYA & SEBANYAK 120 NEGARA MENGIZINKAN VIAGRA DUJUAL.

LONDON. Penggunaan Viagra boleh menjejaskan kesuburan lelaki berikut uju kaji menunjukkan ubat  untuk merawat mati pucuk itu mampu merosakkan sperma, malah boleh menghalang lelaki menghasilkan zuriat. Saintis berkata, golongan lelaki muda yang menggunakan ubat itu secara rekreasi boleh menjejaskan kemampuan mereka memulakan keluarga.

Saintis memberi amaran klinik kesuburan yang membekalkan Viagra  untuk membantu lelaki menghasilkan sperma untuk rawatan  persenyawaan luar rahim ( IVF ) sebenarnya mungkin  menghalang pasangan suami isteri  melahirkan anak.  Ia membimbangkan kerana sebahagian klinik IVF menggunakan Viagra  dalam usaha. ‘M emberikan pasangan lelaki sesuatu yang bholeh menjadikan masalah itu semakin teruk bukan satu pendekatan yang tepat’ (dalam journal  fertility dan Sterility, adalah berdasarkan 2 set ujikaji )
PERTAMA – membabitkan pengambilan sperma dari sukarelawan dan nerendam ia di dalam rumusan lemah Viagra. Matlamatnya iaialh untuk menghasilkan paras Viagra bersamaan yang ditemui dalam darah lelaki yang mengambil satu table 100 miligram. Kemudian membandingkan  kelakuan sperma yang dirawat dengan contoh standard dan mendapati ubat itu mempunyai dua kesan  utama.

 IA MENGHASILKAN SPERMA LEBIH AKTIF  TETAPI TURUT MENJEJASKAN ACROSOME, STRUKTUR SEPERTI TOPI MENGANDUNGI ENZIM YANG MEMECAHKAN MEMBRAN DI SEKELILING TELUR WANITA DAN MEMBENARKAN SPERMA BERSENYAWA.

‘MASALAHNYA, acrosome pecah terlalu awal, dalam sperma yang didedahkan kepada Viagra. Sperma tidak boleh masuk ke dalam telur dan ia tidak dapat disenyawakan.

KAJIAN INI MENUNJUKKAN PENGGUNAAN VIAGRA OLEH KLINIK KESUBURAN DAPAT MEMBERIKAN MASALAH KEPADA  BANYAK PASANGAN. “ PASANGAN YANG PERGI KE KLINIK KESUBURAN MEMANG SUDAH MENGHADAPI MASALAH KESUBURAN. VIAGRA MUNGKIN MENJADIKAN IA LEBIH BURUK”

FAKTA BERISIKO   – menjadi Pekak , pelupa  contoh bos playboy rela deria pendengaran tak berfungsi berbanding hilang nafsu seksual. ( Hefner  85, jadi pekak angkara Viagra )

JAWAPANNYA INI BUKANLAH PANDANGAN TETAPI PEMBARUAN KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH DARI JENAMA MALAYSIA YANG PERTAMA DI DUNIA DENGAN KOS YANG RENDAH. PENCAPAIAN PENYELIDIK DI DUNIA DI IKTIRAF SETANDING ANUGERAH DUNIA SIANS & ISLAM TETAPI KEBENARAN FAKTA DIKALANGAN UMAT SEJAGAT PENCAPAIAN JENAMA MALAYSIA INI MELEBIHI ‘ANUGERAH NOBEL’.

CONTOH BOLEH DI MANFAATKAN BERSAMA.

TITIK PERMULAAN BERMULA DENGAN KAJIAN KLINIKAL ‘ KESUBURAN  (AJA 2012)  & LOH – late onset hypogonadism, (Andrologia-First International Journal of Andrology, June 2012 ) tercatat pada journal perubatan – laporan antarabangsa, ia kini berhadapan dunia perubatan moden sebagai anti malaria, anti cancer, anti fever & pelbagai. TERBARU & TERKINI PENDEKATAN Nu-Prep 100 US,EU paten ini bersama ‘Sains & Sukan’. Banyak pendedahan baru & berkaitan kesubaran dan LOH adalah permulaan pendedahan Ilmu oleh penyelidik Malaysia yang mengegarkan dunia hari ini. AKAN BERLAKU KEBAIKAN SAINS & SUKAN NEGARA KEARAH PEMBARUAN DARI SUDUT BERTENAGA SEPERTI LOH TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.

Contoh berlainan dari produk yang sama adalah seperti anti DEMEM ( anti fever ). Jika sejarah di perlukan para doktor contoh mengapa demam. ( jika jiran sedang berada di hospital mendapatkan rawatan demam denggi & terdapat yang meninggal kerana ‘denggi’ berdarah dikawasan, apabila DEMAM SECARA TIBA-TIBA SUHU BADAN 38.6 dengan sakit sendi, menggigil ) dengan Nu-Prep US & EU paten, sebanyak 4 kapsul setiap 4 jam sebelum ia datang ( keadaan kesejukan ) dalam tempoh 48 jam ( 2 hari 1 botol dihabiskan ) pada hari ketika 3 TIDAK DEMAM lagi. Ini satu contoh kebaikan mengawal suhu ‘panas dalam badan’. ( minum air banyak/lebih ). Jika tidak semasa hampir kesujukan TIBA akan menyebabkan pesakit kurang selesa & jika mengambil  makanan pasti MUNTAH. MAKA BERTINDAK AWAL SEBELUM KESEJUKAN , SAKIT PADA SENDI TIBA. Jangan mengambil RISIKO jangan biarkan DEMAM ujud BERTINDAK SEGARA.

BH 17 Ogos 2012 Jumaat. Virus Wset Nile dibawa oleh nyamuk kini 17 orang MAUT. ( Dallas,US )

Pelbagai penyakit bermula dengan DEMAM PANAS DENGAN TIBA-TIBA, Tongkat ali Nu-Prep 100 dikalangan anti demam ( anti fever )
KEPADA KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA SEBILION TERIMA KASIH
TANPA HENTI MEMBERI NASIHAT, PANDUAN & TINDAKAN MEMBASMI. PENGGUNA BIJAK MALAYSIA BERSAMA KEARAH MEMBASMI SIFAR DENGGI.

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN, TULUS IKHLAS DARI BIOTROPICS MALAYSIA BERHAD.


AKAN DATANG BAGAIMANA SYARIKAT EROPAH MENIRU MELALUI INTERNET WEBSITE ATAU BLOG, MENGELIRUKAN PENGGUNA BIJAK DENGAN MENGGUNAKAN KAJIAN KLINIKAL NU-PREP 100 ( lebih terserah kajian klinikal Nu-Prep 100 dari hasil fakta yang dipunyai seperti hanya ujian haiwan SAHAJA ) bersama produk 1:100 atau 1:200 tanpa fakta kajian klinikal TERANG & JELAS ( & apakah peranan kementerian atau agensi atau NGOs di Eropah terhadap isu ini )

No comments:

Post a Comment